Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

След малко отивам към градината да ги храня и да пресаждам, по-късно ще кача и снимка. Чудя се сега на финалното пресаждане, от 3.6 в 11 литра да ръся ли микориза по корените или ризотоника, който давам и новата почва ще са достатъчни за тия около 2 седмици, които им остават до цъфтеж.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

iKAR написа: 05 Окт 2021, 11:16 След малко отивам към градината да ги храня и да пресаждам, по-късно ще кача и снимка. Чудя се сега на финалното пресаждане, от 3.6 в 11 литра да ръся ли микориза по корените или ризотоника, който давам и новата почва ще са достатъчни за тия около 2 седмици, които им остават до цъфтеж.
Ще са достатъчни и без нея, ама що пък да не им ръснеш малко микориза.... 🙂
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 45

Лампа 50% - 50см
Температура 24°-26°
Влажност 60-65%

Пресадени и поляти с общо 2,4 литра вода с К+Амино, кал-маг, коприва, ризотоник. Сложих и съвсем мъничко микориза, ей така да има.

Малкото е с видимо по-слабо развити корени. Както се вижда самия "footprint"-a на растенията не е голям, растат по-сбито (особено малкото) но колкото успея да ги раздалеча за 2 седмици толкова. Надявам се сега след като не им предстоят повече рязания и са във финалните саксии, да успеят да попораснат достатъчно до цъфтеж. Бая ножици и стрес изтърпяха тия запъртъци на 45 дни.. но приемам, че това са уроци за мене. Чудя се кога да ги напръскам с Nano Breathe тебеширена вода за CO2, и май непосредствено преди 12:12 когато листната маса ще е най-много. Качвам 2 снимки, първата за по-реален цвят и да се види горе долу размера отгоре, а втората за цялостна композиция.
foto_no_exif.jpg

foto_no_exif2.jpg

Признаци на дефицити по листата вече няма, защото почти няма листа :D
Утре ще отида може би да пробия допълнително саксиите отстрани, защото сега са само с фабричните дупки отдолу, а се опасявам дали те ще са достатъчни.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

BG Sun_Rise написа: 05 Окт 2021, 01:56
Crazy Train написа: 05 Окт 2021, 01:11
iKAR написа: 04 Окт 2021, 15:40 Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас :)
Наложи се по непредвидени обстоятелства цялостното време на гроуа да се удължи малко (повечето хора се стремят да скъсят времето, знам хаха), което ми даде възможност да топирам по още веднъж, и сега и двете са с по 8 връха (Инна да ме прощава за мейнлайна, дет се вика не беше нарочно). Утре ще пресаждам в 11 литрови и след около 1-2 седмици, според как се развиват ги пускам 12-12. Та по същество това с което разполагам е: коприва (неясно NPK, с преобладаващ азот естествено), K+Amino (1-0-6), BetterOrganix Bio Floret (3-0-8), липсата на фосфор е очевидна. Дайте ми акъл откъде да го набавя. Едната ми идея е Бат Гуано (1-10-1), да направя от него екстракт за поливане, който да започна да давам когато излязат пистилите и после към 4-та седмица да добавя направо отгоре на саксиите. Другия вариант, който обмислям е BioBizz Bloom (2-7-4), който да редувам с Bio Floret-а до края.. Помагайте, моля :)
Може да комбинираш коприва+гуано. По удачно ми се вижда да ползваш биобиза/2-7-4/. за да избегнеш калиев дефицит. Калия е един вид транспортните колички на останалите елементи. Пр: кно3 - калиев нитрат; кп- калиев фосфат. Има още много съединения с калия, които доставят микроелементи, като бор, молибден, манган, сяра и др, да не ги изреждам всичките. Ако ползваш само гуано, или коприва, рискуваш да си докараш калиев дефицит.
Колега той иска да добави към к-амино и bio Floret демек търси само фосфор защото в другите има калий и азот
Друго имах предвид, Да не намаля драстично калия понеже той разнася храната. Добре се е спрял на био кана, ползвал съм го техния грол, както и блум и резултатите бяха впечатляващи. Ще стане работата, успех! :passj:
completely mad
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Мисля че до края на тия 2 седмици от пресаждането ще успея да ги раздалеча още малко докато попораснат. Така или иначе палатката е висока 150см. и е с филтър и вентилатор вътре, няма много височина. Ще го пресмятам с точност като ги оставяда дръпнат малко нагоре. Малкото като че ли съм го полял по калпаво, вижте къде седи мокро само от дясно. Понеже съм поливал само веднъж в 11литровите саксии досега (при пресаждането) с по около 1200мл. на саксия, все още предстои да преценя за колко дни олекват добре преди поливката и колко горе долу вода ще им трябва за хубаво протичане, каквото по някаква причина не направих при пресаждането (може би някакъв страх да не преполея все още влажната нова почва).
foto_no_exif (2).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

iKAR написа: 08 Окт 2021, 18:03 Мисля че до края на тия 2 седмици от пресаждането ще успея да ги раздалеча още малко докато попораснат. Така или иначе палатката е висока 150см. и е с филтър и вентилатор вътре, няма много височина. Ще го пресмятам с точност като ги оставяда дръпнат малко нагоре. Малкото като че ли съм го полял по калпаво, вижте къде седи мокро само от дясно. Понеже съм поливал само веднъж в 11литровите саксии досега (при пресаждането) с по около 1200мл. на саксия, все още предстои да преценя за колко дни олекват добре преди поливката и колко горе долу вода ще им трябва за хубаво протичане, каквото по някаква причина не направих при пресаждането (може би някакъв страх да не преполея все още влажната нова почва).

