Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

mukarcho написа: 11 Май 2023, 19:26 Първо благодаря ви за отзивчивостта...температурата 28, влажността 55. почвата е от снимката, да има шанс някои да са си ялови но има хубави където чат пат се наблюдава това от снимката нещо като плюски на листата ли нз как да го нарека...ако приемем че съм ги преполил евентуално каква е процедурата която мога да направя... И извинявам се за следния въпрос, ако мога да попитам има ли вариант някой да ми помогне с по-бърза кореспонденция по някой app или онлайн платформа. Благодаря ви
На тези, които са в шишета(май отрязани?) може отстрани дупчици на шишетата, че да съхнат малко по бързо и да влиза въздух на корените. Изчакай ги сега да поолекнат. Другите в платнени би трябвало да съхнат по-добре, защото пускат много въздух.... Но внимавай и за тяхното поливане, може да е различно от това при пластмасовите шишета. Температура височка, ако може нещо поне да ги подухва. Но не е чак толкова, по нагоре обаче за бебета може да стане кофти. Ако са в парник внимавай като напече. Как ги гледаш впрочем, индор, като разсад в парник или? Влажността на въздуха е добре. Почвата не изглежда зле, но не съм я пробвала, може да има торове в нея, компост и тн, а те бебетата обичат лека, основно торф с доста перлит, да влиза въздух. Разрохкай леко отгоре и да съхне, това е най вече. Като поизраснат и оправиш тези неща сигурно ще се оправят.
За съжаление поради проблеми с потребители и застеашаване на безопасността нашите лични съобщения са спрени и на всеослушание не препоръчваме да се дават лични данни и контакти. За жалост нещата засега са така.
mukarcho
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 8 times

indoor за разсад, разрохках ги, нагласих и тия с шишетата...ще изчакам да видя идните дни какво ще стане и ако ми трява пак някаква помощ ще пиша. За първи път ми се налага да търся помощ за каквото и да е било по форуми и съм очарован че има такви хора къде да се занимават с нечий проблеми. Респект
mukarcho
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 8 times

Да ви попитам при транспортиране отвътре навън има ли нещо специфично което трябва да се направи относно стрес или няма да има проблем
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

iKAR написа: 11 Май 2023, 18:51 Банда, искам да ви покажа какво причиних на цветята като предобрих с NanoBreathe на BetterOrganix (което е основно минерален комплекс с въглероден диоксид на прах, магнезии и желязо за листно пръскане).. понеже ми е толкова акъла :) Разтворил съм вместо 5гр./литър, 5гр. в 500 милилитра.. абе видя ми се гъстичко, ама викам няма лошо, стига пръскалката да го пръска.. еми напръска го.. Бяха добре на първия ден след пръскането или поне не съм забелязал нещо пагубно, даже се бяха наперили, и сега на втория ден ги заварих така като на снимката.. Другото весело е че понеже забравих да го направя по-рано преди да обърна режима, ги напръсках 7ми ден цъфтеж (е преди пистилите, но все пак в последната минута).. и за черешка на всичко понеже лампата ми загасва много късно ги напръсках 2 часа преди да загасне като само я намалих на 20% вместо на 100% за оставащото време до изгасване.. е надух вентилаторите, но може и тя да ги е изгорила... сега вероятно са се заключили калият и фосфора (може би и магнезии) и е пълна веселба, тъй като изгарянето идва от листата, а не от почвата (тоест флъш не ми върши работа) хахахах :) Честно казано нямам много идея какво да правя при това положение, вероятно ще си ги карам по схема, пък каквото стане.. разчитам повече на клонингите в другата палатка, да видим тях с какво ще ги оплескам
DEF.jpg
Не са толкова зле, карай си по схема за напред.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

mukarcho написа: 11 Май 2023, 20:47 Да ви попитам при транспортиране отвътре навън има ли нещо специфично което трябва да се направи относно стрес или няма да има проблем
Еми няма много какво, защото е по важно да ги крием.... 🙄Иначе аз например не бих им обурквала да ги слагам на тъмно, пък светло, но за едно пренасяне не е фатално. Да са подпрени да не паднат.... 🤷Зависи и дали ще е горила гроу или на двор, на двор е много по хубаво, ама..... Също така ако са няколко бих ги изкарала първо половината на подготвено място, за да видя нещо да не ги изяде, поне да не са всички накуп...
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

