Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Прогнози за времето

Цялата важна информация на едно място
Семена марихуана
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Ами бурите, особено ако си в планина те вкарват, ако мога така да се изразя в един различен свят, стига да си в някоя хижа, Че то и валежа е различен, мъглите са интересни, играта на облаците, особено ако е ветровито и си на някое било, а те идват отдолу, погалят ръба и се спуснат от другата страна, като водопад. Влизал съм в някакъв локален облак и вътре е съвсем друга "реалност", пръска, вятър, направя 30 крачки и излизам на слънце и ме обгръща спокойствие. и тишина. Странно е, различно от това, което се случва в т.нар. цивилизация долу,
За да не спамя повече, като гледам дългосрочната, пак ще трябва де се дебне за слънчеви часове идните дни, още циклоните не са утихнали. Много резки са промените последните години, забелязвам, че времето се изтегля един месец напред, като изключим 2014 г., когато октомври падна 40 см. сняг, тук надморската варира с, около 250 метра. Но октомври, дори ноември са топли, ака не се закучи с мъгли, а зимите рядко са с обилни снегове, пролетта е дълга и влажна, като сега.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Тази сутрин, условия за слани е имало само в крайния югозапад, както се вижда от сателитната снимка, единствено там няма облаци. За да се образува слана, е необходимо да се изпълнят няколко условия. Трябва да бъде тихо, ясно и колкото повече влага има във въздуха, толкова по- дебела ще е тя. Има едно интересно нещо свързано със сланата, обаче по телевизията не го казват по- този начин. Самата слана не пречи на растенията, дори ги предпазва. Това което попарва растенията е самия студ. Сланата
предпазва растенията от замръзване, защото когато се образува, се отделя топлина.

Първата снимка е от сателита 24 сат, някъде около 7 часа Българско време. А другите картинки, са пак от тази сутрин, но от Италия. Там се очакваха масови слани и по- този начин хората предпазват реколтата от замръзване.
60163458_1292679690887952_5594419735988011008_n2.jpg
60338930_1292679734221281_1712956145896783872_n.png
60163458_1292679690887952_5594419735988011008_n.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ха,много странно това в Италия.Какво горят,май някъде бях чела сяра?Доста нагъсто горят,дали помага?Изглежда и доста опушено,сигурно това е целта?Мммм,с удоволствие бих била господарка на едно такова...шато:)С много работници,на които да заповядвам "запалете сярата,окосете моравите,приберете реколтата"!:D
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

На мен домата ми го ослани преди 2 седмици някъде, но се оправи и новия растеж е прекрасен.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Inna написа: 08 Май 2019, 11:43 Ха,много странно това в Италия.Какво горят,май някъде бях чела сяра?Доста нагъсто горят,дали помага?Изглежда и доста опушено,сигурно това е целта?Мммм,с удоволствие бих била господарка на едно такова...шато:)С много работници,на които да заповядвам "запалете сярата,окосете моравите,приберете реколтата"!:D
То май ще се окаже, че това е Франция, а не Италия. Иначе се горят парафинови свещи и дима ги предпазва. И тук в България, на някой места палят мокри бали със слама за същата цел.
Овошките пък, могат да се защитят с дъждуване. Има специални разпръсквачи и когато има условия за слана се пръскат с вода. Когато водата минава от едно агрегатно състояние в друго се получава загряване. При охлаждане водата отделя около 1 килокалория, а при преминаването на различни агрегатни състояния около 80, това го пиша по спомен, не съм точно сигурен в цифрите.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Градинари, да предупредя, че в Ловеч е паднала преди малко доста сериозна градушка и потока е с посока на североизток. Някъде около Плевен и Левски ще мине друго ядро, от което може да падне доста едра градушка. Розовото на радара е едрозърнеста градушка, а стрелките са от мен, показват посоката на движение на супер клетката!
grad.jpg
grad2.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Розовото значи е бруталната трошачка.А червеното,жълтото,бялото и зеленото как да ги разбираме,като по-дребна градушка или като че е прал як дъжд?:)Или не е ясно?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Положението в Розовото е било доста страшно, такова отражение имаше едрата градушка в София. Черното е ако мога да кажа на ръба, проливни дъждове с дребна градушка, всичко от Лилаво-Розово-Бяло е вече опасно! Ето едно клип от youtybe, какво е било положението в София, просто за сравнение.

Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Излезе сезонната прогноза на Аccuweather за лято 2019. Общо взето го дават подобно на миналото лято 2018, но с доста по - организирани бурии и градушки. Би трябвало, да нямаме големи горещени, но остава да видим как ще се справят. От долу е оригиналният текст за нашия регион, картинката за по- голямата част от Европа, както и линка към прогнозата.
изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (58.42 KiB) Преглеждано 3019 пъти
"Balkan Peninsula to endure rounds of severe thunderstorms

While dry and hot weather dominates a large portion of Europe this summer, severe thunderstorms will threaten the Balkan Peninsula throughout the season.

Though the region will not be immune from heat waves, extreme heat will be limited.

Violent thunderstorms will threaten Greece to Serbia, Romania and Bulgaria as disturbances track into the region from the Mediterranean, as well as from eastern Europe and Russia.

"These storms will bring frequent lightning, flooding downpours and damaging winds and hail," Roys said. "The strongest storms will be capable of producing tornadoes."

Severe thunderstorms will most likely be during the afternoon and evening hours.

These storms will occasionally ignite farther west, bringing volatile weather to Italy.

The greatest risk will be for damaging winds, hail and flash flooding."

https://www.accuweather.com/en/weather- ... t/70008315
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Оуууу,не торнадо,аз съм сънувала кошмари с торнадо много пъти,как бързам да взема най-необходимото и то иде,бягаме към колата!!!!!!!Има нещо ужасяващо и дано да няма,радвах ,че в нашите райони не се случва,а то!!!!!И все пак малко ми се иска да го видя на живо въпреки това,но по-добре да не го виждаме в БГ:)Малко е скапана прогнозата.Но пък пожарите все пак са по-гадни,както и яката жега и суша......Ветрушка,не може ли да поръчаме да вали напоителен,не продължителен дъжд през 5,6 дни и да пече до края на октомври,без стихийни бедствия,урагани,градушки и торнада:D
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”