Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Вентилацията в Indoor

Направи си сам проекти и домашни решения тук!
Семена марихуана
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Включвам се с още едно питане отностно свързването на изходния вентилатор с въздуховода. Нанизах тръбата, омотах с малко хартиено тиксо за да задържи и сложих една скоба (от тези с винт). Въпросът ми е правилно ли съм го свързал, има ли нещо, което пропускам или което мога да направя по-добре. Отворената страна на въздуховода си духа стабилно, там където е връзката с вентилатора не усещам нещо да изпуска, струва ми се, че е добре, но за всеки случай реших да попитам :) Благодаря!
П.С. До колегата отгоре, и аз ги гледах тези вентилаторчета, но ми направи впечатление, че почти никъде в интернет не видях някой да изкарва въздуха с такова, нямам представа каква е причината. Реално този на Cornwall, който аз взех е почти същото нещо, но е в кутия, която е съобразена да можеш да нахлузиш въздуховод и филтър от другата страна, има и регулация чрез две степени + щепсел, като не съм сигурен, че на този който ти гледаш има директен щепсел към контакт.
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Ако сложиш филтър и ще станат 100 м3 /ч.........60/60/140=0.504 м3
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1007 times

Тия са за баня, нямат тяга, не стават.
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Турбина тип ама не 13w.....??!!
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Оп! Питането ми касае вентилацията.Работата е , че вече съм кажи речи във 2ри ден от 12/12 и почнаха изненадите - явно или китките ми ще са много яки или филтърът ми е предал богу дух - стана на 2 години или и двете :) Та цицийското се обади в мен - Гледам нов филтър като моя CAN - 90 лева, бака с гранули активен въглен 160 лева много ми е и останалите 5 кила въглен нямам кво да ги правя. Някой разглобявал ли е филтър и да си го е пълнил с рандъм активен въглен? Тоя оригиналния го дават CKV-3. Мисълта ми е какъв друг активен въглен ще свърши същата работа, че и по-хубава за по-малко пари?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1506 times
Been thanked: 1257 times

