Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Половин дневник на аматьора

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Mamadana написа: 21 Окт 2019, 11:37 Живея в огроен град, проблема не е в самата доставка до 2-3 дни всичко ще пристигне. Проблема е, че съм ангажирана с работа, образование и грижи за потомството. Няма ме вкъщи и няма да получа тора за 3-4 дни, а за 5-6 защото ще го изпратят в някой пункт след 1-2 престой някъде си. Финансовия проблем също не е за подценяване, направо светя в червено и все по-зле ще става. Ама това са си мои проблеми.
Извинявам се за невежеството си и, че не давам пълна информация, толкова си мога. Благодаря за съветите.
Днес или утре ще посетя пак някой магазин да купя нещо за цветята. Бихте ли ми казали какво да гледам на етикета? Ще трябва да се задоволя с нещо масово от магазина. Цветята ми наисрина са гладни. Просто не зная как да се погрижа според възможностите си. Не ме мързи и да им за бъркам нещо домашно.
Не се отчайвай, всеки ден всичко става все по-добре във всяко едно отношение. Справяш се отлично според ресурсите и възможностите ти. Дори за първи грол е супер похвално! Вярвам, че си много доволна от себе си, като резултат въпреки всичко. Няма за какво да се извиняваш. Радваме се, че сме полезни и точно за това е създадено Гръсти, за да даваме полезна информация свързана с отглеждането на Канабис, с отглеждане на други растения, както и да намалим вредите от наркотиците. За това сме написали ЗА НАС:
Искаме промяна и знаем, че може да има алтернатива на статуквото. Промяната започва от всеки един от нас. Постигайки познание, ние виждаме все повече пътища пред себе си. Страхът и агресията се пораждат от незнание, затова целта ни е да ви информираме, за да можете сами да правите изборите за живота си, а не медиите да ви казва какво да мислите.

Щом така и така нямаш средства в момента по-добре си ги догледай с каквото имаш. Няма смисъл да вземаш нещо масово от магазините. По-добре остави парите в семейния бюджет. Дай им кори от банани. Тях как си ги приготвила? Ако те е страх ги разреди, но осен ако не си я направила много концентрирана, корите от банани няма как да ги изгорят. Аз съм давал от тях и чисто без да ги разреждам и растенията не се оплакаха, но много зависи как си направила концентрацията. Дай им от на биобизз торовете по 5 - 5.5 мл / 1 литър. В град трудно може да се намери, но имаш ли достъп до дървесна пепел?

Иначе най-грубо казано трябва да гледаш в момента за Фосфор и Калий, но имаш нужда и от микро елементи Калций, Магнезий и Желязо.

За следващият грол можеш да си приготвиш тор от Коприва. Ако успееш да си намериш водорасли от някъде ще бъде отлично.

Това ще ти е полезно:
viewtopic.php?f=6&t=5
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 75 times
Been thanked: 343 times

Банановата тор е направена 6 кори от био банан в 5 литра вода и е предстояло 5 дни.
Чудя се пепел от дървени въглища ще ми свърши ли работа?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Mamadana написа: 21 Окт 2019, 15:55 Банановата тор е направена 6 кори от био банан в 5 литра вода и е предстояло 5 дни.
Толкова разредена тор от банани и чиста да я дадеш няма да ги изгори.

Пепел от скарата с дървени въглища съм ползвал от няколко различни вида дървени въглища. Едните въглища станаха и свършиха работа, а другите бяха "фалшиви", защото не бяха "въглища"... е от тях не стана. Някой въглища много кофти ги обработват...

Пепелта от широколистни дървета (не въглища) е изключително добра. Даже вярвам, че е по-добра от палмовата пепел на калонга...
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Хубаво си пишете неща за близко и далечно бъдеще, но тези препоръки няма да помогнат в тази ситуация.

Караш си по-схемата на BioBizz и ако мислиш/мислите с другите градинари тук че имат нужда от повече P-K, това което правиш в тази ситуация е да увеличиш BioBizz Bloom дозата, започваш по-леко от 4 на 6 мл. и продължавааш да увеличаваш постепеннно докато не видиш резултати.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

firstcitizen

Не казвам че не съм позабравил Български, но тази неща които даваш за пример са напълно безмислени за ситуацията.
Прикачам снимка за да разбереш каква означава Full Bloom и че не говоря за размеря на растенията и главите.
Максимален цъфтеж (Full Bloom)

Тук ще ти дам пример с една череша цъфнала напълно всяка пъпка цъфти и не се вижда зелено по-нея. Говоря за Максимален цъфтеж (Full Bloom), а ти ми обяснаваш колко са големи черешите докато цъфтят цветовете.
Прикачени файлове
bubble-buckets-flowering-week-6-1-1.jpg
bubble-buckets-flowering-week-6-1-1.jpg (112.07 KiB) Преглеждано 2419 пъти
Последно промяна от Sofia Cannabis на 21 Окт 2019, 19:04, променено общо 1 път.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

firstcitizen написа: 21 Окт 2019, 16:07
Mamadana написа: 21 Окт 2019, 15:55 Банановата тор е направена 6 кори от био банан в 5 литра вода и е предстояло 5 дни.
Толкова разредена тор от банани и чиста да я дадеш няма да ги изгори.