iKAR написа: 11 Май 2023, 18:51 Банда, искам да ви покажа какво причиних на цветята като предобрих с NanoBreathe на BetterOrganix (което е основно минерален комплекс с въглероден диоксид на прах, магнезии и желязо за листно пръскане).. понеже ми е толкова акъла :) Разтворил съм вместо 5гр./литър, 5гр. в 500 милилитра.. абе видя ми се гъстичко, ама викам няма лошо, стига пръскалката да го пръска.. еми напръска го.. Бяха добре на първия ден след пръскането или поне не съм забелязал нещо пагубно, даже се бяха наперили, и сега на втория ден ги заварих така като на снимката.. Другото весело е че понеже забравих да го направя по-рано преди да обърна режима, ги напръсках 7ми ден цъфтеж (е преди пистилите, но все пак в последната минута).. и за черешка на всичко понеже лампата ми загасва много късно ги напръсках 2 часа преди да загасне като само я намалих на 20% вместо на 100% за оставащото време до изгасване.. е надух вентилаторите, но може и тя да ги е изгорила... сега вероятно са се заключили калият и фосфора (може би и магнезии) и е пълна веселба, тъй като изгарянето идва от листата, а не от почвата (тоест флъш не ми върши работа) хахахах :) Честно казано нямам много идея какво да правя при това положение, вероятно ще си ги карам по схема, пък каквото стане.. разчитам повече на клонингите в другата палатка, да видим тях с какво ще ги оплескам
DEF.jpg
Ако трябва да съм честна не останах много впечатлена от Бетър органикс, не са лоши, ама де да знам, каната ми се еиждат по-ефективни. Не съм им ползвала всичко де, пръскала съм с това ей така отвреме навреме и имам още руут бетър, ползвам си го чат пат... .То като е за пръскане и сухо трудно стават финни капки, както би трябвало, все тече едно едро такова и аха да ми запуши пръскалката.... Може да ги напръскаш с вода няколко пъти ако ти пречи чак толкова, иначе както каза София кана и аз мисля, че не са толко зле. 🙂
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Inna написа: 12 Май 2023, 09:41 Ако трябва да съм честна не останах много впечатлена от Бетър органикс, не са лоши, ама де да знам, каната ми се еиждат по-ефективни. Не съм им ползвала всичко де, пръскала съм с това ей така отвреме навреме и имам още руут бетър, ползвам си го чат пат... .То като е за пръскане и сухо трудно стават финни капки, както би трябвало, все тече едно едро такова и аха да ми запуши пръскалката.... Може да ги напръскаш с вода няколко пъти ако ти пречи чак толкова, иначе както каза София кана и аз мисля, че не са толко зле. 🙂
То на мен само това ми остана от Бетър органикса и си го ползвам чат пак, попринцип не е лош продукта (за растенията.. за пръскалките е кошмар). Иначе да се ползва цялата серия за индор не е рентабилно като цена и ефективност и според мен. Мислех го това с пръскането с вода, ама май вече да взема да ги оставя на мира хахах Каната си е супер, аз съм си доволен от тях и си ги ползвам като основна храна, ще видим какво ще излезе накрая. Хубавото е че имам 10-ина клонинга в добро състояние в другата палатка. Но в първия ми грол когато ползвах основно бетър органикс, забелязах нещо много интересно.. след като приключих грола и разрових почвата да махна старите корени и да я обновя за втори грол, вътре имаше живи червеи, което изключително ме зарадва! Благодаря ти, за обнадеждаващото мнение, че не са толкова зле :D
Sasho
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 86 times

1684343700224638212913971047096.jpg
16843437702417113285036565935197.jpg
не мисля че някой е имал таклва цвете :D дано стане вкусно като при нормалните растения от този сорт :D седа посадих лемон скънк авто днес поникна и врвмето се развалииии не ми плаща ток с тея лампи влед като си имаме енергия от природата надявам се тази седмица да е слънчева и топла че да не изостане.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Колеги това на какво се дължи не е баш виснало листото ами е едно такова затворено към средатата си показателите ми са в норма , лампата е на 50 процента на 70 см от върховете . иначе новите листа са си хубави зеленки....
Прикачени файлове
foto_no_exif.jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Peggy Zina написа: 30 Май 2023, 23:48 Колеги това на какво се дължи не е баш виснало листото ами е едно такова затворено към средатата си показателите ми са в норма , лампата е на 50 процента на 70 см от върховете . иначе новите листа са си хубави зеленки....
Недостатъчно поливане
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”