Говоря за всичко което съм купила до момента не само за лампаBuTaMuH написа: ↑09 Сеп 2021, 22:11Tsw 2000 май нямале и 1000лв как така 2000?BG Sun_Rise написа: ↑09 Сеп 2021, 22:03 Колкото и да го смятам както и да го смятам до момента съм изхарчила 2000лв а още си чакам семената......
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Blue Dream
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1512 times
- Been thanked: 860 times
И аз говоря за цял комлект..палатка 120х120+карбонов филтър,вентилация, и куп малки подаръчета още... остават торове и един обдухващBG Sun_Rise написа: ↑10 Сеп 2021, 08:43Говоря за всичко което съм купила до момента не само за лампаBuTaMuH написа: ↑09 Сеп 2021, 22:11Tsw 2000 май нямале и 1000лв как така 2000?BG Sun_Rise написа: ↑09 Сеп 2021, 22:03 Колкото и да го смятам както и да го смятам до момента съм изхарчила 2000лв а още си чакам семената......
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
Дойде време за ъпдейт от мен. В крайна сметка успях да заменя All-Mix почвата с Light-Mix, за спокойствие. Взех CAN-FAN RK 125L/350 изкарващ, CAN LITE 300PL 300M3 100 / 125MM филтъра, както и обдухващ. За контрол на изкарващия в крайна сметка се прежалих за контролер за температура и мин. скорост с контакт GSE, свързах вентилатора и изглежда всичко работи нормално. На ниски обороти вентилаторът работи много тихо, интересно ми е как ще се промени акустиката като се сложат въздуховодите. Също така взех кажи-речи цялата серия на BioBizz, та се надявам че всичко ще бъде наред откъм дефицити. Остава само да дойдат основните компоненти.
- MasterBlaster
- Градинар

Привет, Гръсти приятели!
Радвам се да ви споделя, че днес вече всичко е при мен. Семената поръчах на 3 септември от Seedsman, а палатката и LED-а вечерта на 8 септември, изненадващо и двете пратки дойдоха днес, явно извадих късмет - не съм предполагал че всичко ще стане толкова бързо. Освен всичко останало поръчах и овлажнител Deerma F628W за първите седмици на гроуа. Преди да пристъпя към разпукването на семената обаче мисля да ви задам няколко въпроса. Първoто ми питане се касае до вентилацията - вентилаторът е Can-Fan RK125L/350 и се чудя къде да го монтирам. Най-лесният вариант, за който се сещам, е да го провеся вътре в палатката с Rope Ratchet-и и да го свържа директно със страничната дупка горе на палатката като просто пристегна отвора с въжетата на палатката - така или иначе първоначално не мисля да свързвам филтъра. От друга страна пък човека в магазина, откъдето го купих, ме посъветва да го монтирам извън палатката заради влагата. Не мога да се сетя как ще монтирам вентилатора върху палатката ако е навън например.
Вторият ми въпрос е за това с какви препарати ми препоръчвате да дезинфекцирам палатката и саксиите? Мислех си за белина, но се опасявам дали белината по някакъв начин няма да навреди на палатката?
И трето - празни кофички от кисело мляко подходящи ли са за първоначални саксии?
Предполагам ще изкачат все повече елементарни въпроси, които ще задавам, за което се извинявам предварително и благодаря на всеки един, който ми дава съвети. Истината е, че без този форум, никога нямаше да се реша да направя нещо такова.
Вторият ми въпрос е за това с какви препарати ми препоръчвате да дезинфекцирам палатката и саксиите? Мислех си за белина, но се опасявам дали белината по някакъв начин няма да навреди на палатката?
И трето - празни кофички от кисело мляко подходящи ли са за първоначални саксии?
Предполагам ще изкачат все повече елементарни въпроси, които ще задавам, за което се извинявам предварително и благодаря на всеки един, който ми дава съвети. Истината е, че без този форум, никога нямаше да се реша да направя нещо такова.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Кофичките от к. м. са класика
Но сериозно, хубава форма са, дълбочки,500мл е добре ьа старт, така че аз съм за. Хубаво е съдчетата да са еднакви.Само им пробий множество и големи дупки. Навлажни леко почвата, преди да я сипеш в кофичките, това помага после да попива, да не е изпръхнала. и аз я остаеям влажна да седи цялото количество и я разсипвам точно когато ще слагам вътре семките, а не предварително, но това, не е толкова важно.
За вента не разбирам защо и как навън, после като е с филтър може би? аз бих го сложила горе изкарващ, нещо каквото ти си намислил..... Но колегите са по наясно с монтажите, нека те да кажат.
За вента не разбирам защо и как навън, после като е с филтър може би? аз бих го сложила горе изкарващ, нещо каквото ти си намислил..... Но колегите са по наясно с монтажите, нека те да кажат.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2122 times
- Been thanked: 3743 times
На мен вентилатора винаги е бил извън палатката, но това го правя с цел шумоизолиране. Преди държах вентилатора в дървена кутия със вата, а сега съм го вградил директно в куфар от гипсокартон извън бокса. Като пак всичко е пълно с вата, защото шума е доста. На горната тръба, монтирам шумоизолиран въздуховод, който влиза в бокса и закачам филтъра за него. Долната тръба, и закачам друг и имам дупка в стъклопакета и излиза директно на вън. Не ми разрешиха да пробия стената, защото било трегер, но мисля и това да направя за следващия Indoor. Имам белег, на боята, къде точно ми се намира вентилатора вътре, ако нещо се случи и има нужда от ревизия, да знам къде се намира точно, като съм си подготвил и вратичка, след това да мога да го затворя. В момента, тази вентилация си я ползвам в стаята, когато пуша вътре, за 5 мин. в стаята не се усеща нищо.
- MasterBlaster
- Градинар

