Кофти ген.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2023 / Outdoor Season 2023 (Обща тема)
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Имам проблем с разсада. Растенията дръпнаха на височина, но стъблото им остана тънко. Има ли как да се оправи?
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 2309 times
Предполагам ти е индор разсада, просто сложи малък вентилатор от който леко да се поклащат и ще заздравеят, може да им добавиш и силикат като добавка, той също удебелява стеблата и разклоненията.
Keep on growing 
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
-
Godzila
- Градинар

- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 24 times
Здравейте ,стана следната работа закъснях с намирането на тор и сега имам една пилешка с дървени частици в нея ( буков талаш) - стърготина . Въпроса ми е дали е проблем че тази стърготина ще е във сместа в дупката
благодаря предварително
) хубав уикенд на вс ( торта е прегоряла ,почти няма мирис ) ...
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1014 times
Значе полял съм ги излизат зелени листа ама нещат да растат на ширина, лампата ми е на малко под 50 процента на 30ина см от тях, не мога да я мръдна на никаде да ли да я намаля на 25, две обдухващи вентилаторечета има едното изкарва възха навън, работят си и когато са изгасени лампите, възможно ли е да се получава температурна разлика между светло и тъмно и от тук да идва проблема?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Здравейте понеже съм first time grower бих искал да ви попитам какви препарати са нужни за външно гледане понеже доколкото четох и по други форуми са нужни за да може растението да не се разболява и т.н. ако може ми препоръчате нещо ще съм много благодарен
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Ще трябва да ги пазиш от охлюви и да не се допират листа до земята, когато са малки. Може да поръсиш около всяко цвете след като засадиш плътен слой пясък, смесен с пепел, това на мен ми еършеше работа докато порастнат достатъчно, че да не могат да ги ядат. Могат в началото и под туби да бъдат, но трябва да влиза въздух и да се поглеждат редовно. След това имаме болести, имаме и вредители, което е две различни неща. Най-често вредителите са акари, стълбопробивач и гъсеници навън, като може и други да има, различните години са различни, скакалци дори. Нещо общо широкоспетърно не знам дали има, аз им пръсках по един нийм оил превантивно докато растат(или си правех разни домашни, за да не тровя излишно, ако ги пръскаш често помагаха достатъчно) , но за гъсениците беше друг препарата, Кордалене имаше един.. Проучи и тук ги пишеше някъде, но не пръскай наслуки с тежка и опасна химия, по добре нещо био избери и да съответства на вредителя.
Болестите са обикновено гъбични и се получават когато много вали и пръска кал по листата и околността е заразена, което е чест случай ако има повече храсталак наоколо. Затова надолу се чисти всичко да няма клони и листа до земята, мулч да покрива някакъв диаметър около стъблото, разреждат се листа когато цветята са по-големи с цел хубаво да минава въздух и се премахват други храсти, които се опират в тях и могат да донесат вредители и болести. Хубаво е около тях един гол периметър за въздух. Когато отидеш и е валяло е хубаво да ги тръснеш да се махне водата от тях,за да не ги пече мокри, от това се получава маната. Превантивно аз съм ползвала син камък, но много преди цъфтеж трябва да се спре, има мисля и по добри препарати, но ако няма наченки не бива да се прекалява. Фунгициди се наричат противогъбичните. Можеш да варосаш стеблата на големи растения, както на плодните дървета, това и за болести и за вредители донякъде би помогнало.
-
dyff
- Нов Градинар

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 16 times
Препарати не са нужни по принцип, но понякога се налага. Това са много издръжливи растения. Inna е обяснила добре. Бих вметнал само, че навън се изкарва добре пораснал здрав и закален разсад. Стресирано и хилаво растение е лесна мишена за болести и вредители както и за останалите фактори на средата.
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Точен отговорdyff написа: ↑18 Май 2023, 23:32Препарати не са нужни по принцип, но понякога се налага. Това са много издръжливи растения. Inna е обяснила добре. Бих вметнал само, че навън се изкарва добре пораснал здрав и закален разсад. Стресирано и хилаво растение е лесна мишена за болести и вредители както и за останалите фактори на средата.
.png)