Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2023 / Outdoor Season 2023 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

dyff написа: 08 Май 2023, 19:24 :shock: Егати урода листо вместо връх, такова нещо не бях виждал. Може да е мутация, може и да е предизвикано от средата и условията. Ба ли го :shock: аз бих го оставил непокътнато за експеримент
Кофти ген.
mitko113
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 2 times

Имам проблем с разсада. Растенията дръпнаха на височина, но стъблото им остана тънко. Има ли как да се оправи?
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1321 times
Been thanked: 2309 times

mitko113 написа: 11 Май 2023, 20:49 Имам проблем с разсада. Растенията дръпнаха на височина, но стъблото им остана тънко. Има ли как да се оправи?
Предполагам ти е индор разсада, просто сложи малък вентилатор от който леко да се поклащат и ще заздравеят, може да им добавиш и силикат като добавка, той също удебелява стеблата и разклоненията.
Keep on growing :stone:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Spiral написа: 12 Май 2023, 09:55
mitko113 написа: 11 Май 2023, 20:49 Имам проблем с разсада. Растенията дръпнаха на височина, но стъблото им остана тънко. Има ли как да се оправи?
Предполагам ти е индор разсада, просто сложи малък вентилатор от който леко да се поклащат и ще заздравеят, може да им добавиш и силикат като добавка, той също удебелява стеблата и разклоненията.
И светлина може би не им достига.
Godzila
Градинар
Градинар
Has thanked: 102 times
Been thanked: 24 times

Здравейте ,стана следната работа закъснях с намирането на тор и сега имам една пилешка с дървени частици в нея ( буков талаш) - стърготина . Въпроса ми е дали е проблем че тази стърготина ще е във сместа в дупката :) благодаря предварително :)) хубав уикенд на вс ( торта е прегоряла ,почти няма мирис ) ...
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1014 times

Inna написа: 12 Май 2023, 12:01
Spiral написа: 12 Май 2023, 09:55
И светлина може би не им достига.
Значе полял съм ги излизат зелени листа ама нещат да растат на ширина, лампата ми е на малко под 50 процента на 30ина см от тях, не мога да я мръдна на никаде да ли да я намаля на 25, две обдухващи вентилаторечета има едното изкарва възха навън, работят си и когато са изгасени лампите, възможно ли е да се получава температурна разлика между светло и тъмно и от тук да идва проблема?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
vp333333
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Здравейте понеже съм first time grower бих искал да ви попитам какви препарати са нужни за външно гледане понеже доколкото четох и по други форуми са нужни за да може растението да не се разболява и т.н. ако може ми препоръчате нещо ще съм много благодарен
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

vp333333 написа: 18 Май 2023, 11:13 Здравейте понеже съм first time grower бих искал да ви попитам какви препарати са нужни за външно гледане понеже доколкото четох и по други форуми са нужни за да може растението да не се разболява и т.н. ако може ми препоръчате нещо ще съм много благодарен
Ще трябва да ги пазиш от охлюви и да не се допират листа до земята, когато са малки. Може да поръсиш около всяко цвете след като засадиш плътен слой пясък, смесен с пепел, това на мен ми еършеше работа докато порастнат достатъчно, че да не могат да ги ядат. Могат в началото и под туби да бъдат, но трябва да влиза въздух и да се поглеждат редовно. След това имаме болести, имаме и вредители, което е две различни неща. Най-често вредителите са акари, стълбопробивач и гъсеници навън, като може и други да има, различните години са различни, скакалци дори. Нещо общо широкоспетърно не знам дали има, аз им пръсках по един нийм оил превантивно докато растат(или си правех разни домашни, за да не тровя излишно, ако ги пръскаш често помагаха достатъчно) , но за гъсениците беше друг препарата, Кордалене имаше един.. Проучи и тук ги пишеше някъде, но не пръскай наслуки с тежка и опасна химия, по добре нещо био избери и да съответства на вредителя.
Болестите са обикновено гъбични и се получават когато много вали и пръска кал по листата и околността е заразена, което е чест случай ако има повече храсталак наоколо. Затова надолу се чисти всичко да няма клони и листа до земята, мулч да покрива някакъв диаметър около стъблото, разреждат се листа когато цветята са по-големи с цел хубаво да минава въздух и се премахват други храсти, които се опират в тях и могат да донесат вредители и болести. Хубаво е около тях един гол периметър за въздух. Когато отидеш и е валяло е хубаво да ги тръснеш да се махне водата от тях,за да не ги пече мокри, от това се получава маната. Превантивно аз съм ползвала син камък, но много преди цъфтеж трябва да се спре, има мисля и по добри препарати, но ако няма наченки не бива да се прекалява. Фунгициди се наричат противогъбичните. Можеш да варосаш стеблата на големи растения, както на плодните дървета, това и за болести и за вредители донякъде би помогнало.
dyff
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

vp333333 написа: 18 Май 2023, 11:13 Здравейте понеже съм first time grower бих искал да ви попитам какви препарати са нужни за външно гледане понеже доколкото четох и по други форуми са нужни за да може растението да не се разболява и т.н. ако може ми препоръчате нещо ще съм много благодарен
Препарати не са нужни по принцип, но понякога се налага. Това са много издръжливи растения. Inna е обяснила добре. Бих вметнал само, че навън се изкарва добре пораснал здрав и закален разсад. Стресирано и хилаво растение е лесна мишена за болести и вредители както и за останалите фактори на средата.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

dyff написа: 18 Май 2023, 23:32
Препарати не са нужни по принцип, но понякога се налага. Това са много издръжливи растения. Inna е обяснила добре. Бих вметнал само, че навън се изкарва добре пораснал здрав и закален разсад. Стресирано и хилаво растение е лесна мишена за болести и вредители както и за останалите фактори на средата.
Точен отговор
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”