Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Прогнози за времето

Цялата важна информация на едно място
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Здравейте, тези , които са чели в другия форум знаят, че метеорологията ми е нещо, като хоби и ако имате интерес ще публикувам предварителни прогнози за опасни явления, като студ, обилни валежи, слани и тн. Ако прецените, че е нужна подобна тема, ще гледам когато имам възможност да Ви информирам.
И да ви кажа какво казват старите хора, щом има буквата Р в месеца, значи зимата не е далече и винаги може да има някоя изненада.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 841 times

Хем си знаеш , че ще бъдеш подпитван.. Тази тема е повече от нужна и лично аз ще съм много благодарен за времето , което ще отделиш за нея.
zzigzag
Градинар
Градинар
Has thanked: 40 times
Been thanked: 110 times

някой знае ли какво се случи с приложението Rain Radar?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Аз сега съм сложил Rain Viewer, това трябва да е наследника на Rain Radar или поне изглеждат еднакви. Все още не съм го тествал когато има бурии, дано да работи по същия начин.
Има обаче една подробност, тези приложения ползват данните на радарите от "Изпълнителна агенция борба с градушките", а те не работят есента и зимата. Типично нашенска работа, сега приложенията ползват радарите на нашите страни съседки, които работят целогодишно, обаче не покриват цялата ни страна и затова в момента данните не са точни.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Здравейте, след преминаването на студения фронт, тази вечер след, като се изясни има сериозна опасност от слани в западна България, като риска е по- висок за югозападна. На доста места температурите ще се понижат до доста ниски стойности, за района на София, Драгоман, Перник сутришните температури ще са в рамките на 1-2 градуса. До края на седмицата се очаква леко затопляне и покачване главно на минималните температури, максималните в повечето места ще са около 20 градуса.
От началото на следващата седмица ни очаква ново захлаждане и валежи, общо взето още 10-15 дни не се очаква стабилизиране на времето.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ужас,при нас какви бури вилняха!!!Градушка точно на един километър,но при мен поне след първата нямаше фатални поражения,едно беше паднало от майките до земята ,мисля че беше минала току до градината?!Клонингчетата смятах,че ще ги намеря изпомачкани,заровени в земята милите,но съвсем нищо им нямаше,понеже те са на скритичко в храсталака поне,явно само дъжд ги е прало.Аз ги следя на живо от хълма накъде отиват и откъде идват бурите и баба ми я предупредих 4 часа по-рано да завием разсада(нещо,което за съжаление аз не мога да си позволя с моя),понеже тя е в ниското и не вижда кво става,че идва истински черен изрод:)Това повече ме притеснява,че е студ и градушките,слани в моя район не си представям по това време...….
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Inna написа: 07 Май 2019, 13:20 Ужас,при нас какви бури вилняха!!!Градушка точно на един километър,но при мен поне след първата нямаше фатални поражения,едно беше паднало от майките до земята ,мисля че беше минала току до градината?!Клонингчетата смятах,че ще ги намеря изпомачкани,заровени в земята милите,но съвсем нищо им нямаше,понеже те са на скритичко в храсталака поне,явно само дъжд ги е прало.Аз ги следя на живо от хълма накъде отиват и откъде идват бурите и баба ми я предупредих 4 часа по-рано да завием разсада(нещо,което за съжаление аз не мога да си позволя с моя),понеже тя е в ниското и не вижда кво става,че идва истински черен изрод:)Това повече ме притеснява,че е студ и градушките,слани в моя район не си представям по това време...….
Изкарала си късмет, вчера на много места в страната предимно централна северна и североизточна премина "супер клетка", на много места реколтата е на 100% унищожена. Ето какво е било положението в С. Българене, Плевенско, снимката е FB.
59623973_2205041332867408_5305600781813022720_n.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ех,горките градинари!То добре, че не всичко е посято в земята още и повечето е завито,при нас даже лука само е на открито все още и салатата:)При нас беше як потоп,но някак си по-меко като цяло,пра си пак де тежки капки едри и аз само гледах с притеснение да не почнат да блъскат топчета!С баба обсъждахме ще ли ни запука град или ще ни отмине:)Ако има градушка ще е в Плевенско,оттам винаги идва яката чернилка и откъм Враца,там вечно потопи пък....А цвета на градоносните облаци е уникален,страх д а те хване,сякаш идат извънземните,все едно в тях е скрит кораба майка!:0
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Понеже съм планинар в кавички, съм виждал няколко пъти мълнии да лазят по поляните горе на Беклемето, тихо си пада и пъпли, но гърмежите плашат, когато си в облаците направо ти пръскат тъпанчетата, общо-взето близо до планина си е по-дъждовно целогодишно. Та по-трудния начин преди време се научих да следя прогнозите за времето, че тръгвах ей така с някой, който и той не знае за кво иде реч. А и чисто физически съм оцелял на късмет или пък не...?
Други години пак е било такова лигаво времето чак до юни и изведнъж като почнат едни жеги над 35 градуса не си стоя в кожата. Колкото до планините над 3000м. съм виждал такива козунаци, природата ги е сътворила, но там над 3000 свършват горите, предимно джунгли са, а в Каракорум дори в региона на К2 още от ниското си е полупустинно, то там лятото се ходи и не са дребни, високи са. Няма мусони, като в Хималаите и си вали, пече, идеално за сортовете, познавах ги, като ги видя, но не се впечатлявах, сега ако съм там, сигурно ще ги снимам, тогава ги подминавах. Не случайно Афганитата идват от тия региони, но Хиндокуш е в Афганистан предимно, а там не е препоръчително да се ходи.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

На моето село когато бях още малък, тогава автобуса не се качваше до селото (а вече го няма), а спираше на главния път, бях отишъл да посрещна един приятел и да се качим пеша, бяхме ученици още. Тогава се изви една много силна буря, тогава покрай пътя имаше топли и точно зад нас, на не повече от 50 метра падна светкавица. Звука беше неописуем, нямаше интервал на звука, както светна, така и гръмна. Тогава от статичното електричество ни се изправиха косите, ама буквално, всички косъмчета по тялото се наежиха. Ако се бяхме забавили не повече от 1 мин., сигурно този пост нямаше да го пиша сега. Дървото, се беше запалило и в ствола имаше поне 30-40 см. дупка в земята .
Но въпреки всичко, аз буриите ги харесвам, не знам с какво, но някак ме привличат.
avatar написа: 07 Май 2019, 16:59 Понеже съм планинар в кавички, съм виждал няколко пъти мълнии да лазят по поляните горе на Беклемето, тихо си пада и пъпли, но гърмежите плашат
Има различни видове мълнии, облак-земя , облак - земя (+) положителни, облак-облак, облак - въздух, земя- облак. Най - опасна за хората е облак - земя.
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”