foto_no_exif (2).jpg
Ако можеш поливай на ръка, защото така ще научиш много повече. Капковото можеш да го пускаш, като те няма за повече дни. Правилното поливане е изключително важна техника, ако я усвойш много неща ще можеш да постигнеш.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

firstcitizen написа: 10 Окт 2021, 01:29
Ако можеш поливай на ръка, защото така ще научиш много повече. Капковото можеш да го пускаш, като те няма за повече дни. Правилното поливане е изключително важна техника, ако я усвойш много неща ще можеш да постигнеш.
Благодаря за съвета! Аз нямам капково, поливам само на ръка (лейка). Опитвам се да е бавно и равномерно, на кратки паузи. В малките саксии протичаше и съхнеше съвсем добре, сега ще трябва да наглася нещата и в големите. Може би си прочел грешно като написах "полях го калпаво", а не капково :D Моментът на цъфтеж наближава, леко съм притеснен като всеки начинаещ и се надявам да успя да се погрижа добре за растенията до самия им край. Предстои да разбера и доколко този мейнлайнинг има е реална полза за оптимизиране на гроуа ми или само ми е загубил време и не е бил особено съществен, както каза Ина. Като важни бележки дотук си отбелязвам:
1 - разградимите стартови саксии са мъка, особено за начинаещи
2 - ферментиралата коприва е нещо разкошно, вече месец и половина вегетация тя ми е основен източник на азот без проблем
3 - много по-лесно е човек да преполее, отколкото да пресуши фатално едно растение. Търпението е ключов фактор.
4 - мейнлайнинга наистина е бавен и напрегнат процес. Ако се окаже обаче достатъчно ползвотворен като добив и оптимизация на цъфтежа от гледна точна на изравняване във височината и размера на плодовете, може да помисля за втора лампа и пространство само за вегетация където да си подготвям мейнлайннати растения по време на цъфтежа на другите. Следващият гроу ще пробвам без толкова сложни и стресови техники, може би само с едно топиране и мрежа.
5 - растенията определено се окуражават като слушат музика и чуват благи думи

Днес може би е станало време за поливка. Чудя се с новата (тя след 10 дни няма да е толкова нова) почва в саксиите, трябва ли да започна с цъфтежните торове още преди смяната на режима. Също увеличаването на калция, магнезия и фосфора едновременно ли трябва да се случи още с първото хранене след 12-12 и има ли някаква тънкост, защото четох, че ако се прекали с калция в почвата, това може да доведе до заключване на фосфора и превърщането му в апатит (калциев фосфат). Копривата знам че е добре да продължа да я давам по време на стреча, може би нататък според нуждите от азот. Ризотоника също доколкото разбрах от схемата си се дава поне до началото на късен цъфтеж.

Спокойна неделя на всички :)
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 50
Лампа 50% - 50 см.

Поляти с общо 4 литра вода пх 6,5
с кал-маг, коприва, меласа, ризотоник
От тях изтече около 1,2л. в чинийките, приблизително поравно от двете в продължение на около 30-40 минути. Това количество ми се стори като обилна поливка, сега ще чакам да изсъхнат добре. Прибрани са обратно надолу към почвата с цел последно хоризонтално раздалечаване с телчетата. Оттук насетне само нагоре, и после вече, ако стреча позволи ще ги подредя още малко. Още не мога да ориентирам колко и дали изобщо ще трябва да махам разклонения преди цъфтежа, защото междувъзлията са много нагъсто. Поради това и раздалечаването се оказа мъчна задача. Но все някак ще го бъде...

foto_no_exif (5).jpg
Смених им местата, да не си мисли всяка, че на другото е по-добре :)
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Може би си прав, а може и просто рязането да им е дошло в повече, защото ту тръгваха да растат буйно, аз режех, после пак така. Лошото е, че следващата ми възможност да им взема нещо ще е чак идния уикенд. И дотогава ще карам на каквото има. Ако трябва ще удължа времето още малко и туй то. Все ще го изкарам тоя гроу някакси, а другият път ще бъда по-разумен откъм методи на трениране и по-подготвен откъм храна :)
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Според мен и манипулацийките са им множко, листата големите ги няма, доста разчекване.... Не трябва да се прекалява, ще си станат пак екстра, но така се бавят. Оформянето плавно🙂Развие се малко, нещо направиш, изчакаш..... В няколко момента, не нон стоп да се гънат и да им се махат листа. Казвам го, понеже и моите съм подлагала на прекомерни оформяния😁
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”