grustman написа: ↑11 Яну 2023, 07:51
Spiral написа: ↑11 Яну 2023, 00:20
grustman написа: ↑10 Яну 2023, 21:10
На какво мнение сте за директно посяване в малките кофички за разсад без поставянето в салфетка и спейсбег
Че е най-ефикасното, винаги го правя с надупчена торбичка отгоре хваната с ластик. Не мисля, че има семка дето да не ми е излязла така.
Предполагам пулвелизираш след засяването?
Процедурата е следната, накисвам почвата предварително като в разтвора съм сложил руут стимулатор(в последния гроу беше ризотоник) и fulvic acid на GHE или Terra aquatica мисля, че са вече. Накисвам толкова, че да понатежи малко саксията, но е желателно да няма изтичане отдолу. Семката я слагам с чоканчето нагоре, защото корена винаги излиза от другата страна, на не повече от 3-4мм, не пулверизирам след това , защото аз не правя предварително дупка, ами с клечка за зъби натискам семката точно в чоканчето( поне аз така му викам

) и така я вкарвам в почвата и рехаво заравям отгоре. Дупченето на торбичката го правя, защото ако съм полял повече отколкото е трябвало, е нещо като failsafe начин да не ми изгние семката. Даже като се замисля ако съм имал 1-2 семки дето да не са тръгнали е именно , защото са изгнили. За това няколко малки дупчици няма да ти пресушат саксията, все пак до 4-5 дена семката трябва да е излязла. Това е