Ден 54 от поникване и 18 от цъфтеж. Условията са си кажи-речи същите, само лампата вече е на около 40см от върховете на около 60% мощност, като това е максималната височина. Все още не съм сложил филтъра, долавям съвсем слаба миризма от палатката, но по-скоро е на мокри листа и на мокра почва, отколкото типичната миризма на канабис. Вече започнаха да пият повече вода - последната поливка беше в петък, тази вечер отново полях с 4 литра, като вече вдигнах Flores и Boost на максималните от таблицата. Мисля да изкчакам да свърши третата седмица, след което стабилно да почистя листа. Повдигнах саксиите на капачки от минерална вода, за да съхнат по-бързо. Ето и препаратите от поливката тази вечер:
Biocanna Bio Rhizotonic - 2ml.
Biocanna Bio Flores - 16ml.
Biocanna Bio Boost - 16ml.
Biobizz CalMag - 3ml.
Biobizz Bio Heaven - 10ml.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
White Widow | Black Sugar
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
През колко дни г/д поливаш? Аз ги поливам на 3/4 дни, може и на 5 даже.MasterBlaster написа: ↑09 Мар 2022, 22:14 Ден 49 от поникване и ден 13 от 12/12.
Температура: 22-23° през тъмния и 24-25° през светлия период.
Влажност: 55-60%.
Лампа: 50см. от върховете на 60% мощност.
Здравейте, в понеделник започнах с Bio Flores и им дадох мъжката 12ml, заедно с още толкова Boost в 4 литра разтвор и вече започват да се виждат първите женски белези на всички растения. Чудя се за ето това растение дали да не ги махна изцяло двата най-долни клона, защото и двата останаха наполовина от височината на растението и до тях изобщо не стига светлина. Дали ще е голям стрес за растението и добра идея ли е да го окастря толкова сериозно в този момент?
foto_no_exif (7).jpg
Като изключим това, просто полудяват и с всеки ден се разпъват яко. Ето и всички препарати, които сложих в 4 литра вода.
Biocanna Bio Rhizotonic - 3ml.
Biocanna Bio Flores - 12ml.
Biocanna Bio Boost - 12ml.
Biobizz CalMag - 2ml.
Biobizz Bio Heaven - 8ml.
Biobizz Acti Vera - 8ml.
foto_no_exif (555).jpg
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (6).jpg
- MasterBlaster
- Градинар

И при мен през повечето време беше нещо такова периода, сега в последно време започнаха да олекват по-бързо. Надявам се сега с повдигането на капачките и усилването на вентилацията още да ускорят съхненето.SmokeMachine написа: ↑15 Мар 2022, 08:26 През колко дни г/д поливаш? Аз ги поливам на 3/4 дни, може и на 5 даже.
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Вентилатора ми работи на 40% от капацитета си защото направо засмуква палатката. Страх ме е да отворя страничния прозорец да не влезе някоя градинка вътре,че жената в другата стая има нейни цветя и ме е шубе. Аз въртя саксийте всеки ден да могат да съхнат. Пробил съм ги от страни, незнам дали трябва още дупки да им направя. УспехMasterBlaster написа: ↑15 Мар 2022, 08:57И при мен през повечето време беше нещо такова периода, сега в последно време започнаха да олекват по-бързо. Надявам се сега с повдигането на капачките и усилването на вентилацията още да ускорят съхненето.SmokeMachine написа: ↑15 Мар 2022, 08:26 През колко дни г/д поливаш? Аз ги поливам на 3/4 дни, може и на 5 даже.
Capture.JPG
Поздрави
- MasterBlaster
- Градинар

