Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021
-
MixedGreens
- Градинар

- Has thanked: 491 times
- Been thanked: 235 times
Споко нищо му няма. Дай малко нитро и жълтото ще изчезне.
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
iKAR написа: ↑20 Окт 2021, 09:33 Днес на някои листа забелязвам ето такова изсветляване в средата. Има ли нещо притеснително, трябва ли да взимам някакви мерки, или всичко им е наред? Уж не ги гледам прекалено много, ама като забележа нещо такова и аматьорския ми мозък почва да се втелясва, че съм объркал нещо...
foto_no_exif (3).jpg
Може да ги пръснеш с английска сол (магнезиев сулфат) 1г./л. със сигурност няма да им навреди. Сярата от него много им харесва, като вулканичната пепел. Това оцветяване може и да е заради обилното поливане. Наблюдавай ги как са като почнат да олекват саксиите и ако има нещо ще си покаже. За момента са супер.
completely mad
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
Ден 61
Специални благодарности на колегата CrazyTrain за съвета за английската сол. Снощи ги напръсках преди лягане, и днес се събудиха направо превъртели, един час след като им е светнала лампата ги заварих така:
Макар че още са мокри и не съм проследил за дефицити, придобих малко увереност и мисля че моментът настъпи. Днес май ще им е последен ден вегетация и след тия 18 часа, остават 2 дни в МРАКА, а след това сюблимния момент 12-12. И преди следващата поливка ще се консултирам пак с вас (безценни мои онлайн съветници) каква храна да им дам от наличната ми, според това как изглеждат.

Специални благодарности на колегата CrazyTrain за съвета за английската сол. Снощи ги напръсках преди лягане, и днес се събудиха направо превъртели, един час след като им е светнала лампата ги заварих така:
Макар че още са мокри и не съм проследил за дефицити, придобих малко увереност и мисля че моментът настъпи. Днес май ще им е последен ден вегетация и след тия 18 часа, остават 2 дни в МРАКА, а след това сюблимния момент 12-12. И преди следващата поливка ще се консултирам пак с вас (безценни мои онлайн съветници) каква храна да им дам от наличната ми, според това как изглеждат.

- Crazy Train
- Баш Градинар

Хич недей да ги бавиш, ами пускай 12/12, че после ще ударят тавана. Супер са! Една мрежа ако опънеш като почнат да стречват би помогнала в подреждането. 

completely mad
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
Цветята вече са на тъмно, което ще продължи около 27 часа, след това таймера е сетнат на 12-12. Оставил съм ги да ги брулят вентилаторите, вече съм включил и този на щипка. Забелязах малко червеникави стебла на места, което ме навежда на мисълта, че когато светне лампата утре, ще трябва да им се даде ударна доза кал-маг. Ризотоника също гледам по схема че си продължава поне през първата половина на цъфтежа в умерени дози. Коприва на тази поливка май ще се въздържа, защото мисля че имат достатъчно азот, които да ядат през стреча, ако много загладнеят, винаги мога да им дам листно, миналите пъти така ги пръснах 2 поредни нощи, което май съм забравил да напиша, и заради това презобиха така, тоест усвояват доста бързо. Чуденето остава единствено на Бетър БиоФлорет-а (3-0-8) и на БиоКана Бууста (тук се усланям на информацията от колегата, че е почти същото като монокалиевия фосфат, който е 0-52-34, значи ударно фосфор и калий) да ги започвам ли директно с първата поливка като светне лампата утре. Имам цял един ден да умувам, вода с кал-маг и ризотоник ли да им дам и да ги следя за дефицити през тая седмица на предцъфтеж, или да вкарам и малки дози от цъфтежния и бустера.. мъчно е да си начинаещ, но се успокоявам, че това ще е до време и след някой друг грол ще си свиркам и ще ги гледам много по-лесно, информирано и спокойно 
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3745 times
Червените стебла може да са от сорта, друга причина е липса на Фосфор, не калций и магнезий. В тази фаза, не вярвам да имаш липса на каквото и да е, по скоро е от сорта. Bio Boost не съдържа никакво NPK а е растителен екстракт, който насърчава растението да се храни оптимално!
https://www.canna-uk.com/bioboost
- Crazy Train
- Баш Градинар

Нищо ударно не им трябва точно сега, най-много пак да ги спънеш. Имат да си дояждат от по-рано. По-скоро ги полей с останалия разтвор (ако е останал
) от пръскането с английска сол и да видиш процента на лампата дали може да се вдигне още, ветрушко имаше грол с такъв панел, а @Ина е с два. Ако има как да премериш силата на светлината на нивото на растенията колко лукса е ще е много удобно. Ще може да се настрйва панела много лесно.

completely mad
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
След пръскането с английската сол изглеждат покъртително свежи! Съжалявам, че пренабрегнах съвета на Лудия влак когато бях преполял - днес веднага се обзаведох с английска сол и утре ако успея да се прибера преди загасянето на лампата също ще напръскам.
- Crazy Train
- Баш Градинар

Ползвал съм техния био-буст преди 4-5 години, не пазя бутилката, няма как да проверя. Това тук да не е нещо друго/различно?Vetrushka написа: ↑22 Окт 2021, 15:15 Червените стебла може да са от сорта, друга причина е липса на Фосфор, не калций и магнезий. В тази фаза, не вярвам да имаш липса на каквото и да е, по скоро е от сорта. Bio Boost не съдържа никакво NPK а е растителен екстракт, който насърчава растението да се храни оптимално!
Ефекта при мен беше стимулиране на нов цъфтеж, направо изби нови пъпки по самите глави, със свежи листенца. Същото наблюдавах и по-късно, когато ползвах монокалиев фосфат. За съдържанието няма как да знам какво има вътре, но онова, с което поливах аз преди време определено си имаше нпк, а и бая меласа имаше...
completely mad
.png)