Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Операция новобранец 2019 LED Grow

Заключено
Семена марихуана
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Vetrushka написа: ↑23 Юли 2019, 17:28 Оцета не е стабилен и не може да държи pH за дълго време. Направи си един опит, 1 литър вода я коригирай, на 6.5 и същата бутилка я премери след 24 часа.
Пробвал съм го тва. Държи го стабилно със съвсем малко отклонение ( 0.2)

Sofia Cannabis написа:От това което описваш звучи като рН проблем.
Меря го винаги и го нагласям. Преди торове, след торове..
Crazy Train написа: Азотна к-на за понижаване на пх във вегетация и фосфорна във цъфтеж. О това което съм чел това ми е останало в главата. Т о това се и продава в грол шоповете като пх ъп и пх даун.
Мир

Пс: В случая е само даун.
Трябва да поръчам явно, да. Явно не става с оцет и сода 😒
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Течните торове са направени много прецизно и трябва да си много внимателен, за да нямаш заключване на елеменитите. Дори когато ги смесвасш не трябва да използваш една и слъжица или мерителна чаша. Ако използваш една, трябва да се измива много добре между меренето на различните торове.
Също така след като добавиш тор трябва много добре да разбъркаш водния разтвор преди да добавиш следващия. След като си смесил всички торове е хубаво да престоят поне 5 минути преди да премериш рН. Като добавяш рН Up or Down, в момента на добавяне трябва да бъркаш водата интензивно. Това са малките неща на отглеждането с течни торове, които ще ти допринесат за много добра реколтата.
- каква вода използваш за поливане ?
- имаш ли TDS meter с който мериш колко разтворени минерали има във водата преди да добавиш течните торове.

Когато отглеждаш от семена, някой растения ще са много по-капризни от други.
- едно от растенията може да се храни с двойна доза тор а друго да е задоволено от отганичната почва в която си го сложил в началото.
- ако само едно от растенията има проблем, не променяй хранителния режим на всички растения а само на това което има проблем.

Всичките тези неща може да ти се струват като много малки и донякаде незначителни, но винаги трябва да се взимат по-внимание.
След първото отглеждане ще имаш доста яснa представа как да си изпълняваш всичко без никакви усилия. Все пак първият път е труден на всички.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: ↑24 Юли 2019, 17:38 Течните торове са направени много прецизно и трябва да си много внимателен, за да нямаш заключване на елеменитите. Дори когато ги смесвасш не трябва да използваш една и слъжица или мерителна чаша. Ако използваш една, трябва да се измива много добре между меренето на различните торове.
Също така след като добавиш тор трябва много добре да разбъркаш водния разтвор преди да добавиш следващия. След като си смесил всички торове е хубаво да престоят поне 5 минути преди да премериш рН. Като добавяш рН Up or Down, в момента на добавяне трябва да бъркаш водата интензивно. Това са малките неща на отглеждането с течни торове, които ще ти допринесат за много добра реколтата.
- каква вода използваш за поливане ?
- имаш ли TDS meter с който мериш колко разтворени минерали има във водата преди да добавиш течните торове.

Когато отглеждаш от семена, някой растения ще са много по-капризни от други.
- едно от растенията може да се храни с двойна доза тор а друго да е задоволено от отганичната почва в която си го сложил в началото.
- ако само едно от растенията има проблем, не променяй хранителния режим на всички растения а само на това което има проблем.

Всичките тези неща може да ти се струват като много малки и донякаде незначителни, но винаги трябва да се взимат по-внимание.
След първото отглеждане ще имаш доста яснa представа как да си изпълняваш всичко без никакви усилия. Все пак първият път е труден на всички.
Много полезна информация. Някой неща са ми ясни, другите ще ми влязат в полза. Има много грешки които допуснах. Едната е, че саксийте са големи. Имат нужда от 3 дни да се засуши почвата. При евентуален проблем ще е трудно и бавно да се оправи навреме. Другия проблем е, че нямам ТДС метър(ще си купя), че е много полезен, да.
Това с разбъркването на всеки един тор поотделно преди добавяне на друг, не го знаех. Аз слагам всички и бъркам.
Водата която ползвам е от чешмата. Престоява по около 60-70 часа преди да се полее.

И не ми се струват малки тези неща които ми даваш като съвет, даже напротив. Благодаря ти отново, че се включваш с адекватно и компетентно мнение!
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Ъпдейт!

