Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Прогнози за времето

Цялата важна информация на едно място
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Колеги времето тази седмица се разваля, няколко пъти моделите връщаха, махаха студеното нахлуване, обаче вече няма за кога и ще го усетим доста рязко. Предстоят 2-3 хубави дни с високи дневни температури над 30 градуса и след това много рязко ще нахлуе студен въздух от северозапад. Дневните температури ще се понижат 10-15 градуса, четвъртък-неделя, са дните с опасно време сутрин. Високите котловини на западна България, както и всички места без вятър е възможно да има и слана. При мен това е сигурно вече на повече от 90%, но няма да е толкова силен студа, както беше миналата година. За района на София, Четвъртък-Петък вечер ще е студено с температури около 5 градуса и максимални 16-18.
Все още има малко време, за промени, но горе долу е това положението. В сряда, ще има по- голяма точност, къде ще има слани до края на седмицата. Тенденцията е след преминаването на фронта, дневните пак да се вдигнат около 22-24 градуса за страната, но минималните вече ще са си предимно есенни.
Дъжда по- нахлуването го редуцираха изключително много, сега се очаква най- много да вали източна и югоизточна България, но валежите няма да са големи.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Тъй, като не съм сигурен в коя тема да пиша точно, за да го видят повече хора, да предупредя за още нещо.
Груповия лов на Дива Свиня е разрешен вече, това е половин месец по- рано, от нормалното. Това е заради африканската чума, когато ходите в гората бъдете много внимателни, хем да не ви видят, хем да не изшумолите някъде и да стрелят по- вас, всякакви случаи има.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Vetrushka написа: 16 Сеп 2019, 13:49 Тъй, като не съм сигурен в коя тема да пиша точно, за да го видят повече хора, да предупредя за още нещо.
Груповия лов на Дива Свиня е разрешен вече, това е половин месец по- рано, от нормалното. Това е заради африканската чума, когато ходите в гората бъдете много внимателни, хем да не ви видят, хем да не изшумолите някъде и да стрелят по- вас, всякакви случаи има.
Споделих ги в темата за външно отглеждане, като те цитирах, за да сме сигурни, че повече хора са го прочели.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Студеният фронт вече чука на границата, днес следобед ще е вече на наша територия. Тази вечер и утре през деня се очакват леки превалявания, по самото преминаване на фронта, валежите няма да са от стопанско значение.
Утре през деня също ще има слаби превалявания, повече в източна България. След това ще се изясни и на местата където сутрин е ясно и тихо ще има приземен мраз и слана. Температурите които дават в прогнозите, не са приземни, а на 2 метра височина. При земя, на много места ще е под 0 градуса. За сега слани очаквам Петък, Събота и в неделя на по - малко места.
В началото на следващата седмица времето ще се затопли, отново ще има температури около и над 25 градуса, масово в страната, но минималните вече ще са едноцифрови в повечето места в страната. Очакват се и слаби превалявания през седмицата, но отново няма да са големи количествата. Ето до къде е фронта в този момент.
70695665_1396196403869613_5718480733916364800_n.jpg
70695665_1396196403869613_5718480733916364800_n.jpg (181.56 KiB) Преглеждано 2700 пъти
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (167.47 KiB) Преглеждано 2700 пъти
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Облачните системи от фронта вече преминаха и няма на наша територия. Тази вечер след утихване на вятъра на много места във високите полета ще има слани. Ако някой има възможност да си прикрие някое растение може да пробва. Сланата обикновено пада на зазоряване, когато вятъра е напълно стихнал. В неделя, също има условия за слана, но на по - малко места, спрямо събота сутрин. Хубавото е, че е има затопляне и през деня, много бързо ще напече и дано пораженията да са по - малко.
На много места в страната, паднаха повече валежи от колкото беше прогнозирано. Като цяло и облачната система се забави с изнасянето и това ни спаси от ниски минимуми тази сутрин.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Четвъртък и Петък тази седмица се очаква влошаване на времето 24-30 часови валежи. Ще се образува средиземноморски циклон, който ще ни напои добре. Аз на този етап си оставям градината и се надявам да не се появи много мухал. След това температурите ще се понижат с 10 градуса, това още към четвъртък следобед, следващата седмица времето ще се стабилизира, но температурите, вече ще са предимно есенни. 19-22 градуса максимални и 8-10 минимални, на този етап слани не се очакват, ще видим какво точно ще стане, след изнасянето на циклона, но на този етап не се очакват.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Благодаря ти много за прогнозата за времето :)
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Здравейте позволявам си да публикувам прогнозата на Meto Balkans, имам тяхното разрешение. Така, че няма проблем да ползвам техните графики.
Това което искам да вметна е, че аз лично за района на Пловдив не очаквам значителни валежи, както се изразяваме в метео форума, за там мисля, че ще има "валежна дупка" с доста по- малко валеж от другите места в страната. След преминаването на фронта, за следващата седмица, вторник ще вали от друго смущение, след, което отново времето ще се стабилизира за поне седмица.

