Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Peter Pan
Градинар
Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 51 times

Vetrushka написа: ↑10 Сеп 2021, 11:38
Peter Pan написа: ↑10 Сеп 2021, 11:01
MixedGreens написа: ↑09 Сеп 2021, 23:45 и колко пх ? и каква ти е почвата ?

Ph 6,5
Почва Canna terrA
Минерални торове

Лампа 750w na 65-70 см
Само няколко растения го имат тоя проблем, и те не са тези под лампата, а по в страни. И ааз си мисля че липса на калций. Вчера листно третирах с кал-маг, а сега чакам малко да изсъхне почвата, и ще полея с кал-маг наа Canna 1ml/1l.
Това не е дефицит, от не правилно поливане се получава. Засушавай добре саксиите преди следващата поливка. Предполагам в бокса и влагата е много ниска. Прочети за VPD
Ниска е да. 45-50%.
Вдига се единствено когато Предфиълтара се напълни с някакви бели частици(някакъв бял прах, който незнам от къде се появява) . Когато се напълни с този прах в помещението става мъгливо, и леко задушливо, и по всички повърхности остават бели петна. Последно поливах в събота. Сега растенията който не бяха поразени от това са със суха почва, а тези който бяха поразени все още са със влажна почва.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3770 times

Когато на растението влагата е ниска, то компенсира с изпомпване на повече вода от почвата за да се регулира. По някога дори може да има и капчици по листата и после от лампата става петно. Така може да се претори, може да се покаже дефицит или да се заключи някой елемент, защото не може да го усвои. За мен това е проблема, оправи си условията в бокса. Влагата трябва да е над 50% - 60% във вегетация и 40-50% в цъфтеж, като към края на цъфтежа може да е и под 40%
Peter Pan
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: ↑10 Сеп 2021, 14:23 Когато на растението влагата е ниска, то компенсира с изпомпване на повече вода от почвата за да се регулира. По някога дори може да има и капчици по листата и после от лампата става петно. Така може да се претори, може да се покаже дефицит или да се заключи някой елемент, защото не може да го усвои. За мен това е проблема, оправи си условията в бокса. Влагата трябва да е над 50% - 60% във вегетация и 40-50% в цъфтеж, като към края на цъфтежа може да е и под 40%
6-ти ден от 12/12 съм. Мисля че няма да ми е проблем да поддържам 50% влага. Мерси за помощта братле.
Peter Pan
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: ↑10 Сеп 2021, 14:23 Когато на растението влагата е ниска, то компенсира с изпомпване на повече вода от почвата за да се регулира. По някога дори може да има и капчици по листата и после от лампата става петно. Така може да се претори, може да се покаже дефицит или да се заключи някой елемент, защото не може да го усвои. За мен това е проблема, оправи си условията в бокса. Влагата трябва да е над 50% - 60% във вегетация и 40-50% в цъфтеж, като към края на цъфтежа може да е и под 40%
Хвърлих на бързо едно око за VPD.
С две думи колкото по висока е температурата в бокса, толкова и по висока трябва да е и влажността нали така?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Peter Pan написа: ↑10 Сеп 2021, 19:48
Хвърлих на бързо едно око за VPD.
С две думи колкото по висока е температурата в бокса, толкова и по висока трябва да е и влажността нали така?
Общо взето да, на малките растения на силно осветление, трябва да се внимава много. В цъфтеж нещата се променят, просто е по лесно, да се подържат условията. Това нещо е много важно, има сортове, които са по чувствителни от други и е хубаво нещата да се спазват, за максимален резултат.
MixedGreens
Градинар
Градинар
Has thanked: 491 times
Been thanked: 235 times

В този ред на мисли след като полея, в бокса ми става 70% влага според вас да взимам ли влагоабсорбатор. имам 1 малък китайче, дето не прави нищо и даже го спрях.
MixedGreens
Градинар
Градинар

след това пада на 60% 40 абсурд да падне.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

MixedGreens написа: ↑10 Сеп 2021, 21:49 след това пада на 60% 40 абсурд да падне.
Повече обдухване и няма проблем, но 60% в цъфтеж е много. Преди няколко години, на 55-60% влага, не обръщах толкова внимание на тези показатели тогава и сорт на Barny (LSD) ми мухляса Indoor! Нямах много щети, но все пак изхвърлих доста, като за indoor.
След поливка на изгасени лампи, е нормално да се качи влажността, но ако е за няколко часа не е проблем. Стреми се да поливаш 1-2-3 часа след, като е светнала лампата. Това не е само заради влагата, а тогава е най - добре да се полива.
MixedGreens
Градинар
Градинар

вентилатпра го включих на 2ра скорост. Дават я че е устойчива на мухъл. Поливам само сутрин като светне, и след това до 1 час е 70%. Периодично отварям след това през час и пада до 55 и като затворя се покачва след 2 мин. обратно на 65+. Хубавото е че нямам никаква миризма. Никак не ми се рискува ама и не ми се дават 240лв... Май ще рискувам.
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Най-добрия, според мен, VPD калкулатор.

http://opennlabs.com/vpd/VPD_calculator.php
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”