Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Kalashnikov Seeds - Katyusha + Kalashnikov Express

Семена марихуана
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар
Has thanked: 106 times
Been thanked: 138 times

Здравейте фермери, от доста време не съм гледал любимото цвете. Последната реколта която съм гледал беше 2014 година. Видях, че има нов форум, в който пишете повече от стария. Надявам се не е станало нещо фатално което да е предизвикало преместването. Та сега по същество. Бяха ми останали около 16 семки от 2014, но с изненада открих, че нищо не иска да покълне. То не бяха опити в почва, в салфетка. Шкурка в кибритена кутийка и тресене уж малко да ги остърже. Уви само едно покълна и то с адски много зор. DINAFEM BUBBLE KUSH AUTO. Ако някой иска да си запази семките за дълго време, трябва да ги затвори в епруветка или в нещо което не влиза въздух при 5% влажност и да ги държи в хладилника на температура 4градуса. Аз не знаех за това и за 5 години това е резултата на стайна температура. Сега го гледам само него, докато дойдат семките на Kalashnikov Seeds. Видях, че използват някакъв таен хибрид, на който дават 55 дни цъфтеж. Та предполагам идните дни ще дойдат семките и така и така лампата си свети на 20/4 ще ги вегетирам докато автоматика не узрее. Сега малко информация за бокса :
В/Ш/Д - 2х1.1х1.1
Вкарващ вентилатор : 90м3
Изкарващ вентилатор : 180м3
2 ПЦ вентилатора за култюба : 127м3 всеки
Лампа : 400W HPS + магнитен дросел от старите
Циркулиращ вентилатор - от тези 12в. за коли
Овлажнител
Саксии airpot 15l.

Използвал съм старите неща от преди години. По-нататък ще се модернизирам, но за сега това ще е сетъпа. Торовете още не съм ги измъдрил, но най-вероятно ще е цялата серия на BioBizz + Пудра. По-късно ще направя и снимки на изтерзания BUBBLE KUSH. Като цяло това е от мен. Извинявам се за дългия пост, но исках да се представя. Последния ми завършен гроу беше критикъл къш
който може да намерите в стария форум. Надявам се да стане хубав дневник и добра реколта. Всичко добро и много успехи през тази година фермери :)
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

jamesbond007 написа: 04 Яну 2020, 11:21 Здравейте фермери, от доста време не съм гледал любимото цвете. Последната реколта която съм гледал беше 2014 година. Видях, че има нов форум, в който пишете повече от стария. Надявам се не е станало нещо фатално което да е предизвикало преместването. Та сега по същество. Бяха ми останали около 16 семки от 2014, но с изненада открих, че нищо не иска да покълне. То не бяха опити в почва, в салфетка. Шкурка в кибритена кутийка и тресене уж малко да ги остърже. Уви само едно покълна и то с адски много зор. DINAFEM BUBBLE KUSH AUTO. Ако някой иска да си запази семките за дълго време, трябва да ги затвори в епруветка или в нещо което не влиза въздух при 5% влажност и да ги държи в хладилника на температура 4градуса. Аз не знаех за това и за 5 години това е резултата на стайна температура. Сега го гледам само него, докато дойдат семките на Kalashnikov Seeds. Видях, че използват някакъв таен хибрид, на който дават 55 дни цъфтеж. Та предполагам идните дни ще дойдат семките и така и така лампата си свети на 20/4 ще ги вегетирам докато автоматика не узрее. Сега малко информация за бокса :
В/Ш/Д - 2х1.1х1.1
Вкарващ вентилатор : 90м3
Изкарващ вентилатор : 180м3
2 ПЦ вентилатора за култюба : 127м3 всеки
Лампа : 400W HPS + магнитен дросел от старите
Циркулиращ вентилатор - от тези 12в. за коли
Овлажнител
Саксии airpot 15l.

Използвал съм старите неща от преди години. По-нататък ще се модернизирам, но за сега това ще е сетъпа. Торовете още не съм ги измъдрил, но най-вероятно ще е цялата серия на BioBizz + Пудра. По-късно ще направя и снимки на изтерзания BUBBLE KUSH. Като цяло това е от мен. Извинявам се за дългия пост, но исках да се представя. Последния ми завършен гроу беше критикъл къш
който може да намерите в стария форум. Надявам се да стане хубав дневник и добра реколта. Всичко добро и много успехи през тази година фермери :)
jamesbond007 добре дошъл във форума на Гръсти. ( Българското Канабис Общество) Много се радваме, че си тук. Просто беше време да си имаме собствено място. Дневника ще го следя с интерес.
Каква почва ще ползваш?
Да, важно е семената да се съхраняват правилно. Мойте семена също ги съхранявам в пликове без кислород и без светлина в хладилника на 5-7 градуса.

