Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Shevica написа: 12 Окт 2021, 14:44
firstcitizen написа: 12 Окт 2021, 12:23
Shevica написа: 12 Окт 2021, 12:11

Пълни глупости бих казал и смятам примери за не уместни. Отгледам съм някакви растения и съм пробвал , точно за това го споделям кое според ме е по-добре . Ти кога за последно отглежда коноп , не виждам да имаш дневници нито качени глави ?
Правя и споделям, каквото съм решил (и имам споделни работи тук повече отколкото си мислиш), но така ще ти отговоря, че дори да спра да отглеждам и не отглеждам нищо повече, ти за целият си живот няма да имаш толкова отгледани канабис растения, колкото съм отгледал до сега. (не се хваля) Също така не се ограничавам с отглеждането само на Канабис, което си е плевел и супер лесно за отглеждане. Отглеждам много и различни видове растения от едногодишни, през многогодишни до вековни. С времето ще разбереш, че отглеждането на Канабис е детска игра в сравнение с това отглеждаш много и различни видове.
Да не коментираме, че създавам собствени сортове и Канабис и не само.

А и последно време имам много по-важни физически работи от това да съм в интернет през цялото време.

Нужно ли е да спамим в темата на човека?
Струва ми се че лежиш на някакви стари лаври , кажи коя годината ти е последния гроу , че тука има потребители дето сме още от ТХЦ фармера и знаем кой отглежда и кой не . Още не съм видял състезателен кон дето не тича пък е много добър(шампион).
Щом си такъв мастър и си отгледал толкова много растения ама преди :D ти хвърлям ръкавицата да ми покажеш как ще ги гледаш с глад и ще станат по-добре. А аз ще споделя моя опит и моите растения , така мисля най-добре ще се види , кой какви умения има а не само празни приказки !
На кого са нужни тия комплексарщини, Sho?
Снимките са от преди около 42 дни малко преди да бъдат наторени. Почти без торено, почти без почва. (то си личи) Не са перфектни, може и много по-добре, но за усилията и ресурсите вложени, това си е Ура. Купено им е единствено 1 торба Класман 200 литра и 1 нийм за всичките, като с Нийма са пръскани 2 пъти за цялото отглеждане.
Всичките растения са клонинги. Най-добре развитите са клонингите Chem Lem и Critical (няколко вида)
Канабиса ми е останал на много задаен план от съществуването. Времето и ресурсите ги инвестирам в друго. Вече и не пуша така, както едно време. Така, че все тая. Твоят е по-голям :D
Прикачени файлове
SH8-min.JPG
SH12-min.JPG
SH2-min.JPG
SH3-min.JPG
SH4-min.JPG
SH5-min.JPG
SH9-min.JPG
SH10-min.JPG
SH17-min.JPG
SH18-min.JPG
SH19-min.JPG
SH20-min.JPG
SH15-min.JPG
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Shevica написа: 12 Окт 2021, 19:38
firstcitizen написа: 12 Окт 2021, 17:48
Shevica написа: 12 Окт 2021, 14:44

Струва ми се че лежиш на някакви стари лаври , кажи коя годината ти е последния гроу , че тука има потребители дето сме още от ТХЦ фармера и знаем кой отглежда и кой не . Още не съм видял състезателен кон дето не тича пък е много добър(шампион).
Щом си такъв мастър и си отгледал толкова много растения ама преди :D ти хвърлям ръкавицата да ми покажеш как ще ги гледаш с глад и ще станат по-добре. А аз ще споделя моя опит и моите растения , така мисля най-добре ще се види , кой какви умения има а не само празни приказки !
На кого са нужни тия комплексарщини, Sho?
Снимките са от преди около 42 дни малко преди да бъдат наторени. Почти без торено, почти без почва. (то си личи) Не са перфектни, може и много по-добре, но за усилията и ресурсите вложени, това си е Ура. Купено им е единствено 1 торба Класман 200 литра и 1 нийм за всичките, като с Нийма са пръскани 2 пъти за цялото отглеждане.
Всичките растения са клонинги. Най-добре развитите са клонингите Chem Lem и Critical (няколко вида)
Канабиса ми е останал на много задаен план от съществуването. Времето и ресурсите ги инвестирам в друго. Вече и не пуша така, както едно време. Така, че все тая. Твоят е по-голям :D
Ще кажа само едно , горките растения умрели са от глад. Като за толкова грижи - такива резултати!
И ми е много интересно как модератор като теб отглежда растения , които не споделя никъде в общите теми нито пък в дневник.
Дори и сам не можеш да си повярваш , че са твои само това ли успя да измислиш ?
Ето да видиш като са нахранени как се получават главите .
Както казах Sho, това е преди 42 дни, а ти ми показваш китки в доста по-напреднала фаза пред бране. От съображения за сигурност ще изчакам и след време ще споделя края на проекта. Колко пари даде за торове и колко време им робува на китките? Питам за един приятел.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Shevica написа: 12 Окт 2021, 21:00
firstcitizen написа: 12 Окт 2021, 20:03
Shevica написа: 12 Окт 2021, 19:38

