Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

iKAR написа: 16 Окт 2021, 15:49 Ден 56

Лампата продължавам да я държа на 50% - 50 см.
Дневна температура 24° до 26°
Нощна температуа 18° до 22°
Влажност 55-60%, нощно време максимум 65%

Растат, като че върнаха малко цвят, макар че новите листа още са светли. Понеже полях прекалено обилно миналия път, ще чакам до утре, стават точно 7 дни между поливките. Последният път по 2 литра вода на саксия (прекалих малко май) с:
0,6 мл./л. Cal-Mag на BioBizz
1:10 коприва
1 малка чаена лъжица меласа
4 мл./л. ризотоник
ПХ 6.5

Забелязвам и на двете растения жълти връхчета на листата. Не виждам логика да е от лампа, темп или влажност.. по-скоро е нещо свързано с храната:
foto_no_exif 111.jpg
foto_no_exif 222.jpg

К+Амино на последната поливка не давах, защото предишният път (10дни назад от днес) им дадох по 2мл/л. и мислех че им е предостатъчно на седмична база, но не прецених че тази поливка, която предстои утре ще се забави толкова много. И може и точно от там да идва проблема, да е глад за калий. Моля ви, помагайте, за да не задълбае проблема баш преди цъфтеж :(
Разполагам с BioBizz Cal-Mag, коприва, меласа, К+Амино (1-0-6), Bio Floret (3-0-8). Имам и цъфтежния бустер на BioCanna.
Да засиля ли нещо, да намаля ли нещо от тях на утрешната поливка?
Имаш преторяване с азот. Върховете на листата в периферията са започнали да некрозират, а в центъра да жълтеят. Жълтеенето в центъра се наблюдава и при предцъфтеж, недостатъчна светлина, преполиване и високо ПХ. Според мене са презобени. Нямам опит с Марс хидро, ползвам МХ и ХПС. Нека който има опит с Марс-а да каже на колко % и какво растояние е оптиматно за този етап.
completely mad
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Crazy Train написа: 16 Окт 2021, 16:23 Имаш преторяване с азот. Върховете на листата в периферията са започнали да некрозират, а в центъра да жълтеят. Жълтеенето в центъра се наблюдава и при предцъфтеж, недостатъчна светлина, преполиване и високо ПХ. Според мене са презобени. Нямам опит с Марс хидро, ползвам МХ и ХПС. Нека който има опит с Марс-а да каже на колко % и какво растояние е оптиматно за този етап.
Благодаря за бързия отговор! За лампата се ориентирам по другите дневници общо взето. Днес ще вдигна малко силата примерно на 60-65%, да проследя как ще реагират, ще изядат ли азота. Утре може би ще им спестя копривата изцяло и ще дам само К+Амино (1-0-6), кал-маг и ризотоник и се надявам калия да помогне за натрупания азот. След това, понеже ще полея с по-малко количество от миналия път, се надявам да изсъхнат до 4-5 дни. Последните 2 от тях планирам да са на тъмно, и след това събуждане с коприва (количество според колко са пожълтели), ударна доза кал-маг, BOX Bio Floret (3-0-8) и BioCanna Boost (дават го да се започне именно за периода на стреча, за разлика от основния BioCanna Flores , който по схема започва след появата на пистилите). Така и не открих какво точно съдържа този Boost, и има ли някакво съдържание на НПК, освен че е органичен стимулатор екстратиран от растения. С основния тор Flores се надявам да се снабдя най-много до втората поливка от 12-12. За CO2 предстои да напръскам с NanoBreathe, непосредствено преди или след смяната на режима. Това е общо взето плана. Казвайте, ако мислите че някъде може да има пробойни :)
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Растенията ти са малки, с малко листна маса и няма как да са изяли запасите от почвата и в случая добавките им идват в повече и ги бавят.
За бустера на канна и аз незнам какво има в него, но ако съдя по това как реагират китките от него и го сравня с действието на монокалиевия фосфат, мисля, че няма особена разлика.
На твое място бих поливал само с вода и меласа и при най- малкия признак на глад да реагирам. Както писа Фърст, по добре леко гладни, от колкото прехранени. :passg:
completely mad
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Може би да ги полееш с една чиста водица другия път и да видиш какво ще стане. Храна, не би трябвало да им липсва.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 58