Пепел от скарата с дървени въглища съм ползвал от няколко различни вида дървени въглища. Едните въглища станаха и свършиха работа, а другите бяха "фалшиви", защото не бяха "въглища"... е от тях не стана. Някой въглища много кофти ги обработват...

Пепелта от широколистни дървета (не въглища) е изключително добра. Даже вярвам, че е по-добра от палмовата пепел на калонга...
И при мене ползвах пепел от скарата на терасата и се получиха нещата. Пресях я през сито/гевгир и по една супена лъжица на плант, че ме беше стах да не ги изгоря. Ръсих преди поливане и не съм имал проблем. Требват си и микроелементи, освен - п.к.
Мир
completely mad
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sofia Cannabis написа: 21 Окт 2019, 18:20 Хубаво си пишете неща за близко и далечно бъдеще, но тези препоръки няма да помогнат в тази ситуация.

Караш си по-схемата на BioBizz и ако мислиш/мислите с другите градинари тук че имат нужда от повече P-K, това което правиш в тази ситуация е да увеличиш BioBizz Bloom дозата, започваш по-леко от 4 на 6 мл. и продължавааш да увеличаваш постепеннно докато не видиш резултати.

Sofia Cannabis написа: 21 Окт 2019, 18:37 firstcitizen

Не казвам че не съм позабравил Български, но тази неща които даваш за пример са напълно безмислени за ситуацията.
Прикачам снимка за да разбереш каква означава Full Bloom и че не говоря за размеря на растенията и главите.
Максимален цъфтеж (Full Bloom)

Тук ще ти дам пример с една череша цъфнала напълно всяка пъпка цъфти и не се вижда зелено по-нея. Говоря за Максимален цъфтеж (Full Bloom), а ти ми обяснаваш колко са големи черешите докато цъфтят цветовете.
Не съм казал нищо за българският ти език. :D

Ето от мен един full bloom в ден 42 цъфтеж (като цъфтежа го броя от деня в който пусна 12/12 ) и тук растението е точно 6 седмици. Растенията са регуларки, които са ревегнати за да им определя пола. След това са растенията бяха засадени в повдигнато легло с оринтировачни размери 150-170 см х 400-450 см, а височината на леглото беше към 2 педи, което ще рече 40 см (или нещо от сорта бяха размери).
Full Bloom ден 42 от както са на режим 12/12 (6-та седмица цъфтеж)
Full Bloom ден 42 от както са на режим 12/12 (6-та седмица цъфтеж)
Стебло
Стебло

За съжаление точно в ден 42 от цъфтежа въпреки, че е рано обрах растенията. Защото на ден 20 цъфтеж хванах 2-ма взломаджий в къщата в която отглеждах. (а имах освен цъфтежната стая и 1 вегетационна стая, която не съм я покал от съображения за сигурност).
Буквално сгащих посред бял ден 2-ма взломаджий в къщата. Къде съм бил аз? Аз бях отишъл до града за да заредя провизии, като храна, лекарства и консумативи. (най-обикновенни и нормални неща. Пазарувам рядко и накуп всичко което ми трябва, но все пак се налага и да се пазарува ). Като се връщам заварвам взломаджийте, но се оказаха МЕГА ПИЧОВЕ за което съм им безкрайно благодарен. Нямаше никаква агресия нито от моя страна, нито от тяхна страна. Ситуацията беше много изпъната, но реакцията и от моята и от тяхната страна беше на ниво. Разменихме си телефонните номера и си заминаха. По-късно вечерта отид на разходка с единият в гората, като по време на разходката ипушихме 1 джойт заедно ( джойнта той ми го изкара ), по средата на разходката с моят нов приятел след джойнта докато си говорихме изкарах 33 грама гъби и му предложих да си хапнем, той ми отказа и тогава аз изядох и 15 грама псилоцибинови трюфели от силен щам 5/5 сила (имах 33 гр гъби в мен по време на разхоката). Предложих му и на него ако иска да си хапне, но той предпочете да пийне 1 водчица. (на който квот му кеф) След това се върнахме в селото и по-късно вечерта отидох в тях (те двамата си правеха скара и пийваха бира). ѝ
Това с гъбите го направих, защото така го усетих. (имах нужда от свръхестествена помощ и насока ) Жена ми беше далеч и ми липсваше...

