Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

kot написа: ↑24 Яну 2021, 03:22 Не са 300 евро със сигурност или не са толкова ако не вземеш дигитален дросел, а обикновен. 250 вата лампа, дросел и запалка са под 100 лева.
Цените паднаха много на дроселите и лампите. За под 100 лв ще си купи механичен дросел 600 в, запалка за 600 в, и читава грол лампа 600 в.
250 w са още по-евтини, но според мен грее многло и гроу лампите дори 250 в са с лека завишена цена и смятам, че е много по-добре от към коефициент на полезно действие човек да ползва 600 в HPS комплект. (ако можеш да си го позволи и тока, и техниката и помещението, и температурата )
mravkatrevoman написа:
Sasho написа: ↑20 Яну 2021, 21:17 Имаш предвид че стават за фаза ръстеж?
Нямам други препоръчай ми лампи до 240 вата да става за цъфтеж .
Поръчал съм семки тайгер панама и соур дизел ако тези лампи сега дадът добър резултат няма да ги сменям. А за храна ползвам тези . 16111701293965677292640306994172.jpg давам 2 пъти алга блоом и след това от малкото шишенце до него и веднъж седмично от HESI за корените той може са се дава с храната на едно защото няма ph в него.
Лудия влак ти е казал ХПС има по 250 вата ,виж в гроушопа.
Дросела е дросен няма значение дали дросела е стройтелен или градинарски. Хаха В гроушопа нещата са с голяма надценка. (все пак плащат наеми, запати, а и печалба трябва да им остане :) )
Купуваш си 1 механичен дросел и запалка от някой стройтелен магазин или за ел. косумативи, и си купуваш една хубава лампа със спектър за растения от гроушопа. (само лампата от гроушопа и то в краен вариант) Между другото много внимаайте от къде си купувате лампите, защото има магазини в който продават ползвани лампи :D
Това, че понякога има дефектни е друг въпрос и е в нормалността на нещата. Но ако са ползвани си личи.
Sasho
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 86 times

Може би но в в гроушопа фуллшпектруш лампите толкоз са в Германия. Може бинв гроу шопа просто е скъпо щото дадох да препарарти около 250 евро а в нета ги гледам по евтини...
Sasho
Градинар
Градинар

Почвам панама тайтер 1 семка и скитълс 1 семка хора но ще почна с лед лампата коятп имам а като дойде време за цъфтеж ще си купянфулшпетрум лампа щатото вкусих от занаята 2ри индор правя и ми е яко различно е мое си е :)
Sasho
Градинар
Градинар

По точно беше една дебела лампа като буркан доста издължен с големи рефлектори от горе и беше 1000 вата и жълта всетлина.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Днеска се убих от работа по градината.....Вали на поразия и на почти всички китки им се отразява добре. Подробности очаквайте в дневника ми.Обаче единия ми wedding Cake, се е сдухахал. Забелязах едно бяло образование в основата на стеблото, изчегърках го с клечка.Има ли спасение за него, или да му запаля свещ....
Прикачени файлове
foto_no_exif (27)-min.jpg
foto_no_exif (26)-min.jpg
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Been thanked: 26 times

Inna написа: ↑24 Авг 2020, 12:21 Аз бих посъветвала по-новите градинари поне първия път да изберат или-или,или само кокос и неговия начин на поливане и хранене да проучат внимателно или почвена смес и нейния начин на поливане и хранене според съдържанието и,защото понякога е малко сложно да се комбинират,може и да не бъде продуктивно ако не си наясно с двете,примерно задържат ти влага или нещо от този род възниква.Аз например,понеже нямам опит с кокос(освен клонинги чат пат)ме затруднява тази комбинация и по-скоро не я предпочитам,може би не съм свикнала,но ако пробвам кокос ще е отделно,единствено бих си позволила малко перлит/зеолит евентуално......А в почвата пък обичам да добавям доста други неща,компост ,тор от червей,които не бих добавила в чист кокос сухи в микса.Тук колеги ги мешат с успех,но имат опит или така са си свикнали и са го нагодили поливането предполагам.Мен,само като лично мнение ,не ми допада този микс,особено чак 50%кокос.А перлит и зеолит-за Бог да прости както винаги хахах

Здравей.От няколко дена насам чета и се опитвам да намеря проблема и може би от написаното от теб аз имам този проблем. Може би на 500-600-700л дупка съм сложил 60л кокос.Дали е фатален проблем? И точно,че нещата имат проблеми откякто ги изкарах от нормална стартираща почва и ги сложих отвън,а отвън имаше кокос разпределен по това количество което написах. Как мога да оправя нещата? В почвата има:пясък,чакъл -измит-за цвят,чкч-175л,телешка тор-60% гд,пилешки купешки тор 1-2%-дори 2% са много.Перлит 50л.кокос 50-60л.
Просто не растат откакто ги изкарах.Седят си
🍀
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

senakmz написа: ↑26 Юни 2021, 03:14
Inna написа: ↑24 Авг 2020, 12:21 Аз бих посъветвала по-новите градинари поне първия път да изберат или-или,или само кокос и неговия начин на поливане и хранене да проучат внимателно или почвена смес и нейния начин на поливане и хранене според съдържанието и,защото понякога е малко сложно да се комбинират,може и да не бъде продуктивно ако не си наясно с двете,примерно задържат ти влага или нещо от този род възниква.Аз например,понеже нямам опит с кокос(освен клонинги чат пат)ме затруднява тази комбинация и по-скоро не я предпочитам,може би не съм свикнала,но ако пробвам кокос ще е отделно,единствено бих си позволила малко перлит/зеолит евентуално......А в почвата пък обичам да добавям доста други неща,компост ,тор от червей,които не бих добавила в чист кокос сухи в микса.Тук колеги ги мешат с успех,но имат опит или така са си свикнали и са го нагодили поливането предполагам.Мен,само като лично мнение ,не ми допада този микс,особено чак 50%кокос.А перлит и зеолит-за Бог да прости както винаги хахах

Здравей.От няколко дена насам чета и се опитвам да намеря проблема и може би от написаното от теб аз имам този проблем. Може би на 500-600-700л дупка съм сложил 60л кокос.Дали е фатален проблем? И точно,че нещата имат проблеми откякто ги изкарах от нормална стартираща почва и ги сложих отвън,а отвън имаше кокос разпределен по това количество което написах. Как мога да оправя нещата? В почвата има:пясък,чакъл -измит-за цвят,чкч-175л,телешка тор-60% гд,пилешки купешки тор 1-2%-дори 2% са много.Перлит 50л.кокос 50-60л.
Просто не растат откакто ги изкарах.Седят си

Каква е местната почва? И какво използва за да изкопаеш 700 литра дупка?
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Been thanked: 26 times

Sofia Cannabis написа: ↑26 Юни 2021, 07:24

Каква е местната почва? И какво използва за да изкопаеш 700 литра дупка?

Не е една дупка, 8 са горе долу са толкова общо.NPK има ли някакво значение какво ще е или всяко едно чувалче което пише npk става,защото има от 5 лева има и от 20-30
🍀
Gryster2
Градинар
Градинар
Has thanked: 73 times
Been thanked: 48 times

Здравейте! Какво мислите за това?
Прикачени файлове
foto_no_exif (7).jpg
foto_no_exif (6).jpg
foto_no_exif (5).jpg
Gryster2
Градинар
Градинар
Has thanked: 73 times
Been thanked: 48 times

Видях ги на микроскопа и сравних в интернет - трипс е. Ще пръскам с ниим 2 мл на литър вода май беше, тези дни, като го намеря. някой някакви готини неща за пръскане?
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”