Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

Нещо мн странно са се изкривили/завъртяли тези първата двойка листа на някои от растенията. Нормално ли е?
Като цяло им е време за поливане май...
Прикачени файлове
20191107_082140_HDR(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Споко за това завъртане на листата. Просто внимавай с поливките и влагата.
Полей ги с 0.5 мл Bio-iNitiate / 1 литър вода.
Следващият ден ги пръскаш с 1 гр Nano / 500 мл вода и пръскаш листно, като може да се добавят 2-3 капки K+Amino към разтвора за пръскане. Нарочно правиш по-ниска дозировка и по-малко количество. Като Нанто го разклати добре преди да пръскаш с него, че се отавява на дъното. Внимавай, че Наното много запушва дюзите на пръскалката. Много лесно се пръска с метла.
Следващата поливка, която изсъхнат саксиите ги поливаш с 1 мл Bio-Veg/ 1 литър вода.

После ги подкарваш на тупан, като Вега го вдигаш постепенно до 3 мл/ 1 литър вода. Като Bio-iNitiate го даваш по 0.5 мл и вдигаш от него постепенно до 1 мл/ 1 литър, че е много силен.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Здравейте,

Както препоръча "first" вчера полях девойките с 0.5мл/л Bio Initiate - след цяла нощ на лампа видимо свежнаха :)

Само да питам за пръскането с Nano Breath - First 500мл разтвор - при предишни гроуове колкото и да ги пръскам използвам не повече от 10-20мл разтвор - даже ги пръсках със спрей за нос, че мн удобно пръска нагоре :)
Нещо грешно ли правя, повече ли трябва да ги мокря и ако не, да запазя ли разтвора, който остава или да го изхвърля?
Прикачени файлове
20191108_081507_HDR(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Нищо не хвърляш! Най-добре е да приготвиш толкова тор, колкото ще ползваш, но дори и да седи нищу му няма, само да е на тъмно и хадлно. После преди да го ползваш само го разтръскай и разбъркай, защото ще се е отайл на дъното.
Казах ти 500 мл, за да не правиш нарочно литър. Те верно са малки растенията, но 10-20 мл за пръсклане е малко. Окапи пи поне с 50-70 мл. Щом със спрей за нос ти е удобно, само да е добре измита със спирт преди това пръскалката или най-добрият вариант ако е чисто нова.

Свежнали са много :)
След като ги пръснеш с Нано, следващтата поливка Био Вег 1 мл / 1 литър вода. Водата задължително да е престояла 48 часа за да няма хлор. Хубаво е капачките на бутилките за вода да са махнати, когато чакате тези 48 часа.
Работиш с живи торове и живи растение и е много важно водата с която поливаш да няма хлор в нея.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Такаам,

Малко притеснения.

Прикачам една обща снимка просто ей така :)

Една на Haze Berry-то, което ме притеснява, че е малко клюмнало въпреки, че ги полях снощи и цяла нощ са били на лампа...

И най-притеснителната на едно, според мен, ядено листо...

Вчера ги извадих за поливка и на едното листо имаше зелен паяк!
Не много малък - някъде 5-6мм диаметър.
Инстинктивно го духнах от листото и падна някъде, но така и не го видях повече.
Даже реших, че мн съм се напушил и съм си въобразил, но на дали...
Това spider mites ли ще да са и как да се отърва от тях?
Дали има ибщо с това, че още не съм им сложил обдухващ вент?
Прикачени файлове
20191111_094040_HDR(1).jpg
20191111_093952_HDR(1).jpg
20191111_094021_HDR(1).jpg
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Всъщност поразгледах из нета - поне засега нищо общо със spider mites - беше си голям, зелен паяк...
Но все пак това листо ми изглежда папано от нещо.
Довечера ще огледам листата отдолу.
Нещо по-специфично, за което да гледам?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Голям зелен паяк няма общо със spider mites... Има 40 хиляди вида паяци, а ако ги разделим по цвят... най-вероятно е някой тревист паяк, кито живее по храсталаци и е влязал във вас през прозореца. Най-вероятно отровата му е твърде слаба за човека. Макар, че аз съм имал брутална алергична реакция след охапване на стаен паяк... Паяците в повечето случай са хищници и помагат, защото се хранят с вредители, но има и редки случай в които си правят дупки в стеблата за да снесат яйца или оплитат листата или затварят листа с паяжина, като пашкули за семената им. Но в повечтото случай не вредът на растенията.

Трябва си обдухващ вентилатор, защото ще ти спести проблеми и с патогени и заболявания, както и ще разнася топлият въздух от лампата... Обдухващият вентилатор е важно нещо за здравето и якоста на растенията.

Това не ми изглежда на охапано... по-скоро е заболяване, като Септория причинено от гъбата Septoria lycopersici ... Капал ли си листото с вода или тор по листата докато лампите работят?
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Да, и аз като прегледах нета се успокоих, че паяците не ядат растения, а по-скоро ги пазят 😊
Факт, трябваше да излизам и ги напръсках с Нано-то около 20-30 минути преди да изгаснат лампите. Но пък странното е, че само на това листо видях проблем.
Ще гледам още днес да им сложа обдухващ...

А това Haze-чето защо само то е така клюмнало - като, че ли и другото Haze-че е по-клюмнало от останалите (средното вляво) - може би този сорт е по-специфичен от другите...
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: ↑11 Ное 2019, 14:20 Да, и аз като прегледах нета се успокоих, че паяците не ядат растения, а по-скоро ги пазят 😊
Факт, трябваше да излизам и ги напръсках с Нано-то около 20-30 минути преди да изгаснат лампите. Но пък странното е, че само на това листо видях проблем.
Ще гледам още днес да им сложа обдухващ...

А това Haze-чето защо само то е така клюмнало - като, че ли и другото Haze-че е по-клюмнало от останалите (средното вляво) - може би този сорт е по-специфичен от другите...
Има вероятност да е останала кампа и тя да е станала призма/лупа и да е направила изгаряне на листото. Което не е за притеснение. Наблюдавай растенията все пак за вредители и дали това ще се разпространи. Ако почне да се разпространява махни цялото листо и пръскай с нийм. Ако не се разпространява значи е било от капките и светлината.

Паека да не те притеснява.

Можеш да си сложиш жълта лепенка против вредители, много е ефикасна, а и е перфектна за мониторинг, защото виждаш всичко лепнато на лепенката.

Обдухващият ще ти е от голяма полза.

Направи отделен пост със снимки с haze-чета.

Ако са за поливане ги полей с 1 ml / 1 литър Bio- Veg
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Някак успях да вмъкна един огромен (за този бокс :) ) вентилатор и преместих хейзчето в средата - там духа леко - евентуално ако това му е липсвало. Ако до довечера не е свежнало ще пусна отделна тема в лечебницата.

Един въпрос - четох за оформянето на one bud plant и много ми се иска да оформя мооте така. ОК съм да има и някое разклонение, но имайки предвид, че боксът е 46х65см и има наблъскани 6 растения си мисля, че по 1 глава ще е най-добре.

Там пишеше след като израсне 3-т двойка листа да махна първите рзклонения.

ОК ли са след 1-2 дни да отрежа първите разклонения (не знам и за вторите дори?) или им е рано още?
Прикачени файлове
20191112_084519(1).jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”