Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Вентилацията в Indoor

Направи си сам проекти и домашни решения тук!
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1016 times

HULKKUSH написа: 24 Окт 2024, 21:09
Peggy Zina написа: 23 Окт 2024, 03:19 Привет пак съм аз, се забелязох следния парадокс като си сложа ръката на струята на вентилатора, тя е почти никаква, а гледам бокса е свит, демек смуче си. Като отворя бокса почва да си духа нормално. На какво се дължи това. Да и преди го е имало , нооо чак но такава степен да има осезаема разлика не е било.....
Най-вероятно ти се е получило така от смяната на въглена с друг.Оригинслния е доста по ситен и многоброен.Този ,който си купил не е със същата структура като оригиналния.Съвсем различен е и няма същата плътност .Оттам през самия въглен въздухът се пропуска много по-лесно през филтъра и по тръбите ,оттам вентилаторът ти прави по-голям вакуум в бокса.С тоя въглен може да се получи така ,че да пропусне миризма,внимавай. .Производителите на оригиналия филтър са го изчислили точно с какъв размер на гранулите да бъдат,с каква плътност и абсорбираща способност .Като слагаш вътре каквото ти дойде може и да се размирише в даден момент,наблюдавай какво се случва ,за да не стъпиш на криво 😎
Вече това го усетих преди да ти прочета поста:) Вече съм с нов филтър"оригинален" уж. Явно си иска неговото. Но принципът е същия както съм снимал горе та като имате метални филтри, и имате и аверчета покрай вас дето гледат правете партия за кофа оригинален въглен и всичко е точно ;) Хората щом са ги направили разглобяеми, значи има за какво. Сваляте филтъра през вегетацията и го слагате през цъфтеж и му удължавате живота тва е, като за мирише го слагате и толкоз. Следващите снимки са да ви покажа нагледно кво е шринкинфлация - за тия пари, за които преди 2 години си взех метален филтър сега ми продават пласмасов :x , да пак се разглобявя, ама щифчетата са готови да ми се строшат в ръцете преди да съм ги натиснал, отделно чоповете за преходника нямат вкарване, с 300 зора ги наместих. Та поради тая причина си запазих стария метален филтър ако си купя някога кофа с активен въглен, отделно вече и на бг пазара стават дефицитни или ги подменят с пласмасови, затуй пазете си и вашите метални филтри. Колкото до менте въглена, мислих да го фърля у печктата, но реших да го запазя, че имал уж приложения в градинарството :) Надявам се моите експерименти да са били полезни на останалите.
Прикачени файлове
foto_no_exif (28)-min.jpg
foto_no_exif (30)-min.jpg
foto_no_exif (29)-min.jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 849 times
Been thanked: 431 times

Активния въглен подлежи на регенерация, неприятното е че в домашни условия малко трудно би станало. В индустриални условия се пропарва с пара за определено време или ако през него минават и се задържат разни органични вещества чрез нагряване в безкислородна среда.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Bathory написа: 28 Окт 2024, 16:23 Активния въглен подлежи на регенерация, неприятното е че в домашни условия малко трудно би станало. В индустриални условия се пропарва с пара за определено време или ако през него минават и се задържат разни органични вещества чрез нагряване в безкислородна среда.
Гледал съм клипове как пандайдисват използвания въглен от аквариуми във нагрят тиган а у , но нямах време за повече експерименти и взех нещо сигурно и бързо. Който има мераци да пробва и да каже!
https://www.youtube.com/watch?v=XRlOrxORadU
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

MR.NICE написа: 30 Окт 2024, 05:27 Ми, аз му "пера" външната част понеже пожълтява и даже става кафява ;) имам в предвид "кожуха" от външната част... иначе вътре нямам идея как се чисти, но доколкото знам филтъра трябва да се подменя всяка година ако е работил нон-стоп, че дори и на всеки 9 месеца ако е работил нон-стоп и на пълен капацитет/дебит. Успех!!!
Префилтър й се вика на тази външната част, препоръчват да се сменя на всеки грол, някои я перат. Това с живота на филтъра е мултиусловно - температура , влага , производител а у .....
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

MR.NICE написа: 29 Ное 2024, 06:38 Ми, не знам ама с филтър пак си мирише или поне според мен, но само че миризмата е друга, а не на трева... по-скоро си мирише на "спарено" или пък на застояло?!

А може би и стаята трябва да се проветрява редовно... иначе много влага по стени и прозорци, даже и мухъл си избива направо и то здраво. Причината е, че растенията освобождават част от водата чрез листата и става доста влажно в стаята когато всичко е затворено и не се проветрява достатъчно добре.

Даже според мен прекалено високата влажност затормозява и работата на филтъра като цяло...

Може да се помисли и за влагоабсорбатор евентуално, но пък са скъпи и харчат доста електричество също така.

УСПЕХ !!!
При мене миризма се появи , когато филтъра стана на 2 години, смених го и сега всичко е ток и жица, колкото до влагата имам си и овлажнител и обезвлажнител, 180 вата на месец от обезвлажнителя мога да ги преглътна , предвид, че мизериите от влагата излизат по-скъпо :x + че виждам резултати от работата му.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Понеже ще внасям подобрение откъм техника и дискретност следното ме вълнува, както знаете , моят бокс е във шкаф, мисля да сложа по стените му акустична пяна, като в звукозаписните студия, от плоската, че да може да се навре бокса, а на тавана на шкафа да сложа акустични пирамиди. Идеята ми е този път всичко да е навряно в бокса или шкафа, имам си отвор на шкафа за бурията на вентилатора, но това ме вълнува - бурията ако я направя да излиза само от бокса, без да излиза от шкафа, ще си сочи пак изхода на винтилацията, ама ще бъде ли пак ефективен потока, и една идея безшумен, спрямо това ако бурията излиза от шкафа?
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 397 times
Been thanked: 305 times

Peggy Zina написа: 24 Фев 2026, 23:12 Понеже ще внасям подобрение откъм техника и дискретност следното ме вълнува, както знаете , моят бокс е във шкаф, мисля да сложа по стените му акустична пяна, като в звукозаписните студия, от плоската, че да може да се навре бокса, а на тавана на шкафа да сложа акустични пирамиди. Идеята ми е този път всичко да е навряно в бокса или шкафа, имам си отвор на шкафа за бурията на вентилатора, но това ме вълнува - бурията ако я направя да излиза само от бокса, без да излиза от шкафа, ще си сочи пак изхода на винтилацията, ама ще бъде ли пак ефективен потока, и една идея безшумен, спрямо това ако бурията излиза от шкафа?
Ако влизащия въздух пак е от шкафа ще ги смесиш, няма да е достатъчно просто да е насочена тръбата към изхода, понеже движението на въздуха в случая е турболентно и голяма част от въздуха ще се завърти само във шкаф-бокс, без да излиза през отвора. Има едни обезшумяващи въздуховоди, изкарай един такъв, през отвора на шкафа.
Публикувай отговор