Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Goshkata1997 написа: 10 Яну 2023, 12:44 Ина здравей, нищо няма да оставям там, най малкото ще го види някой там, предпочитам да изглежда диво. Витамин тва не е ли пръскачка ръчна за грозде
Гошка само не мога да разбера за какъв чеп ти е помпа , като пресъхне реката какво ще изпомпваш ?
И да знаеш че безшумна помпа няма и тия дето са на 12 волата доста бръмчат , поне тия дето аз съм виждал и те са най-вече да прехвърлиш от един съд в друг .
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Goshkata1997 написа: 10 Яну 2023, 12:44 Ина здравей, нищо няма да оставям там, най малкото ще го види някой там, предпочитам да изглежда диво. Витамин тва не е ли пръскачка ръчна за грозде
С батерия е...за индора ще ми е чудесна...има и регулатор за силата на пръскане.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Goshkata1997 написа: 10 Яну 2023, 11:28 Брат просто тва не ми изглежда надеждно дето ми предложи .. иначе звънях на тия от Керхер казаха че не препоръчват за реки тва за бидони но мисля че ще стане, не виждам защо да не стане и да прав си за тия бензинови чекии..
Жив и здрав брато повече няма да ти препоръчвам нищо твоя воля и право да подлагаш на съмнение моят личен опит с помпата аз споделям всичко от първа ръка и минало през ръцете ми :)
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Гръст не се сърди брат аз съм ти много благодарен за помощта, записал съм си го и ще го пробвам .. само се чудя дали ще помпи тва чудо 30 Мин на 10 метра поне.. иначе реката пресъхва но ще взема един сгъваем зелен резервоар за вода има къде да го скрия.. и пак ви питам според вас тая помпа на Керхер да я имам ли като вариант или и вие мислите че няма сми..
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

На какво мнение сте за директно посяване в малките кофички за разсад без поставянето в салфетка и спейсбег
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2224 times

grustman написа: 10 Яну 2023, 21:10 На какво мнение сте за директно посяване в малките кофички за разсад без поставянето в салфетка и спейсбег
Че е най-ефикасното, винаги го правя с надупчена торбичка отгоре хваната с ластик. Не мисля, че има семка дето да не ми е излязла така.
Keep on growing :stone:
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Spiral написа: 11 Яну 2023, 00:20
grustman написа: 10 Яну 2023, 21:10 На какво мнение сте за директно посяване в малките кофички за разсад без поставянето в салфетка и спейсбег
Че е най-ефикасното, винаги го правя с надупчена торбичка отгоре хваната с ластик. Не мисля, че има семка дето да не ми е излязла така.
Предполагам пулвелизираш след засяването?
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Хубаво е да се накиснат семките във вода може и някой друга добавка и след това в почвата , и не е нужно да има дупки на найлона може и плътно със стреч фолио идеята е да не се изпарява влагата , въздух не им трябва . Когато си правя разсада за градината увивам плътно цялата саксия да не бяга влагата някой култури като пипера си стоят така по 2 седмици преди да се покажат.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2224 times

grustman написа: 11 Яну 2023, 07:51
Процедурата е следната, накисвам почвата предварително като в разтвора съм сложил руут стимулатор(в последния гроу беше ризотоник) и fulvic acid на GHE или Terra aquatica мисля, че са вече. Накисвам толкова, че да понатежи малко саксията, но е желателно да няма изтичане отдолу. Семката я слагам с чоканчето нагоре, защото корена винаги излиза от другата страна, на не повече от 3-4мм, не пулверизирам след това , защото аз не правя предварително дупка, ами с клечка за зъби натискам семката точно в чоканчето( поне аз така му викам :D ) и така я вкарвам в почвата и рехаво заравям отгоре. Дупченето на торбичката го правя, защото ако съм полял повече отколкото е трябвало, е нещо като failsafe начин да не ми изгние семката. Даже като се замисля ако съм имал 1-2 семки дето да не са тръгнали е именно , защото са изгнили. За това няколко малки дупчици няма да ти пресушат саксията, все пак до 4-5 дена семката трябва да е излязла. Това е :)
Keep on growing :stone:
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Spiral написа: 12 Яну 2023, 00:18
grustman написа: 11 Яну 2023, 07:51

Процедурата е следната, накисвам почвата предварително като в разтвора съм сложил руут стимулатор(в последния гроу беше ризотоник) и fulvic acid на GHE или Terra aquatica мисля, че са вече. Накисвам толкова, че да понатежи малко саксията, но е желателно да няма изтичане отдолу. Семката я слагам с чоканчето нагоре, защото корена винаги излиза от другата страна, на не повече от 3-4мм, не пулверизирам след това , защото аз не правя предварително дупка, ами с клечка за зъби натискам семката точно в чоканчето( поне аз така му викам :D ) и така я вкарвам в почвата и рехаво заравям отгоре. Дупченето на торбичката го правя, защото ако съм полял повече отколкото е трябвало, е нещо като failsafe начин да не ми изгние семката. Даже като се замисля ако съм имал 1-2 семки дето да не са тръгнали е именно , защото са изгнили. За това няколко малки дупчици няма да ти пресушат саксията, все пак до 4-5 дена семката трябва да е излязла. Това е :)
Благодаря беше ми интересно как действате аз също по същия начин действам
Публикувай отговор