Не се изразих правилно. Исках да допълня че може да се съхряняват във вода както си описал, но не и дистилирана.Vetrushka написа: ↑26 Сеп 2021, 22:27Не съм казвал да се съхранява в дестилирана вода никъде.Sofia Cannabis написа: ↑25 Сеп 2021, 21:55 pH meter не може да измерва дистилирана вода и не трябва да се съхранява в дистилирана вода както е описал Ветрушко. За съхранение вода от чешмата е подходяща. Aко нямаш ph meter calibration solution за долнагта граница може да използваш оцет или Кока кола 2.5 за оцет и 2.52 за Кола.
Vetrushka написа: ↑20 Сеп 2021, 10:26Тези pH Метри не бива да им изсъхва сондата, когато не се ползва. Така може да изгуби калибрация, а може и да се повреди. Продава се течност, която се слага на тампон при сондата.iKAR написа: ↑20 Сеп 2021, 10:15 Колеги, моля за помощ. Това е дестилирана вода от аптеката, отворена преди 3 минути. Уредът показва 7.8 пх. Питането ми е по-вероятно е уредът да се е разкалибрирал, или е възможно и дестилираната вода да не е точно 7пх? Също ако проблемът е в уреда, мога ли докато взема нови разтвори за калибрация, да го ползвам с компенсация, която съм пресметнал спрямо отколонението, което дава при меренето на дестилираната вода, например ако искам пх 6.5 , просто да го наглася да го показва 7,3 и ориентировъчно да знам, че е към 6.5? Малко се притесних, защото ако уредът е бил прецакан и при миналата поливка, е възможно да съм полял с нещо много по-кисело от колкото трябва...![]()
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
Здравейте, този симптом е само на едното растение (по-голямото) и само на едно листо. Наблюдявам го от около 5-6 дни, откакто започна да расте си беше едно такова деформирано. Температура, влажност и лампа не са се променяли драстично в тоя период. ПХ на поливната водата винаги e около 6.5 (на последната поливка съм мерил и с метъра и с капков тест), ПХ на изтичащата вода около 7 - 7.2 (не знам това от какво значение е и дали тия стойности са добре), EC метър за съжаление все още нямам. Ще се радвам ако някой помогне, какво и от какво може да е това, доколко е притеснително, да взимам ли някакви мерки?
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3745 times
Според мен не е проблем, има някой листа, които не се разлистват както трябва. След, като е и само едно, мисля, че всичко е наред.
- iKAR
- Градинар

Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас 
Наложи се по непредвидени обстоятелства цялостното време на гроуа да се удължи малко (повечето хора се стремят да скъсят времето, знам хаха), което ми даде възможност да топирам по още веднъж, и сега и двете са с по 8 връха (Инна да ме прощава за мейнлайна, дет се вика не беше нарочно). Утре ще пресаждам в 11 литрови и след около 1-2 седмици, според как се развиват ги пускам 12-12. Та по същество това с което разполагам е: коприва (неясно NPK, с преобладаващ азот естествено), K+Amino (1-0-6), BetterOrganix Bio Floret (3-0-8), липсата на фосфор е очевидна. Дайте ми акъл откъде да го набавя. Едната ми идея е Бат Гуано (1-10-1), да направя от него екстракт за поливане, който да започна да давам когато излязат пистилите и после към 4-та седмица да добавя направо отгоре на саксиите. Другия вариант, който обмислям е BioBizz Bloom (2-7-4), който да редувам с Bio Floret-а до края.. Помагайте, моля
Наложи се по непредвидени обстоятелства цялостното време на гроуа да се удължи малко (повечето хора се стремят да скъсят времето, знам хаха), което ми даде възможност да топирам по още веднъж, и сега и двете са с по 8 връха (Инна да ме прощава за мейнлайна, дет се вика не беше нарочно). Утре ще пресаждам в 11 литрови и след около 1-2 седмици, според как се развиват ги пускам 12-12. Та по същество това с което разполагам е: коприва (неясно NPK, с преобладаващ азот естествено), K+Amino (1-0-6), BetterOrganix Bio Floret (3-0-8), липсата на фосфор е очевидна. Дайте ми акъл откъде да го набавя. Едната ми идея е Бат Гуано (1-10-1), да направя от него екстракт за поливане, който да започна да давам когато излязат пистилите и после към 4-та седмица да добавя направо отгоре на саксиите. Другия вариант, който обмислям е BioBizz Bloom (2-7-4), който да редувам с Bio Floret-а до края.. Помагайте, моля
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
Давай с гуаното и не се занимавайiKAR написа: ↑04 Окт 2021, 15:40 Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас
Наложи се по непредвидени обстоятелства цялостното време на гроуа да се удължи малко (повечето хора се стремят да скъсят времето, знам хаха), което ми даде възможност да топирам по още веднъж, и сега и двете са с по 8 връха (Инна да ме прощава за мейнлайна, дет се вика не беше нарочно). Утре ще пресаждам в 11 литрови и след около 1-2 седмици, според как се развиват ги пускам 12-12. Та по същество това с което разполагам е: коприва (неясно NPK, с преобладаващ азот естествено), K+Amino (1-0-6), BetterOrganix Bio Floret (3-0-8), липсата на фосфор е очевидна. Дайте ми акъл откъде да го набавя. Едната ми идея е Бат Гуано (1-10-1), да направя от него екстракт за поливане, който да започна да давам когато излязат пистилите и после към 4-та седмица да добавя направо отгоре на саксиите. Другия вариант, който обмислям е BioBizz Bloom (2-7-4), който да редувам с Bio Floret-а до края.. Помагайте, моля![]()
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
Може да комбинираш коприва+гуано. По удачно ми се вижда да ползваш биобиза/2-7-4/. за да избегнеш калиев дефицит. Калия е един вид транспортните колички на останалите елементи. Пр: кно3 - калиев нитрат; кп- калиев фосфат. Има още много съединения с калия, които доставят микроелементи, като бор, молибден, манган, сяра и др, да не ги изреждам всичките. Ако ползваш само гуано, или коприва, рискуваш да си докараш калиев дефицит.iKAR написа: ↑04 Окт 2021, 15:40 Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас
Наложи се по непредвидени обстоятелства цялостното време на гроуа да се удължи малко (повечето хора се стремят да скъсят времето, знам хаха), което ми даде възможност да топирам по още веднъж, и сега и двете са с по 8 връха (Инна да ме прощава за мейнлайна, дет се вика не беше нарочно). Утре ще пресаждам в 11 литрови и след около 1-2 седмици, според как се развиват ги пускам 12-12. Та по същество това с което разполагам е: коприва (неясно NPK, с преобладаващ азот естествено), K+Amino (1-0-6), BetterOrganix Bio Floret (3-0-8), липсата на фосфор е очевидна. Дайте ми акъл откъде да го набавя. Едната ми идея е Бат Гуано (1-10-1), да направя от него екстракт за поливане, който да започна да давам когато излязат пистилите и после към 4-та седмица да добавя направо отгоре на саксиите. Другия вариант, който обмислям е BioBizz Bloom (2-7-4), който да редувам с Bio Floret-а до края.. Помагайте, моля![]()
completely mad
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
Колега той иска да добави към к-амино и bio Floret демек търси само фосфор защото в другите има калий и азотCrazy Train написа: ↑05 Окт 2021, 01:11Може да комбинираш коприва+гуано. По удачно ми се вижда да ползваш биобиза/2-7-4/. за да избегнеш калиев дефицит. Калия е един вид транспортните колички на останалите елементи. Пр: кно3 - калиев нитрат; кп- калиев фосфат. Има още много съединения с калия, които доставят микроелементи, като бор, молибден, манган, сяра и др, да не ги изреждам всичките. Ако ползваш само гуано, или коприва, рискуваш да си докараш калиев дефицит.iKAR написа: ↑04 Окт 2021, 15:40 Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас
- Vetrushka
- Ветрушка

Вземи си на Bio Canna техния основен тор за цъфтеж и бустера им от органичната серия.iKAR написа: ↑04 Окт 2021, 15:40 Мастъри, обръщам се отново за помощ към вас
- iKAR
- Градинар

Сърдечно благодаря на всички отзовали се! Везните засега се накланят към това да взема на Bio Canna основния за цъфтеж и Boost-a, и в комбинация с ризотоника който имам да си карам по тяхната таблица до края. Мисля, че така ще ми е най-лесно, с минимален риск от фалове с храната. К+Аминото и Флорета на Бетър така или иначе си ги имам вече, и да не влезе флорета в употреба сега, на следващия гроу може да го ползвам в комбинация с предварително заредена почва с гуано или нещо такова.
- Vetrushka
- Ветрушка

Няма проблем да си ги даваш и тях, няма да им дойде в повече.
.png)