Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

sproutie написа: ↑12 Ное 2019, 09:47 Някак успях да вмъкна един огромен (за този бокс :) ) вентилатор и преместих хейзчето в средата - там духа леко - евентуално ако това му е липсвало. Ако до довечера не е свежнало ще пусна отделна тема в лечебницата.

Един въпрос - четох за оформянето на one bud plant и много ми се иска да оформя мооте така. ОК съм да има и някое разклонение, но имайки предвид, че боксът е 46х65см и има наблъскани 6 растения си мисля, че по 1 глава ще е най-добре.

Там пишеше след като израсне 3-т двойка листа да махна първите рзклонения.

ОК ли са след 1-2 дни да отрежа първите разклонения (не знам и за вторите дори?) или им е рано още?
Браво за вентилатора, ще помогне! Растенията почват да вдигат тонус и да изглеждат все по-добре. Леки ли са саксиите, кога ги поля? Ако са сухи вече можеш да ги полееш с Био-Вег 1 мл/ 1 литър + 0.5 Bio-Initiate / 1 литър. Само на 1-то по- кекаво растение му дай отделно Био-Вег 1 мл/ 1 литър, защото на него ще му дойде нанагорно, ако му дадеш и Bio-Initiate .

Ако питаш мен, не се опитвай да ги правиш тия на one bud plant, а ги цъфти възможно най-бързо. Каквато и техника да ползваш ще забавиш брането си. Бързият цъфтеж и бързата реколта ще ти съкрати времето за грешки, както и нещо да се обърка. Според мен следващият проект се опитай да ги направиш one bud plant, а този проект ги цъфти възможно по-скоро.Нали без това искаше да сравниш двете техники.

За следващият проект можеш да вземеш повече семки от които да подбереш най-хубавите растения. Независимо семките дали са фемки или регулари.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

[/quote]Ако питаш мен, не се опитвай да ги правиш тия на one bud plant, а ги цъфти възможно най-бързо. Каквато и техника да ползваш ще забавиш брането си. Бързият цъфтеж и бързата реколта ще ти съкрати времето за грешки, както и нещо да се обърка. Според мен следващият проект се опитай да ги направиш one bud plant, а този проект ги цъфти възможно по-скоро.
[/quote]

Хммм, според теб кога да ги пусна в цъфтеж...
Аз се притеснявам да не стане мн тясно.
Предишните пъти бяха по две растения в тоя бокс...
Иначе ме сърбят ръцете да сменя режима вече. 😊
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Бих ги държал още 5 дни и ги пуснал 12/12. Ще им стане тясно, но ще им е прекрасно. Джунгла. Но като те сърби толкова, винаги можеш да ги пуснеш по-рано 12/12. Но е хубаво да вегетират още малко за да изпълнят помещението, както и да съзреят растенията, както и да имаш поне 1 поливка с по-високи дозировки от Bio-Veg да достигнеш 1 поливка с 3 мл/ 1 литър.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Следващият път можеш да си вземеш семки от 1 сорт. Така, растенията ти ще станат сравнително по еднакво време, както и ще можеш да научиш много неща. Макар, че понякога имат големи разлики в различните фенотипа. Защото като имаш няколко растения от различни сортове има плюс, че ще пушиш различно, но има и мунис, че имат различни нужди и че цъфтят с различна продължителност. Също така ако разпукаш много семки от 1 сорт много лесно ще видиш по-доминиращите и силни растения.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: ↑12 Ное 2019, 14:42 Бих ги държал още 5 дни и ги пуснал 12/12. Ще им стане тясно, но ще им е прекрасно. Джунгла. Но като те сърби толкова, винаги можеш да ги пуснеш по-рано 12/12. Но е хубаво да вегетират още малко за да изпълнят помещението, както и да съзреят растенията, както и да имаш поне 1 поливка с по-високи дозировки от Bio-Veg да достигнеш 1 поливка с 3 мл/ 1 литър.
OK, ще задържа още 5 дни - ще им дам Био Вег и Initiate (без на Хейза ако още е клюмнал).
После още две поливки със съответно 2 и 3мл/л Био Вег и след около 5-7 дни ги пускам...
Initiate-а да го вдигам ли и него при следващите?
И може би още веднъж с Нано да ги напръскам след няколко дни или да изчакам 2 седмици от предишното?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Растенията ще покажат дали ще можеш да вдигнеш Initiate-та. Рано е за Наното, ти не го ли даде съвсем скоро? Ще ги преториш ако им го дадеш.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: ↑12 Ное 2019, 21:01 Растенията ще покажат дали ще можеш да вдигнеш Initiate-та. Рано е за Наното, ти не го ли даде съвсем скоро? Ще ги преториш ако им го дадеш.
Good news - Хейзчето направо е избухнало :)
Не знам дали от вентилатора или просто му е трябвало време да навакса.