Ден 21 от цъфтеж. Точно така - ден 21 от цъфтеж. Това означава само едно - кастрене! Вчера вдигнах малко нагоре лампата и засилих на 65% и в момента е в зоната на филтъра и когато го сложа, ще трябва да я сваля надолу. Температурата в свелия период успявам да я поддържам около 24 градуса, а влажността около 55%. За жалост въпреки, че повдигнах лампата, въпреки ниската температура и относително високата влажност, листата на всички видимо се поопърлиха. За зла участ този стрес съвпадна точно с ден 21, когато бях решил каквото и да става, да ги окастря. Днес точно преди да загасне лампата, запретнах ръкави, дезинфекцирах ножицата с ракия и започнах да кастря. Чак днес се усетих, че досега съм пускал снимки само когато всички 4 цветя са в палатката и така и не съм показвал как изглеждат двете White Widow. Днес точно след кастренето, преди да прибера двете Black Sugar, снимах вдовиците. Първо - прави ми впечатление, че много приличат на тези на колегата иКАР - дотук добре!
Значи наистина това са White Widow - ако не друго, поне оправих сортовете.
Също така ми прави впечатление, че образуват много разклонения, навсякъде по стъблата има заформили се глави - всичко изглежда доста добре. И тук стигаме до Black Sugar. И двете цветя при мен супер много се издължиха, има значително разстояние между разклоненията и като цяло нещо не стана както трябва. Уж са индика доминантен сорт, а станаха издължени като лилавото ми Blue Dream от миналия гроу, което си беше абсолютно сатива доминанто растение. Не знам защо така се получи, мисля че им давах достатъчно светлина. Ще видим поне на сила и ефект как ще е, но сякаш вече съм съвсем малко предубеден за този сорт. Искаше ми се да полея тази вечер, но все още ми се струват тежки и ще изчакам поне утре-вечер. А сега ето и снимковият материал.
Значи наистина това са White Widow - ако не друго, поне оправих сортовете. -
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
Защо не усилиш лампата на 100% а я държиш на 65% ?MasterBlaster написа: ↑17 Мар 2022, 22:47 Ден 21 от цъфтеж. Точно така - ден 21 от цъфтеж. Това означава само едно - кастрене! Вчера вдигнах малко нагоре лампата и засилих на 65% и в момента е в зоната на филтъра и когато го сложа, ще трябва да я сваля надолу. Температурата в свелия период успявам да я поддържам около 24 градуса, а влажността около 55%. За жалост въпреки, че повдигнах лампата, въпреки ниската температура и относително високата влажност, листата на всички видимо се поопърлиха. За зла участ този стрес съвпадна точно с ден 21, когато бях решил каквото и да става, да ги окастря. Днес точно преди да загасне лампата, запретнах ръкави, дезинфекцирах ножицата с ракия и започнах да кастря. Чак днес се усетих, че досега съм пускал снимки само когато всички 4 цветя са в палатката и така и не съм показвал как изглеждат двете White Widow. Днес точно след кастренето, преди да прибера двете Black Sugar, снимах вдовиците. Първо - прави ми впечатление, че много приличат на тези на колегата иКАР - дотук добре!Значи наистина това са White Widow - ако не друго, поне оправих сортовете.
Също така ми прави впечатление, че образуват много разклонения, навсякъде по стъблата има заформили се глави - всичко изглежда доста добре. И тук стигаме до Black Sugar. И двете цветя при мен супер много се издължиха, има значително разстояние между разклоненията и като цяло нещо не стана както трябва. Уж са индика доминантен сорт, а станаха издължени като лилавото ми Blue Dream от миналия гроу, което си беше абсолютно сатива доминанто растение. Не знам защо така се получи, мисля че им давах достатъчно светлина. Ще видим поне на сила и ефект как ще е, но сякаш вече съм съвсем малко предубеден за този сорт. Искаше ми се да полея тази вечер, но все още ми се струват тежки и ще изчакам поне утре-вечер. А сега ето и снимковият материал.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
- MasterBlaster
- Градинар

Защото разтоянието ми от върховете вече е 35см. и нямам повече пространство нагоре. Дори на 65% от това разстояние листата на всички върхове се опърлиха. За щастлие няколко часа след святкането на лампата дори и клюмналото цвете се освежи и сега всички изглеждат много добре.
-
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
Виж аз имам малки растения на 2 седмици и същата лампа и я държа на 50см на 100% и нямам никакви проблеми , това са едни 150в все пак а ти ги димваш -това те удря и в добива. На кое викаш опърлено , понеже аз на снимките не виждам нищо ? Другото е , че за малки боксове като твоя няма място вътре за филтъра и е по-добре да го изкараш отвън , така филтъра ти ще замине по-бързо но ще имаш повече място. И можеш още доста да ги изчистиш не личи много че си правил процедурата .MasterBlaster написа: ↑18 Мар 2022, 08:40Защото разтоянието ми от върховете вече е 35см. и нямам повече пространство нагоре. Дори на 65% от това разстояние листата на всички върхове се опърлиха. За щастлие няколко часа след святкането на лампата дори и клюмналото цвете се освежи и сега всички изглеждат много добре.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
При пускането 12/12 и аз им пускам светлината на макс за да минимализирам точно това издължаване в тези седмици.Също при цъфтежа действително за дебелеене на главите трябва максимално възможна мощ на осветлението. За малки на 50см и 100%мощност на същата лампа е малко излишно, но всеки си преценява,не знам какъв е случая на Гуги.... Но за в цъфтежа съм съгласна и аз, дори трябваше от самото пускане, докато са още ниско върховете да си е на макс.
- MasterBlaster
- Градинар

Ще взема под внимание съветите ви и ще увелича лампата. За филтъра съм изписал защо съм решил да го сложа вътре по-назад в темата.
.png)