Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Хладилник за първи indoor / purple punch auto 2 бр. мнени, критики и ПОМОЩ !

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар
Has thanked: 292 times
Been thanked: 359 times

И аз от тази книга се учех и сега си я прегледам даже. От 2004 е изданието.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Хе-хееее, всички ли четем една книга? Много ми помага. :toke: :toke:
completely mad
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

Охоо колеги и аз съм я чел тази книга цялата и то не веднъж,гледал съм я за всичко каквото ме е интересувало,кофтито е ,че от публикацията и до сега мина голям период от време,откриха се нови и нови неща,торовите ,формули,добавки се измениха много неща се промениха.най добре човек да прочете и някоя американо книжка:) за отглеждане на любимата ни билка,някоя от последните 5-10 години макс,има електронни варианти има преводачи има всичко само човек желание да има.Аз пък колкото и книжки да съм разгледал един не препоръча торене с амонячни или амидни форми на азота и какви ли не още има..всички само нитратния азот само препоръчват какво е това нещо е колеги? едните хора викат бягаи от нитратите,другите пишат само с туй си зобай растението от другите няма толкова смисъл...сега се замислям в тези био торове каква е гаранцията,че производителя не е шибнал малко нитратен азот вътре да му изтреля растението временно и да си каже човек леле този био тор прави чудеса бе..както и да е :) исках да кажа общо взето че информацията за период от 15 години се е изменила и сменила като с това изказване неискам да обидя никой колега!
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 21 Яну 2021, 18:44
ganjalove написа: 21 Яну 2021, 18:21 Ехх нещо немога вече да редактирам поста си да оправя грешки имах предвид формула за разтеж а не за цялото отглеждане grow i bloom, тука си говорим за гроуа на биобизз,нали не бъркам нещо.
Аз на времето се учех от една книга, беше разпространена в нета за отглеждане на Коноп. Там за вегетативния период е написано, че в тази фаза, азота трябва да бъде най - много от 3-те основни елемента. Ето една снимка от книгата.

npkGrow.jpg
Ветрушка, ако ти покажа формулата на biocanna vega,която само тя ти липсва от цялата био програма на канна(знаеш тази формула им е за цялата вегетация и добавка розитоник и боост ако искаш,нямат друго това им е основата за целия grow period ,ако ти кажа нпк-то ще ми се измееш човек,ще кажеш това не може да бъде и не е вeрно:)
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

ganjalove написа: 21 Яну 2021, 20:47
ganjalove написа: 21 Яну 2021, 18:21 Ехх нещо немога вече да редактирам поста си да оправя грешки имах предвид формула за разтеж а не за цялото отглеждане grow i bloom, тука си говорим за гроуа на биобизз,нали не бъркам нещо.
Аз на времето се учех от една книга, беше разпространена в нета за отглеждане на Коноп. Там за вегетативния период е написано, че в тази фаза, азота трябва да бъде най - много от 3-те основни елемента. Ето една снимка от книгата.

npkGrow.jpg
Ветрушка, ако ти покажа формулата на biocanna vega,която само тя ти липсва от цялата био програма на канна(знаеш тази формула им е за цялата вегетация и добавка розитоник и боост ако искаш,нямат друго това им е основата за целия grow period ,ако ти кажа нпк-то ще ми се измееш човек,ще кажеш това не може да бъде и не е вeрно:)
Знам какво им е NPK-то, те са пригодени за тази почва на снимката и са си добавили каквото трябва в нея. С техните торове винаги трябва да добавям Bad guano допълнително, защото е малко фосфора в бутилката, а почвата не ми е тяхна.

Bio bizz също са си сметнали Grow-a за техните почви, затова и дозировката при Light Mix и All Mix е различна.
Аз искам да кажа, ако не се ползват готови продукти, а си набавяш всичко от торовете. На канабиса във вегетация му трябва най- много азот, а после останалите, не че не са необходими и те. А как ще се набави няма значение, дали е в почвата в бутилката или и в двете :)
bio-terra-plus-canna-50-l.jpg
bio-terra-plus-canna-50-l.jpg (68.52 KiB) Преглеждано 1627 пъти
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 21 Яну 2021, 22:53
ganjalove написа: 21 Яну 2021, 20:47

npkGrow.jpg
Знам какво им е NPK-то, те са пригодени за тази почва на снимката и са си добавили каквото трябва в нея. С техните торове винаги трябва да добавям Bad guano допълнително, защото е малко фосфора в бутилката, а почвата не ми е тяхна.

Bio bizz също са си сметнали Grow-a за техните почви, затова и дозировката при Light Mix и All Mix е различна.
Аз искам да кажа, ако не се ползват готови продукти, а си набавяш всичко от торовете. На канабиса във вегетация му трябва най- много азот, а после останалите, не че не са необходими и те. А как ще се набави няма значение, дали е в почвата в бутилката или и в двете :)
bio-terra-plus-canna-50-l.jpg
Прав си найстина така си ги правят формулите най вече с тяхните миксове,но са правени да дават ефект и без да ползваш тяхните миксове,има разлики в сътношението в нпк на всяка фирма,но не а в големи граници и всички са въртят около едни стоиности:) Извинявай братле ,но азота не си прав,както и да смяташ всичко,всички добавки които наслагваш и почви които ползваш,дърпаш чертата накрая и калия излиза в двоина доза и не те шигувам..айде 50% да кажа да не бъда много нагъл:) но калия е повече,не азота както и да го смяташ:)
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

ето основната нпк формула за цъфтеж за хидропоника на адвансет нутришън като включва азот,фосфор,калий,калции и магнезии,сяра,микроелементи,фулвична киселина,хуминова киселина,целия набор аминокиселини...може би пропукам нещо но за сега е дотатъчно:) и НПК-то 5-4-8
от съдаржанието на азота 80% от него е в нитратната форма,около 15% urea nitrogen,това не го знам,май е от рода на карбамид или амиден азот нещо от рода и 5% амонячен... и за капак на всички тези екстри ПХ-то автоматично се регулира на 5.8-5.9 като се използва вода с ПХ от 4 до 8...егати маниаците е колеги тези адвансет нут....това всичко са го сложили в 2 бутилки блуум А и Б :mrgreen: за мене по големи маниаци от тези няма :D това им е основния тор за цъфтеж тази нпк формула, да не говоря колко още добавки имат :mrgreen: ще ми се счупят пръстите да чукам на компютъра ако трябва да изброявам цялата им гама продукти :mrgreen:
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Това пх на дъното не е точно как си трябва. Ето защо показвам калциев дефлцит :?
DSC_0568 (1).jpg
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

renesanz съвсъм малко човек ти е по ниско пх-то,това се води хубаво пх дори и за почва,торфовете така ги нагласят точно това пх да подържат...ако искаш да дигнеш с някои десета пх-то за био отглеждане може да ползваш чкч, то е с с пх над 7,общо взето пф-то на чкч-то него пишат да не се плашат хората :) има чкч-та с 9 и повече ПХ :D ..та ако си направиш такъв нормален разтвор от чкч ще дигнеш с някои десета ПХ-то и ще ги награниш с калии калции и магнезии,спомня ли си някой чичко трвичко :D Dont panic..its organic
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Калций не се ли усвоявя най-добре между 6.2 и 6.9 пх.? Нещо такова ми се върти в главата, че пишеше някаде?
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”