Обаче цялата ситуация ме притесни и ми причини много стрес. Затова след случката с взлома въпреки, че хората бяха пичове аз реших да форсирам цъфтежа и че ще бера по-рано. За това след 22 дни брах... 1 месец не излязох от къщата, защото пазех растенията. Нито за провизии, нито за нищо. Бях под постоянно на тръни, като в бойна готовност, а това е голям стрес .

Растенията са гледани в почва от стари органични гролове + компост + чкч. Торени са с цялата серия на BetterOrganix, тор от коноп, екстракт от семена, тор от коприва и с моята магическа урина. :D След взлома просто доренето драстично се промени, както и поливането само и само да ги обера по-рано, защото растенията от леглото не можех да ги изкарам, защото леглото беше по-голямо от вратата, а растенията не търпяха в тази фаза на развитие местене. Във вегетационната всичко беше в саксии 1, 3 , 5,7,10,15 литра и можеха да се изместят, но цъфтящите не. За това това растение гледах го приключвам въпреки това в ден 42 си цъфти и си е баш full bloom :D хаха, като звяр и ако можех да го държа време щях да го пребия от торене, но плановете много ми се промениха и това промени и торенето.

Просто нямаше от къде да знам, че хората ще излязът стабилни пичове. Казвам, че са пичове, защото нито ме издадоха на някой, нито пуснаха сигнал, нито ми направиха пунта мара. Това си е пичовско и им казвам Евала!

Защо като съм ползвал BetterOrganix съм давал урина? BetterOrganix нямат сяра в торовете си, никаква. Повечето био фирми за торове ползват сярна основа за да удължаване срока на годност на торовете. При BetterOrganix сярата е избегната нарочно, защото в повечето почви има сяра и дори на някой места е свръх и трябва да се ползват бактерий, които да я преобразуват. Поради тази причина им дадох на растенията моята собствена урина. Казвам, че е била магическа, защото това не беше обикновенна урина, а урина, която бях събрал след друго наяждане с гъби ( тогава бяха към 28.9 грама пак псилоцибинови трюфели Философският Камък, друг по-слаб щам 3/5 сила, но на мен лично много повече ми допада ) Първоначалната идея поради, която си събрах урината беше за да я изпия някъде в бъдещето хахаха :D Защото 80% от псилоцибина щеше да е в урината ми (както и голяма част thc ), и мислех да я пия или да я прая на кристална форма, но реших да наторя растенията, като попринцип дозировката за торене е 1 урина : 30 вода, но аз дадох 1 урина : 100 вода.

Тия 8 майки индор пиеха по 120 литра вода през ден макс през два. Но и имаше HPS лампи 600 w и на 10 и на 20 см от глави без култюб, като на 1 метър от върха наглавите беше 25 градуса. Беше ме страх да премеря какво става на върховете, но понеже използвах органика, легло, CO2, бактерии, гъби, размерите на растенията и куп други фактори растенията не страдаха а откачаха в чудовищен режим .
Като растенията са цъфтели на комбиниран спектър HPS + MH . (4 HPS x 600 w, като 3 бяха дигитални и 1 механичен дросел и 1 дигитален дросел с 600 w MH) 3000 w. Да кажа, че бях без климатик и без отопление. И имаше 10-ки прекъсвания на тока, защото беше лютата зима.

Примене понякога нещата са на границите на лудостта :D
Цялата случка беше едно голямо изпитание за мен, което ме направи много по-силен и по-добър.

Всеки е различен и си тори по различен начин растнията.Това е една от най-яката част в процеса, че собствените си растения можеш да си ги ториш както си искаш ти. Така, че всеки си преценява и решава, как да си тори растенията.
Прикачени файлове
Правенето на леглото
Правенето на леглото
Друго по-ниско фено на същия сорт. Растнията имаха няколко различни фенотипа. едините бяха лилави, другите не, едните ниски, другите високите, едните с глави, а другите по-шумести и т.н. . Но като цяло съм много доволен въпреки, че се наложи заради безопасността да ги бера по-рано.
Друго по-ниско фено на същия сорт. Растнията имаха няколко различни фенотипа. едините бяха лилави, другите не, едните ниски, другите високите, едните с глави, а другите по-шумести и т.н. . Но като цяло съм много доволен въпреки, че се наложи заради безопасността да ги бера по-рано.
Пак 2 различни фенота
Пак 2 различни фенота
сладките джуджани видимо се различават. От зад има още едни растеиня, но те не се виждат :D. Като цяло тука малко първоначлно ги поизтървах и изкъртиха кочината
сладките джуджани видимо се различават. От зад има още едни растеиня, но те не се виждат :D. Като цяло тука малко първоначлно ги поизтървах и изкъртиха кочината
flo24.jpg
Ден 42 цъфтеж. Бране ...
Ден 42 цъфтеж. Бране ...
l10.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

След този пост спирам да пиша в дненика на Mamadana.