Прогноза за периода : 03-04.10.2019г.

Поради високия риск от локални наводнения и очакваните значителни валежи ..
Екипа на страницата издаваме и съответните предупреждения за опасно време !

Над Йонийско море през следващите 48 часа , ще се формира нов средиземноморски циклон , които ще определя времето на Балканския полуостров .

Оранжев код - Издаваме главно за значителни валежи и локални гръмотевични бури , като валежите ще са обложни ( продължителни и напоителни ) , а над Югозападна и Източна България са възможни и гръмотевични бури ..
Очакваните количества валежи над районите с оранжев код ще са между 20-30л/кв.м

Над по-голямата част от полуострова валежите ще са придружени и от гръмотевични бури , като най-значителни и силни ще са те над Йонийско море, именно за тези райони издадохме и червен код.

Червен код -Издаваме главно за значителни валежи , силни гръмотевични бури и висок риск за локални наводнения !
Очакваните количества валежи над районите с червен цвят ще са между 80-140л/кв.м..

Внимание!!

През следващите 72 часа , образувалия се циклон ще се изнася на североизток ,като страната ни постепенно ще бъде обхваната от значителни валежи , главно над Дунавската равнина и Източна България
72481976_1409503929205527_565371773810376704_n.png
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Не е толкова зле,имаше малко нужда от дъжд,защото въобще не може да се сравнява когато ние поливаме около стъбълцето с това всичко да е добре намокрено.Почистете си скапаното и разредете,пуснете въздух ако храстите са ви твърде гъсти или в гъст храсталак,също да няма големи стари листа върху главите.Самите клони е хубаво да не се допират с листа помежду си есенно време.Особено ако има изсъхнали и жълти,защото изсъхналите като се намокрят спихват върху самите глави.Освен това съм забелязала,че големите листа правят мостове помежду си и покриви върху главите и влагата се заседява още повече между тях,а и широката им повърхност улавя дъжда,тоест дъжда блъска още повече по тях и подпомагат тежестта и счупването.Там където съм ги обезлистила наблюдавам повече дебелеене на главите,няма смисъл на този етап да се хранят с тор стари листа вече,пожълтели да позеленеят леко и тн,затова ги махам и тогава торя/поливам.Друг плюс е,че накрая ми се улеснява брането и прибирането без тези листа в чувалите.
За мен в цъфтежа най-гадно е като плисне един як порой и ги строши или като не спира 3,4 дни д а ръми без да съхне.Ако вали,но и има време да съхне дори в напреднал цъфтеж не е толкова фатално.Температурите не са зле за доцъфтяване иначе,малко е студ нощно време,но е било и по-лошо други години...…:)
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Поръчал съм Слънце за Витамин Д :)
Успех на всички тази година с прибиранто на реколтите.
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”