Чак днес (8 дни след последната поливка с по 2л. на саксия) бяха освезаемо поолекнали (и порастнали де) и ги полях с общо около 3 литра дехлорирана вода с малко меласа (2 мл). Голямата протече доста по-бързо, по-лесно, съответно и повече. Малката се опитах да я полея с по-малко вода, съвсем бавно, именно заради по-малкия корен, но докато протече отдолу пак си стана към литър и половина... И понеже протече по-трудно, протече и по-малко и остана по-натежала. Въпреки, че още съм неопитен с поливането не ми се иска да разминавам поливките на двете заради различно съхнене. Имам едно малко вентилаторче и мисля да го пусна на земята да духа през дупките на малката саксия да ускори малко. Изкарващият си работи нон-стоп, все още без филтър на първата степен. Лампата е на 60-65% на 50см. от върховете от вчера и през нощта бяха дръпнали може би към сантимеър-два нагоре. Вдигнах я сега пак на 50см. Ето ги:
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Дайте ми акъл, колко време да им дам още преди да изгася лампите за 2 дни и да ги обръщам в цъфтеж. Положението в бокса, който е 150см., в момента е следното като тия 40см. нагоре са може би тоталния максимум като извадя драйвера на лампата отвънка и напъна хубаво:
Height.jpg
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 59

Чистата вода ги ободри. Още сантиметър и половин са порастнали от снощи. На някои долни листа и по двете все още има подвити нагоре връхчета, надявам се да е от многото азот и да го изядат за няколко дни. Ще видя за колко време ще изсъхнат този път и евентуално в края на седмицата ще ги пускам да цъфтят, освен ако не ме разубедите, както казва колегата MixedGreens :D Преди цъфтежа може би няма да режа никакви разклонения надолу, а ще изчакам след седмицата на стреча, да ги подредя малко и после да видя ще има ли нещо ненужно, което не го грее лампата и така..
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (2).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Изглеждат много добре! Също така ще бъде интересно да покажеш някакви кадри от камерата вътре или да сглобиш timelapse ако ти се занимава. :hookah:
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

MasterBlaster написа: 19 Окт 2021, 22:30 Изглеждат много добре! Също така ще бъде интересно да покажеш някакви кадри от камерата вътре или да сглобиш timelapse ако ти се занимава. :hookah:
Това ми е вентилатора :D :D :D Иначе съм си мислел за камера вътре и таймлапс, но едно, че нощния режим има инфрачервени лампи и рискувам да се изхермят в цъфтежа, второ че палатката е малка, пък аз твърде неопитен, за да правя и кино вътре :) Иначе благодаря за благите думи! Блу Дриймките при тебе изглеждат същински чудовища, с това темпо на растеж, сигурно ще направят жестоки ракети, ще им следя цъфтежа с интерес. И моите по същия начин като при теб, един сорт са, но или са различни фенотипи или просто едното си върви по-бавно. Ако не се лъжа, фенотипа си проличава съвсем ясно чак в цъфтеж, моля някой да ме поправи ако греша. :passg:
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

iKAR написа: 19 Окт 2021, 23:08
MasterBlaster написа: 19 Окт 2021, 22:30 Изглеждат много добре! Също така ще бъде интересно да покажеш някакви кадри от камерата вътре или да сглобиш timelapse ако ти се занимава. :hookah:
Ако не се лъжа, фенотипа си проличава съвсем ясно чак в цъфтеж, моля някой да ме поправи ако греша.
Зависи какво е феното, може още от самото начало да имат разлика, а както и да са съвсем различни. Дори и вкуса и силата може да се различават. Случвало ми се все едно са два различни сорта, без никакви прилики.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Днес на някои листа забелязвам ето такова изсветляване в средата. Има ли нещо притеснително, трябва ли да взимам някакви мерки, или всичко им е наред? Уж не ги гледам прекалено много, ама като забележа нещо такова и аматьорския ми мозък почва да се втелясва, че съм объркал нещо...
foto_no_exif (3).jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”