jamesbond007 написа: ↑18 Яну 2020, 10:43
Здравейте, доста се забавих, но семките още ги няма. Уж началото на Януари поръчани, 2 седмици максимално време, но още ги няма. Както и да е, това да са ми ядовете както се казва. Закъсах го много сериозно с този автоматик Bubba kush AUTO. Листата прогресивно се влошават и май няма да успея да го обера.Преди беше само по фан листата, но сега забелязвам, че се разраства и по листата на главите. Ако някой има идея какво да правя, ще бъда много благодарен. Ето информация относно какво съм правил до тук :
Почва : Biobizz ALLMIX
Торене : Полива се на всеки трети ден преди да изгасне лампата.
1. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
2. BioGrow 1ml/l , BioBloom 2ml/l, TopMax 1ml/l
3. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l
4. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.3ml/l
Пулверизирано с Английска Сол - равна чаена лъжица в 500мл вода - Това го правя ден след поливането на изгасена лампа
5. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 0.6ml/l
Пулверизирано с Английска Сол - равна чаена лъжица в 500мл вода - Това го правя ден след поливането на изгасена лампа
6. BioGrow 1ml/l , BioBloom 3ml/l, TopMax 1ml/l + Atami Bloombastic 1ml/l - Което реално е днес. И понеже съм си тъп и упорит си взех един ppm метър и един PH метър за да вида какво се случва с водата и торовете. Та днес преди да полея с приготвения разтвор ми показа PH 6.4 и 463ppm. На мен тези цифри не ми говорят много, може на вас да ви кажат всичко.
Влажност : между 42% - 50%
Осветление : 20/4
Според моито изчисления е някъде на 5 седмици цъфтеж. Та целта ми е някак да го добутам до бране. Всеки съвет и мнение ще ми бъде изключително ценен. Благодаря за вниманието
Проблема ти е комплексен и е напълно нормално да имаш проблеми. Не веднъж сме споменали, че за бъде всичко ОК с Биобизз, трябва да имаш цялата им серия и тогава пак имаш шанс за пробеми и недостиг при цветята, а да не говорим, какво става, когато ползваш само блоом, грол и топмакс... Отделно цъфтиш на 20/4 а това е много форсиран режим, което те задължава да даваш допълнително повече хранителни вещества, защото растението фотосинтезира повече часове, а и почива по-малко.
Ако беше направил добър домашен почвен микс, а не беше ползвал Biobizz ALLMIX , тогава тези течни торове можеше и да са ти достатъчни, но в този случай не са.
Прегорил си ги веднъж с Азота. Какво е pH на изходната вода от саксиите ?
Бих засилил торенето. Трябва им спешно торене и хранителни вещества. ЖЕЛЯЗО! Също така основни хранителни вещества NPK + Калции,Магнезии и други микро хранителни вещества .
Попринцип аз на биобизз торовете ги давах над препоръчитената им таблица. (таблицата е щадяща) Бих им дал TopMax 4 мл/ 1 л, а от Грола 2 мл/ 1 литър
Ако трябва започни да ториш по-често!
Разберете, че Магнезия и Желязото са ви изключително важни за процесите в растенията и за фотосинтезата. Нищо, че не са основни хранителни вещества са толкова важни, че трябва да се отнасяш към тях, като към основни.
НЕ всичко е NPK...
Една тор от Корпива дадена 1-2 пъти през вегетацията и 2-3 пъти през цъфтежа ви спестява изключително много проблеми с Желзото и други микроелементи .
Но трябва и основна храна. Принципно вече не бих ползвал biobizz, като основна храна, а бих им дал Водорасли, Гуано и пепел за основни хранителни вещества. Меласа с всяка поливка, както и няколко пъти кокосова вода за микро елементи.
Английската сол е най-евтиният вариант, но Доломита е в пъти по-добър и ефикасен в сравнения с нея.
Само се подлъгвате по тоя Try-pack на Biobizz мислейки си, че ще ви свърши работа, а той даже ви пречи..., защото се заблуждаваш, че имаш торове и че всичко ще е наред и че е достатъчен и хоп проблем с някой хранителен елемент, защото си давал само от някой видове с които си преторил и си заключил други, а от трети изобно ще си давал хранителни вещества.
Споко, това се е случвало и на мен и на много други, които са ползвали biobizz, така, че не се коси, следващият път ще знаеш и ще си по-добре подготвен от към почвен микс и торове.
Просто ако ползваш biobizz трябва да даваш над нормите в таблицата и трябват и допълнителни хранителни вещества или поне добър почвен микс, а не техният.
Бокса ти позволява още растения. Следвщият път го напълни с джунгла
Поздрави и успех с прокета.
П.П. Цъфтиш го форсирано на 20/4 и това първо изчерпва Магнезия и Калция заради форсираната фотосинтеза, а след това Азота, Желязото и другите вещества.
Ако питаш мен намали светлиният режим. На този етап за 1 растение толкова часове светлина няма смисъл. Да беше пълен бокса по-бих го разбрал, но и тогава бих намалил поне на 18/6.
Да стой 24/0 или 20/4 разбирам единственно ако имаш торове и познания да отреагираш адекватно на форсираното развитие, както и ако нямаш как да отопляваш нощем и за това ги цъфтиш на такъв режим. При всички останали случай е минус. Особено в почти празен бокс.
П.П2 Повече растения, по-яки сортове и по-добри торове. Това ти трябва задължително за следващия път.
#БГКоноп