ОК, няма да бързам с Нано-то - в събота ги пръсках...
Прикачени файлове
20191112_210516_HDR(1).jpg
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Забравих да кажа, че имам още и Balance Foliar и Bio Hydrate- както и Флорет за цъфтежа...
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: ↑13 Ное 2019, 00:27 Забравих да кажа, че имам още и Balance Foliar и Bio Hydrate- както и Флорет за цъфтежа...
По-свежо изглеждат :) Можело значи.
Ама казвай ги тия работи за торовете :D
Рано е за Нано, но можеш да ги пръснеш с Bio Hydrate за да започнат да усвояват с 1/3 повече торовете и да ги отприщиш. Bio Hydrate 2-3 капки на 500 мл престояла вода + 2 капки К+АМИНО. Bio Hydrate е и натурален фунгицид, което ще ти е от голяма полза, защото действа само на вредните спори без да наранява микоризата. Разтръсквай хубаво бутилката преди да вземеш капките. Най-лесно се прави със стъклен капкомер. Спринцовките ги ползвам за по-големите количества.
След това на следващия ден да ги пръснеш с 0.5 гр Balance Foliar / 500 мл вода. Balance Foliar е силен и аз аз доста често го давам в по-ниски дозировки от препоръчаните от BetterOrganix. Защото е богат на хранителни вещества и микроби, които стимулират възстановяването на почвата и се очаква да го даваш на по-бедни почви, което не е при теб, защото ти имаш хранителни вещества в почвата, а и даваш допълнитено и друга храна на BOX. За това от Balance Foliar можеш спокойно да даваш и по-ниски дозировки. По-ефикасен е листно, но може и да се полива с него. На много обогатени почви от него давам по 1 грам Balance Foliar на 4-5 литра вода, след което пръскам с ратвора растнията или по почвата.

Когато поливаш можеш да даваш с всяка поливка по 0.5 мл К+амино/ 1 литър престояла вода.

Много е рано да даваш флорет. Той е само за цъфтежа. С обръщането на 12/12 даваш от Флорета 1 мл/ 1 литър, колкото да ги запознаеш с него, но го даваш в комбинация с bio Veg 3 мл/ 1 литър. След което Био Вег го спираш към 2-3 седмица цъфтеж и започваш на тупан Флорет по 3 мл/ 1 литър.
През 7-10 дни пръскаш с Bio Hydrate . През 3 седмици пръскаш с Нано. Като от следващият път, когато се падне вече можеш да дадеш пълната дозировка на Наното.
Balance Foliar през 2 седмици го даваш, като него можеш и по-разреден да го даваш.

Почвата след това се ползва отново за следващите проекти!
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Девойките порастнаха доста и мисля да ги пускам да цъфтят.
Директно да ги сменя на 12/12 или да намалявам с 1 или 2 часа на ден.
Искам да е по-бързо, но ако е важно да е постепенно ще изчакам няколко дни.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”