Ден 50 от показване
Ден 16 от 12/12

Полято днес с храна
- BioThrive Bloom - 3ml/L
- Bio Bud - 5ml/L
- BM trichoderma - 1g/10L
-Urtica - 40ml/10L
- Bio Weed - 3ml/L

Освен блуума и биобъд, останалите съм слагал по-малко от предписаното.

pH - 5.7
Температура на нивото на върховете около 27-8°
Влажност 53%

Снимки.
Прикачени файлове
IMG_20190726_112625.jpg
IMG_20190726_112545.jpg
IMG_20190726_112602.jpg
IMG_20190726_112504.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Ден 21 от 12/12 наближава, спомена че не си напълно сигурен дали искаш да махаш всички големи листа или да махнеш някой от тях.
Ако имаш InstaGram провери @great_white_bud
Моята практика е същата но нямам снимки в момента.
Ако нямаш силно ти препоръчвам да си направиш.
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Време е за update не сме загубили интерес.
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа:Време е за update не сме загубили интерес.
Тук съм с ъпдейта, лъвче! Гахсгаха

Ъпдейт!

Ден 54 от показване
Ден 20 от 12/12

Полято днес с чиста вода pH 5.8
Не видях темперстурата и влажносттс тъй като нямах време.

По съвет на @SofiaCannabis и разбира се заради тва, че ми харесва как мисли и според мен има знания момчето - махнах почти всички водни/слънчеви листа като оставих само на най-горе по върховете. Всичко надоло изчистих!

Имаше пожълтели нацяло листа, имаше и направо паднали листа? Тва нормални ли е или нещо не е наред? Благодаря предварително.

Цъфтят си хубаво, не направих снимка на цветовете за жалост. Снимах само крайния резултат от махането на листата.

Снимки.
Прикачени файлове
IMG_20190730_142656.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Супер изглеждат растенията.
Сега можеш да видиш защо препоръчвам повече растения или по-дълго време за растеж ако са по-малко.
Следващите няколко пъти внимавай с поливането, сега като нямат толкова много листа няма да изпаряват толкова много вода от листата. ако не е лека саксията не ги поливай много.
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: ↑30 Юли 2019, 18:01 Супер изглеждат растенията.
Сега можеш да видиш защо препоръчвам повече растения или по-дълго време за растеж ако са по-малко.
Следващите няколко пъти внимавай с поливането, сега като нямат толкова много листа няма да изпаряват толкова много вода от листата. ако не е лека саксията не ги поливай много.

Поливам ги като станат леки, да. Общо взето гледам да разпределя 20литра вода ба всички 7 броя. Г/д по 3литра на парче се пада,разбира се не ги меря точно на някой отива повече на други по-малко и така.

Счупих на 2 от растенията главните върхове..
Уж нежно правя LST-то ама заминаха.. Също и на 4-5 места вместо ЛСТ стана super crop хаха кво да ти кажа, пълен аматьор съм или по-скоро не отделям достатъчно време за да съм по нежен в тия процедури и така за сега.

Ако можеш да кажеш две думи отностно въпросът ми в предния пост. За падналите листа, изсъхналите, пожълтелите.. Грешка в мен ли е или просто цветето зазрява и затва има паднали/окапали
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Честно да ти кажа преди да ги окастриш ми харесваха повече.

Никой не ти отговори за листата от предният пост, защото е нормално. Растението сменя най-долните си листа, изсмуква ги стават жълти и падат сами. Обикновенно става с най-долните и най-слабо огряти листа, защото растението смята, че вече не достига светлина до тях и няма нужда от тях, изпива ги и ползва енергията от хранителните вещества за нов растеж във върха. Според това дали е индор или аутро се различават нещата, но при индор с нормална вегетация 2-3 такива изсъхнали листа на 1 растене за целият период в ниското е нормално и няма място за притеснение. (виж ако е аутдор можеш да събереш и 1 торба с такива листа, но и размерите и всичко при външното е различно) Ако почне често да съхнат долните листа значи има проблем и най-често нещо не им достига. Но трябва растението само да ги изпии листата за да да ползва хранителните вещеста от тях. Понякога на растението не му достига някое вещество в почвата и за това изяжда листата си. Листата са едновременни соларни панери и складове за хранителни вещества и вода при нужда.
Аз лично оставям на финала растенията сами да си изпият листата. Хем листата фотосинтезират до края и хем накрая ги оставям растението да си ги изпие да пожълтеят и да окапят. Получава нещо, като техникат но по естествен начин, защото е дошла "Есента" .

Разгледах я техниката на @great_white_bud , но моят метод е различен. Всеки си гледа, както му е кеф.
Аз също чистя листа понякога, но в правилният момент, когато това го позволява без да забавям растенията с минимално стрес за тях и не махам чак толкова много листна маса.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”