Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Mars Hydro LED осветление
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!
Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2320 times
Честито, аз и аз се възпплзвах от черния петък и си взех 2ра fc-6500, но по новата Evo дето се води пак с допълнителните IR иUV, а старата ще я дам колежката да я ползва, че нещо не сме доволни от натриевата, с която гледа.Inna написа: ↑09 Дек 2025, 10:07 Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.
![]()
Keep on growing 
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 305 times
Имаш ли база, на която да дадеш мнение за ефекта от присъствието на УВ диоди? Естеството на защита и реакция към ув вълните ми е ясна горе долу, що се отнася до брой, големина и състав на трихомите.Spiral написа: ↑09 Дек 2025, 15:04Честито, аз и аз се възпплзвах от черния петък и си взех 2ра fc-6500, но по новата Evo дето се води пак с допълнителните IR иUV, а старата ще я дам колежката да я ползва, че нещо не сме доволни от натриевата, с която гледа.Inna написа: ↑09 Дек 2025, 10:07 Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.
![]()
Би трябвало да се увеличи брой/гъстота евентуално и състав, под тяхно въздействие но до колко има разлика от лампите в които не са добавени УВ диоди?
Разпитвам понеже се замислих сериозно да си подменя лед осветлението с по мощно и си правя проучване на цени, сглобки и т.н.
- Spiral
- Баш Градинар

Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.Harvester написа: ↑30 Дек 2025, 14:55Имаш ли база, на която да дадеш мнение за ефекта от присъствието на УВ диоди? Естеството на защита и реакция към ув вълните ми е ясна горе долу, що се отнася до брой, големина и състав на трихомите.Spiral написа: ↑09 Дек 2025, 15:04Честито, аз и аз се възпплзвах от черния петък и си взех 2ра fc-6500, но по новата Evo дето се води пак с допълнителните IR иUV, а старата ще я дам колежката да я ползва, че нещо не сме доволни от натриевата, с която гледа.Inna написа: ↑09 Дек 2025, 10:07 Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.
![]()
Би трябвало да се увеличи брой/гъстота евентуално и състав, под тяхно въздействие но до колко има разлика от лампите в които не са добавени УВ диоди?
Разпитвам понеже се замислих сериозно да си подменя лед осветлението с по мощно и си правя проучване на цени, сглобки и т.н.
Keep on growing 
-
Harvester
- Градинар

Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?Spiral написа: ↑30 Дек 2025, 23:45 Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
- Spiral
- Баш Градинар

От 5та седмица нататък директно ги пускам на 4ри пъти по 30 мин. И след това увеличавам докато не почна да виждам лек стрес.Harvester написа: ↑15 Яну 2026, 12:57Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?Spiral написа: ↑30 Дек 2025, 23:45 Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
Keep on growing 
-
Harvester
- Градинар

Благодаря за бързия отговор!Spiral написа: ↑15 Яну 2026, 16:24От 5та седмица нататък директно ги пускам на 4ри пъти по 30 мин. И след това увеличавам докато не почна да виждам лек стрес.Harvester написа: ↑15 Яну 2026, 12:57Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?Spiral написа: ↑30 Дек 2025, 23:45 Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
Извинявам се, исках да напиша от 30 мин до 120 мин но съм написал 240 мин. Ясно. Стреса в цвета на листата ли го забелязваш или допълнително осмоляване? Или и двете?
- Spiral
- Баш Градинар

Гледам за леко пожълтяване на връхчетата на листата по върховете.Harvester написа: ↑15 Яну 2026, 16:55Благодаря за бързия отговор!Spiral написа: ↑15 Яну 2026, 16:24От 5та седмица нататък директно ги пускам на 4ри пъти по 30 мин. И след това увеличавам докато не почна да виждам лек стрес.Harvester написа: ↑15 Яну 2026, 12:57
Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?
Извинявам се, исках да напиша от 30 мин до 120 мин но съм написал 240 мин. Ясно. Стреса в цвета на листата ли го забелязваш или допълнително осмоляване? Или и двете?
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
Гледам са пуснали нови контролери и обезвлажнител. Нещо смарт контрола им да е тръгнал към по-добро или не? Солиден ми изглежда обезвлажнителя, макар, че 250 долара ми се виждат множко. Интересно ми е с тази бурия дето е към него как се инсталира...... Защото аз съм от почиталите на това грола ми да е максимално стелт, а не извън тентата да е пълен тюрлю гювеч.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 773 times
- Been thanked: 448 times
Ами за тия пари ще си намериш и по-силен , може и по-икономичен да е ,а и с по-голям резервоар.Марс-а не са нещо кой знае какво ,и аз имам проблеми с приложението им за простолюдието.Ама вече си я взех тая лампа дал съм 1000+ лева ще я използвам докато свети хаха . Бурията би трябвало да може да се маха и да я пъхнеш в палатката ама съм чел ,че не е много добре да ги духа пък и събира доста мръсотия . Смарт контролера ме привлича ама като им знам приложението как да си поръчам пак от техните "смарт" джаджи . Малко съм скептичен.Яко е да можеш да навържеш всичко в един контакт и да управляваш от приложението и ми се вижда и доста евтино , спрямо тия старите контролери от по 200 300лв на 1-2 уреда. Моя обезвлажнител е twe 13L и е 400 лв имаше промоция предния месец на 320. 145вата е и при 70-80% не сваля под 45%, Има и някъв по лек режим на около 100вата. По кауфландите има за по 300 лв по-харчещи ток ,но със същия "добив" на ден.Ако съм нов и ще купувам всичко тепърва бих пробвал цялостното оборудване ,но сега тепърва да пазаря всичко на ново ще ме върне в първи клас.Peggy Zina написа: ↑05 Фев 2026, 20:46 Гледам са пуснали нови контролери и обезвлажнител. Нещо смарт контрола им да е тръгнал към по-добро или не? Солиден ми изглежда обезвлажнителя, макар, че 250 долара ми се виждат множко. Интересно ми е с тази бурия дето е към него как се инсталира...... Защото аз съм от почиталите на това грола ми да е максимално стелт, а не извън тентата да е пълен тюрлю гювеч.

.png)