Ще кажа само едно , горките растения умрели са от глад. Като за толкова грижи - такива резултати!
И ми е много интересно как модератор като теб отглежда растения , които не споделя никъде в общите теми нито пък в дневник.
Дори и сам не можеш да си повярваш , че са твои само това ли успя да измислиш ?
Ето да видиш като са нахранени как се получават главите .
Както казах Sho, това е преди 42 дни, а ти ми показваш китки в доста по-напреднала фаза пред бране. От съображения за сигурност ще изчакам и след време ще споделя края на проекта. Колко пари даде за торове и колко време им робува на китките? Питам за един приятел.
Наричай ме както искаш , ще приема като някакво галено обръщение. От снимките се виджда кой какво умее , ти и 4000 гроу да имаш повече от мен няма никакво значени щом растенията ти изглеждат на ръба на живеца ето ти снимки от преди 42 дни да сравниш сам има ли някаква разлика . Никъде не каза че трябва да сравняваме растения гледани без пари , разбира се че съм купил торове , както и много съм си набавил от локални производители на добри цени.
Никой не ме задължава да споделям каквото и да е, а камо ли такива неща, като гролове. Последните 6 месеца почти не съм бил активен онлайн, защото инвестирах времето и ресурсите си в други много по-важни неща за мен офлайн. ( семейството )
Sho е хубав човек, но агресивна и импулсивна зодия, която иска винаги да е най-отгоре. Явно още си сърди, че ти отказах. :D
Също така има голяма разлика между това растенията да са в почвата и това да са в чували/саксии. Сигурно си дал 500 лева за торовe за аутдора, но резултатите ти едва ли ще са 10 пъти по-големи от мойте. :D
Спрях й да пуша, така, че интереса ми към отглеждането на канабис изобщо не е като преди. Канабиноидни рецептори в централната нервна система са съзадени да произвеждат канабиноидите сами, а не да им ги даваме чрез външен източник. Тези канабиноиди, които са произведени от собственият ни мозък са много по-различни, еуфорични и интоксикиращи в сравнения с външно приетите. Сега ми е достатъчно само да си затворя очите за 20 секунди и жлезата почва да пуска екстаз по-голям от всяко едно напушване.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Shevica или там какъвто си получаваш бан за 7 дни за разпалване на конфликти. :D
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Ден 53

Ето ги. Може би са малко светли наистинa въпреки че този път снимката е на пусната лампа, може и колегата да е прав, че имат нужда от повечко азот. Имат и съвсем леко жълто по някои връхчета, дано се стабилизират. Още не е време за поливка обаче, а и не разполагам с друг азот освен копривата засега. Посъвзеха се и от шибарито (онова японско изкуство дето се вързват с въжета голи), което им бях спретнал миналия път и започнаха да набират полека лека. Все още не мога да преценя дали ще са достатъчно пораснали да успеят да влязат в уречения срок след 7 дни да ги пускам да цъфтят. Ако имат нужда от още време тогава, нямам много друг избор освен да им го дам, но тигава са точно 14 дни от пресаждане, а нямам по-големи саксии нито достатъчно почва, тъй че се надявам и да се удължи да не е с много.
foto_no_exif (2).jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Може и да станат за 7 дни за цъфтеж. Те и сега стават, но е хубаво добре да се възстановят преди пускане. Да знаеш, че доста, ще нарастват и от самото пускане 12/12,да си го предвиди и това, едно двойни, а може би тройни......
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Inna написа: 14 Окт 2021, 10:50 Може и да станат за 7 дни за цъфтеж. Те и сега стават, но е хубаво добре да се възстановят преди пускане. Да знаеш, че доста, ще нарастват и от самото пускане 12/12,да си го предвиди и това, едно двойни, а може би тройни......
Да, именно заради стреча и малкото място нагоре държа всичко така свирепо привързано долу. Смятал съм го, ако са примерно 20см. над почвата, да станат 60см. Това горе долу ще ми позволи някакви 30см. от лампа до върхове с филтъра и вента вътре. Засега не ми се иска да обмислям варианта да са извън палатката, защото не съм запознат колко точно ще е силно уханието. Имам един странен въпрос за стреча, на който не можах да си отговоря точно с четене и разглеждане. На базата на коя от тия дължини се удвоява или утроява размера след стреча?
foto_no_exif (4).jpg
И също още няколко неща:
1. Калия и Фосфора непосредствено преди или след 12:12 се засилват?
2. ПХ-то на разтвора (около 6.5 го поддържам сега) трябва ли постепенно да се покачи малко до 7 по време на цъфтежа?
3. След 12:12 изчаквам седмица или две да приключи стреча и тогава, ако има нещо за махане се маха (ненужни разклонения долу, без потенциал за хубави плодове и големи листа, ако засенчват върхове)?
4. Меласата и ризотоника със всяка поливка ли да ги давам (и с храната и с водата)? Или поливката с чиста вода е само с вода с регулирано ПХ?
5. Засега продължавам да имам само копривата (ще продължа да я давам поне през началото на цъфтежа, и ще ги следя да не презобят с азот, което засега няма изгледи да се случи). К+Аминото него си го давам ведъж седмично, сега ще трябва да го позасиля в цъфтежа май. И Био Флорета на БОХ (3:0:8). Нямам фосфор, но макс другата седмица ще се снабдя с Bio Canna Flores (2.2 - 2 - 5.5). Ако имам възможност ще взема направо и Bio Canna Boost за стимулатор. По схемата на БиоКана тия двете се започват директно от 12:12 та почти до финала. Аз може би обаче ще имам една или две цъфтежни поливки само с БиоФлорет-а и то баш през стреча. Посъветвайте ме моля ви как да направя, дали много ще ги спъна без ударна доза фофор по време на стреча? Четох че по-малко фосфор по това време значи по-малък стреч, повече фосфор - по-буен стреч, но не знам така ли е. С точните препоръчителни пропорции НПК и моментите на усилване и намаляне на вещества по време на цъфтежа малко ми куцат нещата все още.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