Peggy Zina написа: 19 Окт 2024, 00:28 Оп! Питането ми касае вентилацията.Работата е , че вече съм кажи речи във 2ри ден от 12/12 и почнаха изненадите - явно или китките ми ще са много яки или филтърът ми е предал богу дух - стана на 2 години или и двете :) Та цицийското се обади в мен - Гледам нов филтър като моя CAN - 90 лева, бака с гранули активен въглен 160 лева много ми е и останалите 5 кила въглен нямам кво да ги правя. Някой разглобявал ли е филтър и да си го е пълнил с рандъм активен въглен? Тоя оригиналния го дават CKV-3. Мисълта ми е какъв друг активен въглен ще свърши същата работа, че и по-хубава за по-малко пари?
Във елимекс продават 3мм. активен въглен за 7.9 лв./кг. Може да пробваш с него. Само много внимавай при разглобяването на филтъра да не счупиш щипките, че после няма сглобяване.
completely mad
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Crazy Train написа: 19 Окт 2024, 17:06
Peggy Zina написа: 19 Окт 2024, 00:28 Оп! Питането ми касае вентилацията.Работата е , че вече съм кажи речи във 2ри ден от 12/12 и почнаха изненадите - явно или китките ми ще са много яки или филтърът ми е предал богу дух - стана на 2 години или и двете :) Та цицийското се обади в мен - Гледам нов филтър като моя CAN - 90 лева, бака с гранули активен въглен 160 лева много ми е и останалите 5 кила въглен нямам кво да ги правя. Някой разглобявал ли е филтър и да си го е пълнил с рандъм активен въглен? Тоя оригиналния го дават CKV-3. Мисълта ми е какъв друг активен въглен ще свърши същата работа, че и по-хубава за по-малко пари?
Във елимекс продават 3мм. активен въглен за 7.9 лв./кг. Може да пробваш с него. Само много внимавай при разглобяването на филтъра да не счупиш щипките, че после няма сглобяване.
Вече е почистен, напълнен с нов въглен, сглобен и отново в употреба. Качвам стъпките и необходимите пособия. Максимално осреднено и максимално цицийско. :D филтърът е CAN LITE 300PL един от сравнително бюджетните на пазара. Количеството му въглен е 1.2 кг оригинален. Аз отидох до кварталния зоомагазин и си купих 3 кила активен въглен за аквариум. Що 3 кила ли щото е по-дребен от оригиналния. Тука трябва да съобразите масата и обема. Даже тук таме като го напълних се показваха през дупчиците. За това по нататък.
1. Разкачвате филтъра и го почиствате и изтърсвате.
2. Смъквате префилтъра, и го слагате в пералнята на 30 градуса, без препарати, ако не давате 10-20 лева за нов, ако намерите.
3. Заемате се с филтъра, желателно е да го правите навън щото цапа да си е*е мамата. Трябват ви ръкавици, нещо да си постелите, парахусмукачка/метла, отвертка и фуния.
4. Разлобявате го, и по леко ако хуйовините са ви пластмасови, щото счупят ли се няма оправия, моите са метални.
5. Изпразвате стария въглен и почиствате филтъра.
6. Вземате фунията и пълните новия въглен и донаждате.
7. Сглобявате филтъра
NB! От стъпка 1 до 7 да ви отнеме 30-40минути според филтъра.
8. Чакате изпраният префилтър да изсъхне и го връщате на мястото му
9. Слагате филтъра на мястото му и тва е
Според филтъра и въглена да ви стъпи на 20-40 лева тази процедура.
Тая побългаряванка с мрежата я направих да не вземе да тръгне от новия по дребен въглен по вентилацията. Но като я пуснах не зачади като чипосан дизел :roll: , тъй че за сега не мога да се оплача. Обрах квото имаше от финия прашец на изхода на вентилацията и повече нищо и не излезе. Вече за трайност от сега нищо не мога да кажа. НООО имайте предвид, че високите температура и влага над 70% скъсяват живота на активния въглен.
Прикачени файлове
foto_no_exif (28)-min_edit_957234364277893.jpg
foto_no_exif (29)-min.jpg
foto_no_exif (30)-min_edit_957215873874771.jpg
foto_no_exif (31)-min.jpg
foto_no_exif (32)-min.jpg
foto_no_exif (33)-min.jpg
foto_no_exif (34)-min.jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Привет пак съм аз, се забелязох следния парадокс като си сложа ръката на струята на вентилатора, тя е почти никаква, а гледам бокса е свит, демек смуче си. Като отворя бокса почва да си духа нормално. На какво се дължи това. Да и преди го е имало , нооо чак но такава степен да има осезаема разлика не е било.....
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2222 times

Peggy Zina написа: 23 Окт 2024, 03:19 Привет пак съм аз, се забелязох следния парадокс като си сложа ръката на струята на вентилатора, тя е почти никаква, а гледам бокса е свит, демек смуче си. Като отворя бокса почва да си духа нормално. На какво се дължи това. Да и преди го е имало , нооо чак но такава степен да има осезаема разлика не е било.....
Нормално и при мене е така ако отворя само единия отвор, бокса си е леко свит, ако отворя и двата свиването го няма.
Keep on growing :stone:
HULKKUSH
Градинар
Градинар
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times

Peggy Zina написа: 23 Окт 2024, 03:19 Привет пак съм аз, се забелязох следния парадокс като си сложа ръката на струята на вентилатора, тя е почти никаква, а гледам бокса е свит, демек смуче си. Като отворя бокса почва да си духа нормално. На какво се дължи това. Да и преди го е имало , нооо чак но такава степен да има осезаема разлика не е било.....
Най-вероятно ти се е получило така от смяната на въглена с друг.Оригинслния е доста по ситен и многоброен.Този ,който си купил не е със същата структура като оригиналния.Съвсем различен е и няма същата плътност .Оттам през самия въглен въздухът се пропуска много по-лесно през филтъра и по тръбите ,оттам вентилаторът ти прави по-голям вакуум в бокса.С тоя въглен може да се получи така ,че да пропусне миризма,внимавай. .Производителите на оригиналия филтър са го изчислили точно с какъв размер на гранулите да бъдат,с каква плътност и абсорбираща способност .Като слагаш вътре каквото ти дойде може и да се размирише в даден момент,наблюдавай какво се случва ,за да не стъпиш на криво 😎
Публикувай отговор