Започвам с поздрав с чаша бира
Бирата е една от най-старите алкохолни напитки познати на човечеството. Има не 1 легенда, че пирамидите са построенни на бира и че на работници им се е плащало в бира. Като е имало специална бира за работниците, които работят от слънчевата страна на пирамидата и специална бира за работниците, които работят на сенчестата страна. Хмелът е съставката, която прави бирата горчива и принадлежи към семейството на конопа и всъщност е нещо като първи братовчед на канабиса, точно поради тази причина много пъти, като съм си отварял бира и ми е замирисвало на канабис / хмел. От личен опит казвам, че и тора от хмел има положителен ефект върху марихуаната.
Едно време бях голям любител на българските масови бири, но последните години развалиха всичките масово бири. Нито Арианата, нито Каменица, нито Загорка, Шуменското, Пиринско, Бургаско или някоя от другите бири е същата. Общо взето, като разваляха някоя марка сменях бирата. Истината е, че в масовата българска бира вече няма хмел. Освен, че няма хмел, освен, е предимно от царевица, а я и тъпчат с химия, точно защото няма хмел
Като цяло всички знаем, че алкохола е вреден, но като с всяко едно нещо Dosis sola facit venenum / „Дозата сама прави отровата“ ! ( латинска пословица, чийто автор е Парацелз ) Така, че всичко трябва да се прави с мярка.
От няколкого години пия крафт бири и това са бири, които нямат нищо общо с масовите български бира на вкус и качество. Сигурен съм, че във форума има много любители на бирите. Вярно по-скъпи са, но си заслужава човек да се поглези, особено при положение, че сръвнително рядко пия, означава че мога да си позволя нещо по-специално, защото съм спестил от количество
П.П. Шофирането в нетрезво състояние е опасно не само за вас, но и за трезвените участници в движението. Знайте, че някой ви обича и ви чака да се прибере във вкъщи, както някой обичай и другите хора и тях ги чакат да се приберът. Бъдете отговорни и когато пиете или си намерете някой, които да шофира вместо вас и да ви прибере или ползвайте обществен транспорт, такси или друго.
.png)