Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Alaskan Purple - първи индор с автоматици
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 734 times
- Been thanked: 1020 times
Честит празник! Към края на 2ра седмица. 5 дена бяха сами, най-здраво седи нетопираното/близначето, имам сдухани листа по долу, махнах ги, тея сниманите листа и онова от близначето повод за притеснение ли е? Полях ги с ризо, флорес, бууст, калмаг, меласа. Засега на 75% сила ми се струват по ок, да вярно топираните проявяват дефицити, ма ги нахраних..нямам условия да ги кропна, после при нуждя може пак да я намаля... Как ви се струват?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Peggy Zina
- Градинар

https://growlightmeter.com/autoflowerin ... utoflowers , много въпроси ми витаят из главата сега е на 75 процента на места на 15ина см главите уж си наливат , но листата на високите върхове не са в много цветущо състояние. Значи имам върхове на 10 см от лампата имам и на 30ина см. И пак като ги ледам издават белези на светлинен стрес. В тази статия , казват че на автосите им трябва една идея по- малък ПАР. Това с оглед на повечето часове светлина ли е не зная.... Каже ми как да процедирам, мисля да вдигна двете по-ниски , и лампата да я намаля колективно на малко под 75%. Идва и другия дявол - вече идва пролет става топло навън, вентилацията бичи на макс, градусите мъчно ги държа на 25-27, ще е удачно ли да мина на 12/12 и какъв трябва да е ПАР-а тогава?Vetrushka написа: ↑26 Фев 2025, 16:04Остави ги футовете, то е на ширина колко покрива. Гледай разстоянието до лампата, а това за автоматиците го чувам за първи път. До сега никъде не съм попадал на такова нещо, но има и друго, че автомат не съм гледал от много време и освен нещо да съм изпуснал.Peggy Zina написа: ↑26 Фев 2025, 15:23обаче тва е за футове и за по голяма палатка демек 76 санта на страна, моята е 60 на 60 см, отделно някой беше развивал теории , че автоматиците им трябвало не толкова силна светлина с оглед на това че са 18/6 , 20/4 24/0 итн нз до колко е вярно това и как да процедирам....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2134 times
- Been thanked: 3770 times
Когато лампата е по близо, фотосинтезата е засилена и като я отделечаваш намалява, това върви парелено и с торовете които се добавят. Това, че имат проблеми на високите върхове, може да е дефицит на някой елемент. Може да си заключил нещо, може да му липсва нещо и близката лампа го натоварва повече и затова дава проблеми. Когато са на вън получават много повече светлина от панела, а там проблеми няма със светлинния стрес. Панела ти е 150 вата, няма как да свети повече от слънцето. На мен на стария панел 300 вата, буквално е имало върхове до самите чипове, обаче светлинен стрес не са получавали. Най добре е всичко да ти е равно на височина. Панела го нагласяш спрямо най - високия връх. Изравни ги, отдалечи лампата и ги наблюдавай. Няма как точно да ти се даде съвет, защото всичко е индивидуално. Аз се стремя, да държа лампата възможно най - близко до растенията, говоря за фазата на цъфтеж, ако се появи проблем отдалчавам или ако няма я приближавам. Моите са още във вегетация, идвали са до 20 см от панела ми, а ги осветявам с 240 вата или 50% от мощността на панела ми.
- Peggy Zina
- Градинар

Продължавам със смесени чувства, топираните взеха нещо да жълтеят. Особено предното вляво, какво му е и как да го оправя седи като пръжнато и то се влошават по горе върховете. А то седи в най-ниското от всички, не съм го повдигнал като близначето, да го повдигна ли? Като цяло нетопираното е най ок. Лампата е на малко под 75 процента. Влага и температура в оптимум, като съм готов да сменя режима на 12/12 ако се стопли много времето. Вчера ги полях 1.5л на калпак до прокапване, меласа, ризо, флорес, бууст, ензими, калмаг, малко гуано, силикат, биг бъд оджи по каталог + propolix като предпазна мярка с/у гадините. Пх на изхода 6 към 7... И с cannacure ги пръснах. Казвайте кво да ги правя за да се очовечат и налеят и ок ли са за 3 седмици цъфтеж?
P. S. Тия зелените бабунки ок ли са в основата на стеблото, чел съм че били наченки на корени.
P. S. Тия зелените бабунки ок ли са в основата на стеблото, чел съм че били наченки на корени.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2134 times
- Been thanked: 3770 times
Направи няколко снимки на изключена лампа така нищо не се разбира, каква ти беше добавката Cal-Mag ? Bio FLores е на базата на меласа, така че нея може да я изключиш от менюто. Като сложиш всички торове и добавки, разтвора какво pH има ?
Propolix е фунгицид не виждам защо го ползваш него.
- Peggy Zina
- Градинар

