Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Kalashnikov Seeds - Katyusha + Kalashnikov Express

Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

SativaLover написа: 05 Яну 2020, 12:23 Според мен ще събереш повече от 4-6 растения.... ако ги разположиш 3х3 може да събереш до 9 растения на квадрат, но ти си решаваш. Успех!
Да, брат. А ако заложи 5Х5, или пък 6Х6, а защо не и 8Х8?! Направо ще счупи кантара накрая... :D
Ей, аман от печалбари!

Лакомията е лош съветник.
мир
completely mad
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Ами така ще му е пълен бокса и няма да гори лампата само за едно цвете но Той си решава успех
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар
Has thanked: 106 times
Been thanked: 138 times

Здравейте, доста се забавих, но семките още ги няма. Уж началото на Януари поръчани, 2 седмици максимално време, но още ги няма. Както и да е, това да са ми ядовете както се казва. Закъсах го много сериозно с този автоматик Bubba kush AUTO. Листата прогресивно се влошават и май няма да успея да го обера.Преди беше само по фан листата, но сега забелязвам, че се разраства и по листата на главите. Ако някой има идея какво да правя, ще бъда много благодарен. Ето информация относно какво съм правил до тук :
Почва : Biobizz ALLMIX
Торене : Полива се на всеки трети ден преди да изгасне лампата.
1. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
2. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
3. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l
4. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.3ml/l
Пулверизирано с Английска Сол - равна чаена лъжица в 500мл вода - Това го правя ден след поливането на изгасена лампа
5. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.6ml/l
Пулверизирано с Английска Сол - равна чаена лъжица в 500мл вода - Това го правя ден след поливането на изгасена лампа
6. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 1ml/l - Което реално е днес. И понеже съм си тъп и упорит си взех един ppm метър и един PH метър за да вида какво се случва с водата и торовете. Та днес преди да полея с приготвения разтвор ми показа PH 6.4 и 463ppm. На мен тези цифри не ми говорят много, може на вас да ви кажат всичко.

Влажност : между 42% - 50%
Осветление : 20/4

Според моито изчисления е някъде на 5 седмици цъфтеж. Та целта ми е някак да го добутам до бране. Всеки съвет и мнение ще ми бъде изключително ценен. Благодаря за вниманието
Прикачени файлове
Screenshot_5.png
Screenshot_5.png (1.26 MiB) Преглеждано 2270 пъти
Screenshot_4.png
Screenshot_4.png (1.28 MiB) Преглеждано 2270 пъти
Screenshot_3.png
Screenshot_3.png (1.21 MiB) Преглеждано 2270 пъти
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
Screenshot_1.png (804.98 KiB) Преглеждано 2270 пъти
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Лампата ги е изгорила и температурата е много висока! 400В ХПС се държи на 70-100см над върховете.
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Благодаря, пропуснал съм да добавя
Температура : Светъл период 23градуса - тъмен период 20 градуса по датчик на термометър поставен на 40см. под лампата. Наистина я държа на 40см. от най-високата точка на растението, но съм с култюб и обдухващ вентилатор и температурата както казах си е 23 много рядко стига до 24градуса. Отделно симптомите започнаха и все още си ги има и на най-долните листа. Ще пробвам да я повдигна на 60см. от китката пък да видим. Още веднъж благодаря
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

jamesbond007 написа: 18 Яну 2020, 10:43 Здравейте, доста се забавих, но семките още ги няма. Уж началото на Януари поръчани, 2 седмици максимално време, но още ги няма. Както и да е, това да са ми ядовете както се казва. Закъсах го много сериозно с този автоматик Bubba kush AUTO. Листата прогресивно се влошават и май няма да успея да го обера.Преди беше само по фан листата, но сега забелязвам, че се разраства и по листата на главите. Ако някой има идея какво да правя, ще бъда много благодарен. Ето информация относно какво съм правил до тук :
Почва : Biobizz ALLMIX
Торене : Полива се на всеки трети ден преди да изгасне лампата.
1. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
2. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
3. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l
4. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.3ml/l
5. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.6ml/l
6. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 1ml/l - Което реално е днес. И понеже съм си тъп и упорит си взех един ppm метър и един PH метър за да вида какво се случва с водата и торовете. Та днес преди да полея с приготвения разтвор ми показа PH 6.4 и 463ppm. На мен тези цифри не ми говорят много, може на вас да ви кажат всичко.

