Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Любимата ми бира?
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3743 times
Не си написал най - важната съставка, а именно маята.Peggy Zina написа: ↑06 Юни 2025, 13:59 Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
Пивоварния ечемик, в изсушен вид е малц. Трябва и бирена мая, която да го разгражда до алкохол. Маята е два вида, Ейл и Лагер, при ЕЙЛ се ферментира на високи градуси над 15-20, а лагер до 15 градуса, това е стандарната светла бира. Това е най грубо казано, вече Лагер-а има и тъмен и всякакви други видове.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Ти да не би да си правиш?Ако да,сподели повече.Един приятел си правеше,но купуваше готови китове по рецепта с точните количества и неща вътре в тях за определена бира.Имаше хубави,но тези китове бяха супер скъпи и не беше на сметка,защото можеш и да ги оплескаш,а узлизаха по-скъпо от готова крафт бира.....Мен ме интригува иначе,бих пробвала,но не ми се вижда лесно.Vetrushka написа: ↑09 Юни 2025, 12:15Не си написал най - важната съставка, а именно маята.Peggy Zina написа: ↑06 Юни 2025, 13:59 Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
Пивоварния ечемик, в изсушен вид е малц. Трябва и бирена мая, която да го разгражда до алкохол. Маята е два вида, Ейл и Лагер, при ЕЙЛ се ферментира на високи градуси над 15-20, а лагер до 15 градуса, това е стандарната светла бира. Това е най грубо казано, вече Лагер-а има и тъмен и всякакви други видове.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3743 times
Не не съм правил, но съм чел някой неща. Преди се бях запалил, на една колежка мъжа и правеше и съм взимал от него книги.Inna написа: ↑09 Юни 2025, 14:05Ти да не би да си правиш?Ако да,сподели повече.Един приятел си правеше,но купуваше готови китове по рецепта с точните количества и неща вътре в тях за определена бира.Имаше хубави,но тези китове бяха супер скъпи и не беше на сметка,защото можеш и да ги оплескаш,а узлизаха по-скъпо от готова крафт бира.....Мен ме интригува иначе,бих пробвала,но не ми се вижда лесно.Vetrushka написа: ↑09 Юни 2025, 12:15Не си написал най - важната съставка, а именно маята.Peggy Zina написа: ↑06 Юни 2025, 13:59 Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
- Peggy Zina
- Градинар

Дегустация на пустиняци + още някой друг вид биричка. Тази попската Corsendonk все ми се мъдреше в Кауфланда за 15 лева и все я подминавах, гледам я веднъж пусната на 6 и нещо и веднага я грабнах. Личи си, че не е ментак, ма не е и кой знае какво, че да се изръся 15 лева за редовна цена, ама викам айде заради амбалажа
. Бексчето го бяха пуснали на по под левче, стъкло, добре е като се сетя как пиринското дето е набухано с царевица, струва повече от много други читави бири.... Колкото за пустиняците, който да вземете няма да сгрешите. Само "БАША" влиза така по-душмански. Най-ми допадна червеният, на вкус е като гинеса, но премерен, без да е натраплив. Най-приятен е "Убав" пустиняк. Най-класически е "ЯК" пустиняк. Биричките обичам да си ги пия с мезе и с хубав филм.
- Прикачени файлове
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
PhenoHunterr
- Нов Градинар

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
Загорка Ретро и/или Шуменско 100% малц
А иначе дрождите от/в маята също съм чувал, че са доста полезни и за растенията също така... като за целта 1 кубче бирена мая се разтваря в 10 литра вода с която се полива и т.н.
УСПЕХ!!!
А иначе дрождите от/в маята също съм чувал, че са доста полезни и за растенията също така... като за целта 1 кубче бирена мая се разтваря в 10 литра вода с която се полива и т.н.
УСПЕХ!!!
Mr. "F*CK-A-COP" is back a.k.a. COP KILLER
- Peggy Zina
- Градинар

Някой имал ли е досег с тези бирички? Тази едната я водят с бананов сок и ми се видя малко извратено + цицийското в мене се обади и ги подминах
. Взех си тази гръцката, за сефте виждам такава в България, водят я най-старата гръцка бира, англичани ли я държат, не знам. Половината за мене, другото в месото, екстра се получи.
- Peggy Zina
- Градинар

Едни от най-смислените 2 лева, които съм давал.
Сайгон - изключително приятна и мека биричка от Виетнам с плодови нотки + ориз, но това е характерно за азиатските бири, нито боли глава, нито нищо...
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
- Peggy Zina
- Градинар

Червена и аз взех на промоция, не съм я пробвал, чака ред. Какво не ти харесва при нея, освен цената? 
.png)