Растенията се развиваха с такива интензивни темпове поради това, че в гена се съдържа Афган (100% индика), а Афгана цъфти супер бързо, също така растенията бяха регуларки, които бяга ревегетирани (били са на вегетация след това са били 2 седмици на цъфтеж 12/12 за да се определи пола на растенията за да се отделят мъжкарите и след това женските са били сложени в леглото и върнати във вегетация 18/6 за да се свържат с леглото и да си продължат вегетацията си. Въпреки, че е цъфтяло само2 седмици през ревега, растението "все едно помни" и след това, когато се започна с цъфтежа се развива изключително бързо. Ревегетираните растения правят много хищен цъфтеж. Както и дългата вегетация позволява разкритията на пълният потенциал на генетиката на растенията) , заради органика (повярвайте ми торовете на BetterOrganix са чиста лудница и са от най-висок клас органика) , заради форсираният цъфтеж с резки промени в храненето и светлитните режими и т.н. (мой си магий) На растенията всяка сутрин в цъфтежа им е обеснявано колко са красиви, колко са прекрасни, колко са лечебни, но е имало и моменти в които им съм се карал и предупреждавал, че ако не цъфтят по-бързо... абе си ги нахъсвах (бучал) съм им здраво. Всяка сутрин им е пускано класическа музика (предимно Моцарт), българска народна музика и напушеняшко реге. Ако искате ми вярвайте, но растенията разбират и от музика и от говорене! ( разбират си от хубава музика :D )
Растенията са пожълтели в ден 42 цъфтеж, защото са били подготвяни за бране. Въпреки, че са торени 1 с урина, тези растения имаха най-добрият вкус, които съм вадил от индор. (аутора си е аутдор там вкуса е още по-невероятен заради Слънцето, Земята, Дъждовете, Ветровете, Птичките, вибрациите и т.н.)

Живата вода прави чудеса! (изворна вода, дъждовната вода, водата от снега и т.н. )

Растенията са били много стресирани, правени са им много техники. (ползвах ги за майки и съм вземал от тях много клонинги) Регуларките са си регуларки, въпреки прекъсванията на тока, въпреки стреса и форсмажор форсажа, въпреки нестабилността не гена, китките станаха ЕПИЧНИ. Зарадвах се на всеки един фенотип!

Да не ви разправям как се транспортира пресен материал на 48 часа. Опитности много :)

Безценно да си отглеждаш билката легално и на спокойствие. Радвам се, че се легализира на все повече места, защото това означава повече Свобода за хората.

Снимки от целият процес на отглеждане :
Прикачени файлове
l7.jpg
flo20.jpg
flo18.jpg
flo16.jpg
flo15.jpg
fbd8.jpg
fbd7.jpg
fbd5.jpg
fbd.jpg
f0008.jpg
vegg5.jpg
f001.jpg
f1.jpg
f004.jpg
veg.jpg
veg2.jpg
veg1.jpg
veg6.jpg
flo26.jpg
flo29.jpg
flo42.jpg
shu.jpg
flo223.jpg
flo17.jpg
shu6.jpg
shu7.jpg
shu9.jpg
shu10.jpg
vegg7.jpg
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 75 times
Been thanked: 343 times

Добро утро, както споделих живея в огромен град в, който се пуши трева буквално на всякъде макар, че не е позволена, но полицията някак неглежира този факт и не прави проблем на пушещите и притежаващи трева. Това ме наведе на идеята да проверя в Google и о чудо, намерих 6-7 гроушопа на разстояние 4-5 км от мен.
Има надежда за моите цветя отивам да им купя bad guano днес.
Иначе все повече жълти листа направо виждам есента в палатката си.
Днес ги почистих от жълтите листа, така го почувствах като ги видях сутринта.
Благодаря ви много за съветите и подкрепата. Добри учители сте.
Обещавам, като стана по-опитна и аз да помагам на хората в нужда. Само така мога да се отблагодаря за добрина та ви, като предам нататък.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Слушай си женското чувство най-добре😚Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”