Влажност : между 42% - 50%
Осветление : 20/4

Според моито изчисления е някъде на 5 седмици цъфтеж. Та целта ми е някак да го добутам до бране. Всеки съвет и мнение ще ми бъде изключително ценен. Благодаря за вниманието
Проблема ти е комплексен и е напълно нормално да имаш проблеми. Не веднъж сме споменали, че за бъде всичко ОК с Биобизз, трябва да имаш цялата им серия и тогава пак имаш шанс за пробеми и недостиг при цветята, а да не говорим, какво става, когато ползваш само блоом, грол и топмакс... Отделно цъфтиш на 20/4 а това е много форсиран режим, което те задължава да даваш допълнително повече хранителни вещества, защото растението фотосинтезира повече часове, а и почива по-малко.
Ако беше направил добър домашен почвен микс, а не беше ползвал Biobizz ALLMIX , тогава тези течни торове можеше и да са ти достатъчни, но в този случай не са.

Прегорил си ги веднъж с Азота. Какво е pH на изходната вода от саксиите ?

Бих засилил торенето. Трябва им спешно торене и хранителни вещества. ЖЕЛЯЗО! Също така основни хранителни вещества NPK + Калции,Магнезии и други микро хранителни вещества .
Попринцип аз на биобизз торовете ги давах над препоръчитената им таблица. (таблицата е щадяща) Бих им дал TopMax 4 мл/ 1 л, а от Грола 2 мл/ 1 литър

Ако трябва започни да ториш по-често!

Разберете, че Магнезия и Желязото са ви изключително важни за процесите в растенията и за фотосинтезата. Нищо, че не са основни хранителни вещества са толкова важни, че трябва да се отнасяш към тях, като към основни.
НЕ всичко е NPK...

Една тор от Корпива дадена 1-2 пъти през вегетацията и 2-3 пъти през цъфтежа ви спестява изключително много проблеми с Желзото и други микроелементи .

Но трябва и основна храна. Принципно вече не бих ползвал biobizz, като основна храна, а бих им дал Водорасли, Гуано и пепел за основни хранителни вещества. Меласа с всяка поливка, както и няколко пъти кокосова вода за микро елементи.

Английската сол е най-евтиният вариант, но Доломита е в пъти по-добър и ефикасен в сравнения с нея.

Само се подлъгвате по тоя Try-pack на Biobizz мислейки си, че ще ви свърши работа, а той даже ви пречи..., защото се заблуждаваш, че имаш торове и че всичко ще е наред и че е достатъчен и хоп проблем с някой хранителен елемент, защото си давал само от някой видове с които си преторил и си заключил други, а от трети изобно ще си давал хранителни вещества.
Споко, това се е случвало и на мен и на много други, които са ползвали biobizz, така, че не се коси, следващият път ще знаеш и ще си по-добре подготвен от към почвен микс и торове.

Просто ако ползваш biobizz трябва да даваш над нормите в таблицата и трябват и допълнителни хранителни вещества или поне добър почвен микс, а не техният.

Бокса ти позволява още растения. Следвщият път го напълни с джунгла :)

Поздрави и успех с прокета.

П.П. Цъфтиш го форсирано на 20/4 и това първо изчерпва Магнезия и Калция заради форсираната фотосинтеза, а след това Азота, Желязото и другите вещества.
Ако питаш мен намали светлиният режим. На този етап за 1 растение толкова часове светлина няма смисъл. Да беше пълен бокса по-бих го разбрал, но и тогава бих намалил поне на 18/6.
Да стой 24/0 или 20/4 разбирам единственно ако имаш торове и познания да отреагираш адекватно на форсираното развитие, както и ако нямаш как да отопляваш нощем и за това ги цъфтиш на такъв режим. При всички останали случай е минус. Особено в почти празен бокс.
П.П2 Повече растения, по-яки сортове и по-добри торове. Това ти трябва задължително за следващия път.