На биобиз ми е калмага. Пх на рра е 7 малко отгоре, и си излиза долу на 6 и нещо....Vetrushka написа: ↑07 Мар 2025, 17:00 Направи няколко снимки на изключена лампа така нищо не се разбира, каква ти беше добавката Cal-Mag ? Bio FLores е на базата на меласа, така че нея може да я изключиш от менюто. Като сложиш всички торове и добавки, разтвора какво pH има ?
- Peggy Zina
- Градинар

Ето и още една снимка, казвайте какво да ги правя, че главите уж наливат...Peggy Zina написа: ↑07 Мар 2025, 22:42На биобиз ми е калмага. Пх на рра е 7 малко отгоре, и си излиза долу на 6 и нещо....Vetrushka написа: ↑07 Мар 2025, 17:00 Направи няколко снимки на изключена лампа така нищо не се разбира, каква ти беше добавката Cal-Mag ? Bio FLores е на базата на меласа, така че нея може да я изключиш от менюто. Като сложиш всички торове и добавки, разтвора какво pH има ?
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1340 times
- Been thanked: 2327 times
Ама си купи ПХ метър или си още на лентички?Peggy Zina написа: ↑07 Мар 2025, 22:42На биобиз ми е калмага. Пх на рра е 7 малко отгоре, и си излиза долу на 6 и нещо....Vetrushka написа: ↑07 Мар 2025, 17:00 Направи няколко снимки на изключена лампа така нищо не се разбира, каква ти беше добавката Cal-Mag ? Bio FLores е на базата на меласа, така че нея може да я изключиш от менюто. Като сложиш всички торове и добавки, разтвора какво pH има ?
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

Ми на разтвор съм. И какъв пх метър да си купя , че да нямам ядове с него и да не трябва да го обслужвам все едно съм си купил кола. Щото в бг работата с резервните части за уреди е все едно си си купил F16. Eдин авер с резачка Макита - хубава, реномирана, скъпа , чака 2 месеца за една педя скапан маркуч... Чудя се за следващия грол дали да се върна към текстилните саксии, щото подозирам че с тея пластмасовите става кофти аерация и съхнене .... 23-та като ми станаха брутално яките мимози бях на текстилни саксии и пак мерех пх с р-р, от тогава стилът ми на гледане не се променил, като изключим саксиите...Spiral написа: ↑09 Мар 2025, 14:50Ама си купи ПХ метър или си още на лентички?Peggy Zina написа: ↑07 Мар 2025, 22:42На биобиз ми е калмага. Пх на рра е 7 малко отгоре, и си излиза долу на 6 и нещо....Vetrushka написа: ↑07 Мар 2025, 17:00 Направи няколко снимки на изключена лампа така нищо не се разбира, каква ти беше добавката Cal-Mag ? Bio FLores е на базата на меласа, така че нея може да я изключиш от менюто. Като сложиш всички торове и добавки, разтвора какво pH има ?
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1340 times
- Been thanked: 2327 times
Преди последния ми гроу бях с по-скъпата версия на milwaukee около 100лв дето е, а за последния и сегашния ползвам по-евтината версия дето е около 60 и пак си върши работата, както видя на последния гроу проблеми нямах. Взимаш си трите неща от снимките и си готов, много малко се ползва от сместа за съхранение, нея си я сипваш в капачката на уреда като приключиш и доливаш като почне да изсъхва. С това гарантираш, че за 6 месеца поне сондата трябва да е точна, след това просто го сменяш самия метър. За 2 гроуа като те изкара и като сметнеш колко трева си изкарал на фона на разходите си, не мисля че е проблем да си купуваш един път на година ПХ метър. Тази версия е с едноточкова калибрация купуваш си 5-6 пакетчета за гроуа да има да калибрираш на всеки 2-3 седмици и готово, с редовна калибрация и сместа за съхранение, минимизираш каквито и да са шансове за проблеми. Най- много ми е криввал с 2 единици, вместо 6.5 е било 6.3 примерно и това само един път се случи, понякога даже не се е и налагало да го калибрирам.Peggy Zina написа: ↑09 Мар 2025, 15:49Ми на разтвор съм. И какъв пх метър да си купя , че да нямам ядове с него и да не трябва да го обслужвам все едно съм си купил кола. Щото в бг работата с резервните части за уреди е все едно си си купил F16. Eдин авер с резачка Макита - хубава, реномирана, скъпа , чака 2 месеца за една педя скапан маркуч... Чудя се за следващия грол дали да се върна към текстилните саксии, щото подозирам че с тея пластмасовите става кофти аерация и съхнене .... 23-та като ми станаха брутално яките мимози бях на текстилни саксии и пак мерех пх с р-р, от тогава стилът ми на гледане не се променил, като изключим саксиите...Spiral написа: ↑09 Мар 2025, 14:50Ама си купи ПХ метър или си още на лентички?Peggy Zina написа: ↑07 Мар 2025, 22:42
На биобиз ми е калмага. Пх на рра е 7 малко отгоре, и си излиза долу на 6 и нещо....
Keep on growing 
.png)