Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Блатной дневник #2 ( LED + HPS)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Студено е, семената са стари (трябва им повече време).

LED 450W най-вероятно консумира 200W и си изкарал 140 грама 0.7г на Watt без добавен Со2, с доста висока температура при отглеждането. За мен това си е добър добив.

За всичко си има basic формули които трябва да се спазват за да се изкарват добри резултати.

- Темепреатура на отглеждане.
- Циркулиране на въздука. (дори и запечатана стая с Со2 пак има вентилатори да циркулират въздуха)
- Watt/square foot трябва да се осигури. (HPS - 40-65 Watt/square foot)
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1519 times
Been thanked: 1272 times

xploder написа: 31 Окт 2019, 21:20 Ако ще ти помогне... аз съм ползвал това, като не съм слагал кондензатор.
IMG_20180220_102846.jpg
Схемата е правилна и лампата ще работи. И мойта 250 бачкаше два грола без кондензатор, и всичко беше свързано без ламаринената стойка, като паяжина, ама си е опасно, може некой кабел да се измъкне и да има бум. :o Намерих си стойка от едни боклуци и то барабар с кондензатора и пзу-то и веднага ги наместих там. Кондензатора е добре да го има, щото без него се отразява зле на електромера/разбирай-сметката се товари, а и смущения има като тръгне да пали. Обаче като нямаш под ръка ще си бачка и така :lol:
Мир
completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

АУЕ БЛАТНОЙ написа: 03 Ное 2019, 11:22 Много ви моля! Без излишни коментари, тема на 2 дена стана 3 страници... Супер!
Crazy Train написа:
АУЕ БЛАТНОЙ написа: 01 Ное 2019, 12:25 Това е баласта. По различен е от другите нз защо.

Самата крушка е заземена, трябва ли да пусна кабел от земята на крушката +от баласта заедно да се заземят? Фазата и нулата на кои номера тряя се пъхнат?

Като видя 4 дупки, а имам 3 кабела и ми става лошо хаха де*а
Крушката нова ли е?
Имал съм страхотни проблеми с растенията заради издухана лампа. Масово се изхермиха и се източиха на височина. Поне сега си имам семки. :toke:
Да, Влак! Нова е.
Sofia Cannabis написа: За размера на това LED 140 грама са супер.

" Единия сорт беше пълен жмел :)" - това е от семената не от лампата.

Какъв размер ти е grwo tent ?
Стига бе братленце.. Как ще е супер хах много зле ми се вижда на мен, нз.

Тента ми е 150х150х200 = 2,25кв

Обаче нещо се случва, нз дали е ок.. Нито едно семенце не се е излюпило още и ммого се изнервям... Стана вече 2ри ден дее*а.... Идеи?

Директно в саксията ли ги покълваш, или първо във вода, салфетки и т.н.?
completely mad
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Първо във вода да омекнат и после директно в почвата(кофички от мляко) винаги така съм ги правил и излизат ако не на 100% то поне 90.. Пуснал съм им печка да се стопли малко помещението, че беше 17 ° с печката 28°

Всичко уж е както трябва.. Ако и утре не са излезли вече нз.. Ебаси
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

А във водата пукнаха ли се? Изкараха ли коренче? Почвата каква е?
completely mad
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Crazy Train написа: 03 Ное 2019, 18:51 А във водата пукнаха ли се? Изкараха ли коренче? Почвата каква е?
Нее.. Не ги оставям чак толкова, че да се пукнат във водата(да не взема да счупя/нараня някое) чакам ги да паднат на дъното и ги засявам. Почвата е light mix на plagron
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Мойте ги покълвам във вода за 24ч, като чашката я слагам върху булсаткома приемника /32*С. За това време се пукат почти всичките и от там в кофички като при тебе. Кофичките ги слагам в найлонови торбички да не бяга влагата, и на стайна температура, ама беше бая по-топло. При тебе как е?
completely mad
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Crazy Train написа: 04 Ное 2019, 09:43 Мойте ги покълвам във вода за 24ч, като чашката я слагам върху булсаткома приемника /32*С. За това време се пукат почти всичките и от там в кофички като при тебе. Кофичките ги слагам в найлонови торбички да не бяга влагата, и на стайна температура, ама беше бая по-топло. При тебе как е?
Вече имаме напредък. 11 от 16 се излюпиха.. Бях сложил още 4 във вода да омекват и забравих за тях.. Гледам ги покълнали днес. След 2 часа ще отида да ги засадя, че нямах кофички свободни.

Влагата при мен я поддържам с малко напояване на почвата. То е ок 46-7% и 27-8градуса топло.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

То е ок 46-7%

Малко е ниска. Що не им измайсториш един пропагатор от кашон, вент от комп и т.н. С едно домакинско фолио отгоре и влагата ще скочи.
completely mad
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

АУЕ БЛАТНОЙ написа: 04 Ное 2019, 15:07
Crazy Train написа: 04 Ное 2019, 09:43 Мойте ги покълвам във вода за 24ч, като чашката я слагам върху булсаткома приемника /32*С. За това време се пукат почти всичките и от там в кофички като при тебе. Кофичките ги слагам в найлонови торбички да не бяга влагата, и на стайна температура, ама беше бая по-топло. При тебе как е?
Вече имаме напредък. 11 от 16 се излюпиха.. Бях сложил още 4 във вода да омекват и забравих за тях.. Гледам ги покълнали днес. След 2 часа ще отида да ги засадя, че нямах кофички свободни.

Влагата при мен я поддържам с малко напояване на почвата. То е ок 46-7% и 27-8градуса топло.
Внимавай, че влажната почва привлича всякакви работи...
При прекалено поливане могат да се появят fungus gnats (едни малки мушици, като виненките), а на тия дребните мушици после ларвите им ядът корените на растеняита...
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”