#БГКоноп
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Сърдечно благодаря, за изчерпателния отговор. Да, веднъж да ги свърша тези торове и повече никога! И почвата ще започна сам да си я бъркам. Да наистина и аз стигнах до извода, че 20/4 е много агресивно. А аз нямам опит с автоматици и знаех, че го държиш винаги на 20/4. Действията които ще предприема на базата на съветите ви са следните :
1. Ще повдигна лампата на 60см.
2. Ще направя светлия период 18/6
3. За следващото поливане ще дам : BioGrow 2ml/l , Biobloom 3ml/l , Topmax 4ml/l , Atami Bloom 1ml/l и ще сложа и английска сол с пропорции от темата и ще търся да забъркам някой домашен тор за калций.
Относно ppm до колко мога според вас да го вдигам с торове преди да ги изгори. Пише да е между 500 - 2000. Щом на 460 дава дефиците отвсякъде да вдигам ли пропорциите на торта докато го докарам до 1000ppm да кажем. На следващото поливане ще проверя и pH на изходящата вода от саксията и ще напиша тук. Още веднъж благодаря за изчерпателния отговор
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

WDScorpio написа: 18 Яну 2020, 12:05 Лампата ги е изгорила и температурата е много висока! 400В ХПС се държи на 70-100см над върховете.
400В се държи на 70-100 см височина, когато растенията поникват и са на 1 ден вегетация. При напреднал цъфтеж нещата са много по-различни, особено с култюб.

Щом човека е с култюб може да свали по-близо, особено щом цветето е голямо. Колкото по-близо, толкова по-добре. (единственно да няма heat и light burn) Аз лично съм държал 400 в на много по-близко растояние.

Да не говорим, че съм държал HPS 600 w на 10 см от главите без Култюб, но растенията бяха огромни и в много почва (някоко хиляди литра), ползвах BetterOrganix, което допълнително ми помогна за стреса и вечер без отопление. (контраст през деня висока температура, а вечер по-ниска) Защо съм правил това? Защото растенията пораснаха повече отколкото очаквах и лампите просто бяха опрени в тавана. НО бях повишил CO2-то и влагата. И въпреки, че осветявах с 5х 600в ( 3 000 w в цъфтежната), всичко беше пушка, но знаех, какво правя и разполагах с прекрасните торове на BetterOrganix .

Проблема ти е в торовете и почвата. Както и в това, че я цъфтиш форсирано, което допълнително затвърждава проблемите с хранителнит вещества, защото при форсирания цъфтеж се изискват допълнителни грижи и допълнителни хранителни вещеста.