Аз инвестирах в този вентилатор за толкова малка палатка основно с идеята да го пускам на по-ниски обороти, за да не шуми толкова като в същото време успява да постига достатъчен дебит когато се наложи да се ползва филтъра. Първоначалната идея беше да го контролирам с регулатор на напрежение за около 20 лева, но продавачът ми каза, че било по-окей с контролер за температура и мин. скорост, който струва колкото вентилатора. Възможно е да ме е подвел с идеята да ми пробута скъпия контролер вместо регулатора на напрежение, но нямаше как да съм убеден и затова реших да се презастраховам. И все пак ме притеснява как би му се отразила влагата повреме на вегетацията, ако е вътре. От друга страна гледам, че в повечето Indoor гроуове в палатки слагат изкарващите вентилатори вътре.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2122 times
- Been thanked: 3743 times
Определено е по добре с такъв контролер, аз също съм се замислял, но както каза не ми се дават толкова пари. С най обикновен тример си свалям оборотите в момента, като си го нагласям да дърпа леко, но определено пак се чува, особено ако се спи в тази стая. На мен вентилатора ми 400 кубика, защо смятам да гледам и с HPS, а там иска повече вентилация.
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 769 times
- Been thanked: 448 times
Поради ниската разлика в цената "се излъгах " да взема не 350 ,а 780 кубиковия като спя на 2 метра от бокса и проблеми с шума нямам не ,че не се чува но само в стаята която е . Сградата е тип панел. Децибелите извън бокса точно до вента са под 50дб. За мен не е проблем толкова не знам дали съм му свикнал вече или просто не е толкова фрапантно чува имам само 1 шумоизолиран въздуховод ,който е около 50 см . Това ми е цялото обезшумяване . Не казвам че за всеки ще е ок казвам МОЕТО МНЕНИЕ от скромния ми опит ..Vetrushka написа: ↑14 Сеп 2021, 17:07 Определено е по добре с такъв контролер, аз също съм се замислял, но както каза не ми се дават толкова пари. С най обикновен тример си свалям оборотите в момента, като си го нагласям да дърпа леко, но определено пак се чува, особено ако се спи в тази стая. На мен вентилатора ми 400 кубика, защо смятам да гледам и с HPS, а там иска повече вентилация.

- MasterBlaster
- Градинар

За жалост ме сполетя неприятна изненада като се прибрах вкъщи и отворих кашона - беше само палатката, а от лампата нямаше и следа. Навсякъде по кашона пишеше 1/1PCS. Писах им мейл със снимки и се надявам се пристигне и лампата. Тъжна история.
.png)