Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Mars Hydro LED осветление

Цялата важна информация на едно място
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!😄Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.😆
Прикачени файлове
20251208_173050.jpg
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2320 times

Inna написа: 09 Дек 2025, 10:07 Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!😄Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.😆
Честито, аз и аз се възпплзвах от черния петък и си взех 2ра fc-6500, но по новата Evo дето се води пак с допълнителните IR иUV, а старата ще я дам колежката да я ползва, че нещо не сме доволни от натриевата, с която гледа.
Keep on growing :stone:
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

Spiral написа: 09 Дек 2025, 15:04
Inna написа: 09 Дек 2025, 10:07 Лампата е страхотна,поне аз толкова яка не съм виждала!😄Сравнено с ламаринените им.Не очаквах и толкова по-силно да свети едно тяло 300 вата,поне два пъти по-ярко от двете ми.Едвам я наврях,но бях гледала размерите и е много по-удобно с една.Остана да ми донесат този подарък контролер,който едва ли ще ползвам,но нищо...Малко им е близичко,макар че я вдигнах на макс,затова съм я пуснала по-слабо да свикнат.Пък ще пробвам докъде и дали може до край....Не е за там определено.😆
Честито, аз и аз се възпплзвах от черния петък и си взех 2ра fc-6500, но по новата Evo дето се води пак с допълнителните IR иUV, а старата ще я дам колежката да я ползва, че нещо не сме доволни от натриевата, с която гледа.
Имаш ли база, на която да дадеш мнение за ефекта от присъствието на УВ диоди? Естеството на защита и реакция към ув вълните ми е ясна горе долу, що се отнася до брой, големина и състав на трихомите.
Би трябвало да се увеличи брой/гъстота евентуално и състав, под тяхно въздействие но до колко има разлика от лампите в които не са добавени УВ диоди?
Разпитвам понеже се замислих сериозно да си подменя лед осветлението с по мощно и си правя проучване на цени, сглобки и т.н.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

Harvester написа: 30 Дек 2025, 14:55
Spiral написа: 09 Дек 2025, 15:04
Имаш ли база, на която да дадеш мнение за ефекта от присъствието на УВ диоди? Естеството на защита и реакция към ув вълните ми е ясна горе долу, що се отнася до брой, големина и състав на трихомите.
Би трябвало да се увеличи брой/гъстота евентуално и състав, под тяхно въздействие но до колко има разлика от лампите в които не са добавени УВ диоди?
Разпитвам понеже се замислих сериозно да си подменя лед осветлението с по мощно и си правя проучване на цени, сглобки и т.н.
Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
Harvester
Градинар
Градинар

Spiral написа: 30 Дек 2025, 23:45 Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

Harvester написа: 15 Яну 2026, 12:57
Spiral написа: 30 Дек 2025, 23:45 Ами общо взето нещата са следните, марс хидро много удобно спестяват инфото, че тяхната УВ светлина е по-скоро UV-A, а по-малка част UV-B. Именно UV-B е това което се използва в болници примерно за стерилизация и наистина има функцията да "нарани" повърхности. Ако има такава лампа , която ще работи е тази на MIGRO тя е чисто UV-B, самия той има клип, където ги обяснява тези неща и си мислех след време да се сдобия такава. Няма как да имам наблюдения дали наистина има ефект, защото я ползвам още откакто почнах да гледам с лед. Това, което ти гарантирам, е че IR леда наистина работи, растенията много се изпъват и по-бързо пълнят палатката, реално е стреч, а не повече разклонения, но така или иначе в цъфтежа се спира, Migro и там обяснява някои неща. Марс хидро пишат да се ползва и в цъфтеж, но той го отхвърля, тъй като може да направи главите рехави. Прави лолипопинга много удобен също. Мисля, че резултата, който съм постигнал на следните снимки си е било просто от мощния Лед, не толкова от UV-то им. понеже не всички растения изглеждат така, то си е и до фено разбира се. Едното е кинга от по-миналия гроу, а другото е ягодата от сегашния, кристалите са видимо по-големи, даже не ми трябваше микроскоп, зуума на тела беше достатъчен.
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
Така е! Всички китайски производители ползват UV-A спектъра. Но все пак произвеждат и лампи само UV-B, марс хидро също произвежда и предлага. Когато спектъра е UV-B, тогава има светлинен режим според етапа на развитие/цъфтежа и е от 30 до 240 мин на ден. Обаче, когато сме с UV-A, какъв режим да използваме? При теб как стоят нещата?
От 5та седмица нататък директно ги пускам на 4ри пъти по 30 мин. И след това увеличавам докато не почна да виждам лек стрес.
Harvester
Градинар
Градинар

Spiral написа: 15 Яну 2026, 16:24
20251230_221416.jpg
king vruh 2.jpg
От 5та седмица нататък директно ги пускам на 4ри пъти по 30 мин. И след това увеличавам докато не почна да виждам лек стрес.
Благодаря за бързия отговор!
Извинявам се, исках да напиша от 30 мин до 120 мин но съм написал 240 мин. Ясно. Стреса в цвета на листата ли го забелязваш или допълнително осмоляване? Или и двете?
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

Harvester написа: 15 Яну 2026, 16:55
Spiral написа: 15 Яну 2026, 16:24

Благодаря за бързия отговор!
Извинявам се, исках да напиша от 30 мин до 120 мин но съм написал 240 мин. Ясно. Стреса в цвета на листата ли го забелязваш или допълнително осмоляване? Или и двете?
Гледам за леко пожълтяване на връхчетата на листата по върховете.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Гледам са пуснали нови контролери и обезвлажнител. Нещо смарт контрола им да е тръгнал към по-добро или не? Солиден ми изглежда обезвлажнителя, макар, че 250 долара ми се виждат множко. Интересно ми е с тази бурия дето е към него как се инсталира...... Защото аз съм от почиталите на това грола ми да е максимално стелт, а не извън тентата да е пълен тюрлю гювеч.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

Peggy Zina написа: 05 Фев 2026, 20:46 Гледам са пуснали нови контролери и обезвлажнител. Нещо смарт контрола им да е тръгнал към по-добро или не? Солиден ми изглежда обезвлажнителя, макар, че 250 долара ми се виждат множко. Интересно ми е с тази бурия дето е към него как се инсталира...... Защото аз съм от почиталите на това грола ми да е максимално стелт, а не извън тентата да е пълен тюрлю гювеч.
Ами за тия пари ще си намериш и по-силен , може и по-икономичен да е ,а и с по-голям резервоар.Марс-а не са нещо кой знае какво ,и аз имам проблеми с приложението им за простолюдието.Ама вече си я взех тая лампа дал съм 1000+ лева ще я използвам докато свети хаха . Бурията би трябвало да може да се маха и да я пъхнеш в палатката ама съм чел ,че не е много добре да ги духа пък и събира доста мръсотия . Смарт контролера ме привлича ама като им знам приложението как да си поръчам пак от техните "смарт" джаджи . Малко съм скептичен.Яко е да можеш да навържеш всичко в един контакт и да управляваш от приложението и ми се вижда и доста евтино , спрямо тия старите контролери от по 200 300лв на 1-2 уреда. Моя обезвлажнител е twe 13L и е 400 лв имаше промоция предния месец на 320. 145вата е и при 70-80% не сваля под 45%, Има и някъв по лек режим на около 100вата. По кауфландите има за по 300 лв по-харчещи ток ,но със същия "добив" на ден.Ако съм нов и ще купувам всичко тепърва бих пробвал цялостното оборудване ,но сега тепърва да пазаря всичко на ново ще ме върне в първи клас.
:roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”