Защо ще ползваш Пудра, като позваш BioBizz? Можеш да постигнеш много по-добри резултати от Пудрата и с чиста жива органика. Примерно торовете на BetterOrganix е 4-ри пъти по-ефективна от BioBizz. едни и същи торове на BetterOrganix (BOX) могат да се използват, както при отглеждане в почва, така и при кокос, така и в хидро.
viewtopic.php?f=5&t=26&p=5886#p5886

#БГКоноп
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Здравей, вече си купих и напълних 4 саксии с биобиз алл микс и оформих гнезда в тях в които сложих малко лайт микс докато са малки да не ги изгоря. И понеже съм доста овехтял откъм информация и новости. Си взех биогроу био блум и топмакс + атами блоом. Взех от най-малките шишета така, че задължително ще пробвам тези торове които препоръча. Семената още не са пристигнали, така, че имам време за корекции. Не знам политиката на форума, дали на лични дали може и тук, но ако може да ме насочиш откъде да поръчам торовете, ще бъда много благодарен. Пудрата още не съм я взел, преди години за нея се говореше, че е много по-добра от блоомбастика, затова мислех с нея. Тепърва ще чета дневниците и ще си правя изводи накъде да се насоча. Отворен съм за нови неща, защото 5 години са си много време и съм наясно, че отглеждането и науката се развиват много бързо и човек трябва да чете и пробва постоянно. Още веднъж благодаря за съвета.
п.с. Нещо натиснах и дневника изписа, че е завършен а той тепърва трябва да започне.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Разгледай дневниците на колегите. Има много интересни и полезни дневници и теми.

Домашните торове също са много добри, ако имаш място и време да си ги направиш:
viewtopic.php?f=6&t=5

Торове можеш да поръчаш от официалният сайт на BetterOrganix. Пристигат за 1 седмица.
https://betterorganix.com

П.С. Оправих темата, като махнах това, че е завършена. Да, двата бутона с този за Лайка са много близо 1 до друг. Ще го коригираме.

#БГКоноп
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Ето снимки на бокса и на цветето. Благодаря за информацията със сигурност ще пробвам тези торове ако не този гроу, то следващия. Надявам се всичко да е наред и семките да пристигнат и покълнат. Поръчах от сийдсман както пише тук, със застраховка дано няма проблеми. Идните седмици очаквайте включване :)
Прикачени файлове
DSCN0978.JPG
DSCN0974.JPG
DSCN0973.JPG
DSCN0969.JPG
DSCN0965.JPG
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

jamesbond007 написа: 04 Яну 2020, 15:00 Ето снимки на бокса и на цветето. Благодаря за информацията със сигурност ще пробвам тези торове ако не този гроу, то следващия. Надявам се всичко да е наред и семките да пристигнат и покълнат. Поръчах от сийдсман както пише тук, със застраховка дано няма проблеми. Идните седмици очаквайте включване :)
Браво, бокса си го изпипал както трябва. Много ми харесва, колко е подредено. Имаш място за още растения! Няма мисъл лампата да свети за 1 растение. Цъфтежа е започнал. Вдигни малко лампата за да намалиш темепратурата върху главите.

Натори с микроелементи. Трябват ти Калци, Магнезии и Желязо. Листата много светлеят. Магнезия и Желязота са ти спешни.
Трябват и основни торове Фосфор и Калии. Без Азот.

С какво си торил последно и по колко?
На Биобизз микроелемнтите им куцат. Особено Магнезия... Евтин и достъпен вариант за Магнезии е английска сол от аптеката. (пакетчето е 30-45 стотинки и ще ти стигне за много време) Ако желаеш да се научиш как да го ползваш:
viewtopic.php?f=9&t=13&p=32&hilit=%D0%B ... %D0%BB#p32

Доломита е по-добър и предпочитан вариант от мен:
viewtopic.php?f=5&t=84

#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Какви други семки поръча?

Обмисли някой ден за по-мощен изкарващ вентилатор. Ще останеш много доволен ако си вземеш по-мощен изкарващ вентилатор. Това ще ти позволи и до по-дълго време да отглеждаш през пролетта.

#БГКоноп
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

На бокс с такива размери бих сложил 600вата ХПС , но ще ти трябва и по-мощен изкарващ вентилатор. Moже да инвестираш в дигитален дросел / баласт и да си превключваш от 400 на 600Вата когато решиш. Успех с проекта!
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Почвата е биобиз алл микс, за последните поливания слагах 1.2/мл на литър биогроу, 1мл/литър биоблум и 1мл/л топмакс. Растението е на 1 месец някъде, има няколко долни листа които са направо изгоряли в краищата. Сега намалих биогроу на 1мл/литър, но ми се струва странно да съм го преторил, карам по таблицата попринцип. Ще взема тази английска сол и ще пробвам. Семки поръчах 3бр. катюша фем и 5бр. калашников експрес фем. Дадоха ми бонус 3 Seedsman Alaskan Purple Feminised и 3 White Widow Feminised by Seedsman. Относно изкарващия вентилатор още го умувам дали да не пробия още една дупка за култюба и да не смуче от бокса, а директно въздуха да влиза от стаята минава през бокса и излиза обратно в стаята затоплен от лампата. На мястото където живея по-скоро ми е трудно да отоплявам. В момента изкарващия е 180м3/ч + 130м3/ч от двата вентилатора на култюба. Общо 310м3/ч за 2.2м3 бокс. Тоест на всеки 30 секунди превърта обема на бокса. Относно 600вата лампа, да и аз имам такъв план след време да мина на нея. Просто това е лампата от стария ми бокс който беше 0.8м2. Ще гледам 4 или 6 растения, но като цяло няма да стигне 400в. за 6 растения. Плана е да сложа 2 катюши и 2 калашников експрес и да вегетират при това което ще обера след месец - два и когато го обера него, да ги пусна на 12/12 и тях.
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Според мен ще събереш повече от 4-6 растения.... ако ги разположиш 3х3 може да събереш до 9 растения на квадрат, но ти си решаваш. Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”