NinjaDuck написа: ↑15 Май 2019, 06:16
Ще се учудя доста ако този лед покрива правилно и достатъчно повече от 1 квадратен метър( и това е супер оптимистичната прогноза) инъче всичко звучи перфектно. Така както е лампата(продълговата) виждам 6 китки под нея тъкмо ще има леко място да се върти въздух и като цяло пространство да ги раздалечаваш. Ама пак стигаме до колко ще покрие светлината. Можеш и всичките наведнъж да ги отгледаш ако ги пуснеш рано да цъфтят ама тогава идват малко големи саксиите(доста).Дано да са ти хубави потовете аз лично не останах доволен спрямо квадратна работна саксия с добро оттичане(като го напълни с корени което и да е съхне много бързо и трябва да се полива само дето текспотовете има повече какво да се внимава). Ама това съм си аз де. 25 литра за мен значи над 1 месец вегетация с топиранията - то може да стане бая плант. И ако стане 7-8 пъти по голямо в цъфтежа а не 3-4 пространството (особенно това което леда покрива със светлина) ще е недостиг. А ако ги пуснеш да цъфтят малки от бързане и да сместиш повече или там, каквато и да е причина няма да запълнят хубаво саксиите и ше съхнат бавно ако ще да им набиваш директна струя въздух(25 литра е доста-Кот ги пръсна в 7 литра ). Това със съхненето и честото поливане е основна цел . С нетърпение чакам развитие по темата ти.
ПП Това са размишления по грешките ми и наблюденията ми.
Като цяло нека приемем, че ще ми е за първи път. Последно бях гледал преди години и съм забравил много детайли. Нещата които каза са така.
Отностно светлината го дават за 1.4-1.5м2 но лично мое мние, че ще има толкова заето място или поне около, ще видим вече когато започне процеса, пък ще му мисля.
Vetrushka написа:
Здравей, до сега ползвал си го този LED Apollo ? Аз напоследък хвърлям по- едно око и на този тип осветление. За този размер на бокса, наистина осветлението ти идва малко слабо, няма как да покриеш цялата площ. Чел ли си описанието на осветлението? Дават го за палатка 3х3 фута, което ще рече 90х90см. или оптимално 60х120 см. , а при теб идва доста по- голяма палатката.
Не, брато не съм. Чисто новичък е 1к пари го взех, надявам се е добър. За осветяемостта отговорих на нинджата. Гледам продават панели по 60в или 80 бяха не помня. Евентуално при нужда ще добавя 2броя.
ЪП: Надявам се всичко мине по план и събота или неделя ще ъпдейтна със сетъпа (начален, недостатъчен или там къвто мислите, че е) всяко начало е малко шит, но нещата ще се оправят. Важно е желание да има

Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!