1,2,3-да🙂Стречът-по всяко направление, но най вече самите клони ще се удължат и ще имат доста повече връхчета.....
За добавките нека коментират колегите, понеже не съм ги използвала конкретно тези. Но общо така азота не е задължително да се спира в цъфтеж,поне не при пускането 12/12, само ако са преди това преторявани, може по време на/след избухването да се намали/спре по преценка(ако им е много тъмен цвета е желателно да се спре , защото може да попречи на цъфтежа) . Фосфорът също трябва при избухването, калият също, но повече при цъфването. И в по напреднал цъфтеж най вече калий, но също и фосфор, затова бустерите са това. Азот по преценка, някои го махат напълно в цъфтежа. Зависи от цвета и вида на твоите цветя. При рязкото нарастване може да трябва и калций и др микроелементи,както и периодично да се добавят в цъфтежа. Те ги слагат в някои добавки, има и отделни само кал маг, не знам тези които имаш ти как са.... .
А освен това по желание(защото и това може да има в почвата/добавките и торовете) аминокиселини като бустер някои слагат по няколко пъти примерно към средата на цъфтежа и към финала - ензими, за да до изядат натрупаното и скапаните корени. И накрая-водица някоя седмица, но ако са ти био нещата и не си презобвал може и леко да си ториш до финал🙂Нещо такова, но това е горе долу, примерно и си зависи от твоите условия, саксии, почва и добавки.....
Меласата поне аз не я давам нон стоп, а само в цъфтежа на 3,4 пъти, както и коприва та рядко, не знам колегите как предпочитат или дали така трябва, но не прекалявам с тях..... Ама това са си моите си там заключения, така че почакай по конкретни отговори или ако нещо бъркам да ме поправят👋😁
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Златна си! Благодаря за изчерпателния отговор, общо взето си изясних доста от това, за което съм питал. Ще се снабдя с Био Кана храната с фосфор още преди да пусна 12:12, за да не прецакам нещата докато избухват. Копривата няма да бързам да я намалявам ако не потъмнеят много (няма такива изгледи засега). Имам Калций-Магнезий на био-биз, с него ще надувам калция през цъфтежа. За микроелементите ще "лежа" на копривата и каквото са сложили в храните, които имам. За аминокиселините и ензимите разчитам на К+Аминото (ако не се бъркам то е това, калий, ензими и малко азот). И вече основите калий и фосфор са цъфтежния на бетър органикс, Флорес-а на био кана и Бууст-ера на био кана. Това е, планът е почти готов, остава да успея да удържа реалността близко до него! С вашата подкрепа и помощ това ми изглежда все по-възможно и постижимо :)
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 56

Лампата продължавам да я държа на 50% - 50 см.
Дневна температура 24° до 26°
Нощна температуа 18° до 22°
Влажност 55-60%, нощно време максимум 65%

Растат, като че върнаха малко цвят, макар че новите листа още са светли. Понеже полях прекалено обилно миналия път, ще чакам до утре, стават точно 7 дни между поливките. Последният път по 2 литра вода на саксия (прекалих малко май) с:
0,6 мл./л. Cal-Mag на BioBizz
1:10 коприва
1 малка чаена лъжица меласа
4 мл./л. ризотоник
ПХ 6.5

Забелязвам и на двете растения жълти връхчета на листата. Не виждам логика да е от лампа, темп или влажност.. по-скоро е нещо свързано с храната:
foto_no_exif 111.jpg
foto_no_exif 222.jpg

К+Амино на последната поливка не давах, защото предишният път (10дни назад от днес) им дадох по 2мл/л. и мислех че им е предостатъчно на седмична база, но не прецених че тази поливка, която предстои утре ще се забави толкова много. И може и точно от там да идва проблема, да е глад за калий. Моля ви, помагайте, за да не задълбае проблема баш преди цъфтеж :(
Разполагам с BioBizz Cal-Mag, коприва, меласа, К+Амино (1-0-6), Bio Floret (3-0-8). Имам и цъфтежния бустер на BioCanna.
Да засиля ли нещо, да намаля ли нещо от тях на утрешната поливка?
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”