#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

jamesbond007 написа: 18 Яну 2020, 13:50 Сърдечно благодаря, за изчерпателния отговор. Да, веднъж да ги свърша тези торове и повече никога! И почвата ще започна сам да си я бъркам. Да наистина и аз стигнах до извода, че 20/4 е много агресивно. А аз нямам опит с автоматици и знаех, че го държиш винаги на 20/4. Действията които ще предприема на базата на съветите ви са следните :
1. Ще повдигна лампата на 60см.
2. Ще направя светлия период 18/6
3. За следващото поливане ще дам : BioGrow 2ml/l , Biobloom 3ml/l , Topmax 4ml/l , Atami Bloom 1ml/l и ще сложа и английска сол с пропорции от темата и ще търся да забъркам някой домашен тор за калций.
Относно ppm до колко мога според вас да го вдигам с торове преди да ги изгори. Пише да е между 500 - 2000. Щом на 460 дава дефиците отвсякъде да вдигам ли пропорциите на торта докато го докарам до 1000ppm да кажем. На следващото поливане ще проверя и pH на изходящата вода от саксията и ще напиша тук. Още веднъж благодаря за изчерпателния отговор
1. Ако се справяш с температурата и силната светлина, лампата можеш да не я вдигаш. НО явно не се справяш с температурата, защото растенията имат Heat stress и light stress и поради тази причина я вдигни наистина. Виж как самите листе са се сгърчили нагоре, това е заради топлиният стрес. На някой снимки си личи и светлинното изгаряне. (трябват си грижи и микорелементи за да няма такова )
Вентилаторечето го настрой така, че да духа от долу на растенията към лампите. Така хем обдухва растението, хем да маха толият въздух от него и да го бута на горе. (трябва си хубава изкрваща вентилация)
2. Светлиният период дори бих го намалил повече, било то и 14/10 или 12/12. 1 китка е брат в празен бокс и е такава, че няма да си избие консумацията на тока с тоя форсиран режим. Просто няма смисъл от тоя форсаж на повече часове светлина и на печелене на дни фотосинтеза, защото си и с недостиг, които допълнително ще затвърдиш и защото не изливаш, нищо положитлено от тоя форсиран цъфтеж.
При форсажа за да има смисъл всичко трябва да ти е перфектно. Разберете го, това.
Ако не можеш да топлиш вечер, е друг въпроса, защо го правиш. НО задължително следващият път сложи повече растения.
3. Тия торове дето ги имаш са куци, както искаш ме разбирай.
Калии има в дървеснат пепел, но променя pH и трябва да внимаваш.
4. Ами EC е супер относително според всеки сорт.
Примерно повечето хора гледат в цъфтежа с 1.2-2 EC в почва. Обаче повечето Индики обичат яко зобане и според сорта можеш през цъфтежа да го вдигнеш до 2.5+ EC. Докато в същото време има Сатива сортове, които предпочитат по-леко торене и над 1 EC, като им дадеш и почват преторяваници. Под една и съща лампа и с еднакви условия, но различните сортове растения имат различни хранителни нужди. (някой обичт много торене, други по-малко)
Канабиса е такова растение, че 2 еднакви сорта няма. Хем 1 растние, а има хиляди ефекти, хиляди цветове, вкусове, лечебни свойства и т.н., както и расте на различни места с различни климатични условия. Все едно е 1 растение с хиляди лица.
Сега, как да ти кажа да си вдигнеш EC, като няма да можеш да го направиш както трябва.
Да не говорим, че pH трябва да ти е между 6 и 6.5, когато отглеждаш в почва...
5. Ако имаш малко място в саксията допълни отгоре с био хумус от ЧКЧ.

#БГКоноп
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Живо здраво на всички, след месец закъснение се зачудих дали изобщо да правя дневник. Някак си трудно станаха нещата, но въпреки всичко щом съм казал, че ще има дневник , то дневник ще има. Аз съм мъж на думата и няма да се излагам пред вас я!!! И такааа след дълги 30 дни на чакане, както са казали старите хора : " Да не те стига на път това което си мислят хората които те обичат " Та и аз така питах се дали са добре моите семчици. Кой знае къде се лашкат я в някой кораб, я в някой камион. Дали им е топло и дали не ги натиска нещо тежко. Изобщо големи тревоги бяха, слава Богу в бокса имах един автоматик и няколко люти чушки, които помогнаха времето да мине по-бързо. Но типично по Хамерикански и при мен имаше хепи енд както се казва. Дойдоха семчиците в добро състояние. И след дългото чакане, настъпи кулминацията. Няма думи които да опишат щастието на един човек който слага дълго чакани семки в почвата. За да ни е лесно по-натам в дневника ще сложим дата 1.2.2020 на посяването и дата 5.2.2020 на излюпването им. От тук натам всяка събота или неделя ще правя дежурен ъпдейт. За сега са в малки саксийки с почва за разсад. Като порастнат още малко и ще отидат в големите саксии. Та така, дали мъките свършиха или тепърва започват само времето ще покаже. Но аз съм нинджа и то не каква а Българска нинджа обрулена от ветровете на съдбата и свикнала да преборва всички перипети, така че няма да се дам лесно. Хубав ден на всички !

п.п. Не знам как да правя снимките да излизат наобратно. Сега първата е най-отдолу .
Прикачени файлове
Screenshot_6.png
Screenshot_6.png (1.28 MiB) Преглеждано 2163 пъти
Screenshot_5.png
Screenshot_5.png (542.76 KiB) Преглеждано 2163 пъти
Screenshot_4.png
Screenshot_4.png (617.42 KiB) Преглеждано 2163 пъти
Screenshot_3.png
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
Последно промяна от jamesbond007 на 08 Фев 2020, 16:22, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”