Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Любимата ми бира?

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Peggy Zina написа: 06 Юни 2025, 13:59 Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
Не си написал най - важната съставка, а именно маята.
Пивоварния ечемик, в изсушен вид е малц. Трябва и бирена мая, която да го разгражда до алкохол. Маята е два вида, Ейл и Лагер, при ЕЙЛ се ферментира на високи градуси над 15-20, а лагер до 15 градуса, това е стандарната светла бира. Това е най грубо казано, вече Лагер-а има и тъмен и всякакви други видове.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Vetrushka написа: 09 Юни 2025, 12:15
Peggy Zina написа: 06 Юни 2025, 13:59 Бяха ме черпили и Мадри , и Морети и от двете ме боля глава , ролята на глюкозата каква е, ферментация да се благоприятства в общи линии. Получава се като многото захар в материала за ракия.... Мога да питам по нататъка мои познати технолози да кажат. Но пък се замисли от друга страна пък колко агресивно ги лансират по телевизията и по заведенията...., като уискито на Макгрегър. Бирата си е с 3 съставки вода, хмел, ечемик толкоз, останалото са изгъзици, за икономия за сметка на качеството....
Пивоварния ечемик, в изсушен вид е малц. Трябва и бирена мая, която да го разгражда до алкохол. Маята е два вида, Ейл и Лагер, при ЕЙЛ се ферментира на високи градуси над 15-20, а лагер до 15 градуса, това е стандарната светла бира. Това е най грубо казано, вече Лагер-а има и тъмен и всякакви други видове.
Ти да не би да си правиш?Ако да,сподели повече.Един приятел си правеше,но купуваше готови китове по рецепта с точните количества и неща вътре в тях за определена бира.Имаше хубави,но тези китове бяха супер скъпи и не беше на сметка,защото можеш и да ги оплескаш,а узлизаха по-скъпо от готова крафт бира.....Мен ме интригува иначе,бих пробвала,но не ми се вижда лесно.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Inna написа: 09 Юни 2025, 14:05
Vetrushka написа: 09 Юни 2025, 12:15
Ти да не би да си правиш?Ако да,сподели повече.Един приятел си правеше,но купуваше готови китове по рецепта с точните количества и неща вътре в тях за определена бира.Имаше хубави,но тези китове бяха супер скъпи и не беше на сметка,защото можеш и да ги оплескаш,а узлизаха по-скъпо от готова крафт бира.....Мен ме интригува иначе,бих пробвала,но не ми се вижда лесно.
Не не съм правил, но съм чел някой неща. Преди се бях запалил, на една колежка мъжа и правеше и съм взимал от него книги.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Дегустация на пустиняци + още някой друг вид биричка. Тази попската Corsendonk все ми се мъдреше в Кауфланда за 15 лева и все я подминавах, гледам я веднъж пусната на 6 и нещо и веднага я грабнах. Личи си, че не е ментак, ма не е и кой знае какво, че да се изръся 15 лева за редовна цена, ама викам айде заради амбалажа :) . Бексчето го бяха пуснали на по под левче, стъкло, добре е като се сетя как пиринското дето е набухано с царевица, струва повече от много други читави бири.... Колкото за пустиняците, който да вземете няма да сгрешите. Само "БАША" влиза така по-душмански. Най-ми допадна червеният, на вкус е като гинеса, но премерен, без да е натраплив. Най-приятен е "Убав" пустиняк. Най-класически е "ЯК" пустиняк. Биричките обичам да си ги пия с мезе и с хубав филм.
Прикачени файлове
Най-обичам на плажа да ме гърбят 7 лева за бира, затова хладилната чанта е винаги в бойна готовност.
Най-обичам на плажа да ме гърбят 7 лева за бира, затова хладилната чанта е винаги в бойна готовност.
foto_no_exif (121)-min.jpg
"Абсолвентът"
"Абсолвентът"
Pineapple Express
Pineapple Express
Много интересен етикет:)
Много интересен етикет:)
foto_no_exif (121)-min.jpg
Фигурална композиция
Фигурална композиция
"Играчът"
"Играчът"
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
PhenoHunterr
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Загорка Ретро и/или Шуменско 100% малц ;)

А иначе дрождите от/в маята също съм чувал, че са доста полезни и за растенията също така... като за целта 1 кубче бирена мая се разтваря в 10 литра вода с която се полива и т.н.

УСПЕХ!!!
Mr. "F*CK-A-COP" is back a.k.a. COP KILLER
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Някой имал ли е досег с тези бирички? Тази едната я водят с бананов сок и ми се видя малко извратено + цицийското в мене се обади и ги подминах :) . Взех си тази гръцката, за сефте виждам такава в България, водят я най-старата гръцка бира, англичани ли я държат, не знам. Половината за мене, другото в месото, екстра се получи.
Прикачени файлове
foto_no_exif (126)-min.jpg
foto_no_exif (127)-min.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Едни от най-смислените 2 лева, които съм давал. 😃 Сайгон - изключително приятна и мека биричка от Виетнам с плодови нотки + ориз, но това е характерно за азиатските бири, нито боли глава, нито нищо...
Прикачени файлове
foto_no_exif (168)-min.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз ди взех тази,най-вече заради това,че се води 4.2%Иначе е някаква странна,май не е лагер,вкусна е,доста хмелна....Имат и два други вида,английска е,но червена аз не харесвам,нито тъмна.Кутийката е готина. Иначе да я пия всеки път не бих,но за едно натряскване ми хареса.😄
Прикачени файлове
20250825_223042.jpg
20250825_223106.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Червена и аз взех на промоция, не съм я пробвал, чака ред. Какво не ти харесва при нея, освен цената? 😃
Публикувай отговор