Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Golden Teachers/Златни Учители

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Публикувай отговор
Семена марихуана
Stoqnt.0
Градинар
Градинар
Been thanked: 4 times

Пробвах метода със царевицата и то взе че се получи имам 3 бурканчета вече наполовина с мицел спорите ги взех от първия флъш на гроу кита който си купих отне му 5 седмици да никнат някакви гъбки сега мисля да си направя monotub със царевицата която заразих но нямам под ръка чкч може ли да използвам само брашно от ориз и вермикулит
Stoqnt.0
Градинар
Градинар

Пробвах метода със царевицата и то взе че се получи имам 3 бурканчета вече наполовина с мицел спорите ги взех от първия флъш на гроу кита който си купих отне му 5 седмици да никнат някакви гъбки сега мисля да си направя monotub със царевицата която заразих но нямам под ръка чкч може ли да използвам само брашно от ориз и вермикулит
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Stoqnt.0 написа: 17 Дек 2020, 17:57 Пробвах метода със царевицата и то взе че се получи имам 3 бурканчета вече наполовина с мицел спорите ги взех от първия флъш на гроу кита който си купих отне му 5 седмици да никнат някакви гъбки сега мисля да си направя monotub със царевицата която заразих но нямам под ръка чкч може ли да използвам само брашно от ориз и вермикулит
Може но не прекалявай с ориза защото прекалено храна не е хубаво също. Царевицата вече е храна която ще сложиш в общата кутия.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Stoqnt.0
Градинар
Градинар

Здравейте искам да споделя опита си да направя monotub понеже още не съм сигурен дали се получава нещо или не.И така с царевицата която заразих 3 от бурканите ми станаха на 100 процента мицел а другите 2 бяха на 80 процента и спряха да се развиват на пръв поглед няма следа да са замърсени просто миришат на вкиснала царевица.Другите 3 буркана използвах за monotub за който използвах чкч кафяв ориз и вермикулит. Направих една голяма кутия и с остатъка от царевицата ми стигна и за една по малка.Оставих ги на около 26-27 градуса на тъмно и първо по малката кутия започна да се развива добре а голямата почти изобщо не се разви чак след около две седмици започна да се вижда някакво развитие но мирише на прокиснало.Това което не ми е ясно е че на малката кутия на повърхността вече има сиво бял гъст мъх дали е някаква плесен или си е от мицела защото и тя мирише на вкиснала царевица това нормално ли е или е замърсена и да ги изхвърлям и двете.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Stoqnt.0 написа: 14 Яну 2021, 21:12 Здравейте искам да споделя опита си да направя monotub понеже още не съм сигурен дали се получава нещо или не.И така с царевицата която заразих 3 от бурканите ми станаха на 100 процента мицел а другите 2 бяха на 80 процента и спряха да се развиват на пръв поглед няма следа да са замърсени просто миришат на вкиснала царевица.Другите 3 буркана използвах за monotub за който използвах чкч кафяв ориз и вермикулит. Направих една голяма кутия и с остатъка от царевицата ми стигна и за една по малка.Оставих ги на около 26-27 градуса на тъмно и първо по малката кутия започна да се развива добре а голямата почти изобщо не се разви чак след около две седмици започна да се вижда някакво развитие но мирише на прокиснало.Това което не ми е ясно е че на малката кутия на повърхността вече има сиво бял гъст мъх дали е някаква плесен или си е от мицела защото и тя мирише на вкиснала царевица това нормално ли е или е замърсена и да ги изхвърлям и двете.
От това което описваш звучи като развалена царевица и се е получило от прекалено наситена на вода царевица (много мокра още преди да я заразиш със спори).

Не би трябвало да има почти никаква миризма а да не говорим за лоша миризма. Аз лично дори и след яденето на гъби което ти изостра изключително много обонянивто единствената миризма която мога да опиша е - много лека миризма на гъби.

Всичко е за хвърляне според мен.

Не се отказвай!!! Аз имах доста неуспешни опити в началото.
#БГКоноп
Stoqnt.0
Градинар
Градинар

Да най вероятно това е причината то се виждаше че на дъното на буркана се беше утаила малко вода но пък тези които се заразиха си бяха добре в последствие замирисаха откакто ги умешах със субстрата може пък той да е бил преовлажнен незнам ще направя още един опит имам една спринцовка със спори която е в хладилника вече три седмици надявам се да станат защото са ми последните и благодаря.
sugerman
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Здравейте пичове, аз съм нов тук Ив култивирането, но напоследък чета навсякъде и уча все повече неща всеки ден. Стана ми интересно никой от вас ли не е пробвал с тухла кокосови влакна (coco coir ), както е показано в някои видеота ? Аз си взех такава тухла и мисля да я използвам за монотъб, веднага щом бурканите ми колонизират. И главната причина да мина директно към монотъб е че никъде не можах да намеря буркани, като вашите, а да ги засееш в монотъба така или иначе трябва да ги изкараш с лъжица.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

sugerman написа: 23 Яну 2021, 23:09 Здравейте пичове, аз съм нов тук Ив култивирането, но напоследък чета навсякъде и уча все повече неща всеки ден. Стана ми интересно никой от вас ли не е пробвал с тухла кокосови влакна (coco coir ), както е показано в някои видеота ? Аз си взех такава тухла и мисля да я използвам за монотъб, веднага щом бурканите ми колонизират. И главната причина да мина директно към монотъб е че никъде не можах да намеря буркани, като вашите, а да ги засееш в монотъба така или иначе трябва да ги изкараш с лъжица.
Не съм запознат с coco coir за отглеждане на гъби но ще трябва да провериш какво трабва да добавиш за да направиш провилното рН.

Също така ако ще използваш coco coir си вземи от чувал защото този който е на тухла е сравнително ниско качесто а за гъбите всичко трябва да е много хубаво.
#БГКоноп
sugerman
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Ами попринцип готиното на влакната , е че са неутрално ph. И само се пастюризира тухличката с вряла вода. То влакната попринцип са си антибактериални и не позволяват. На нещата около тях да мухлясват. Така съм чувал поне. Ще дам отзиви скоро и със снимки. идеята е просто да се оцели пропорцията така че като го стиснеш да излезнат една или две капки вода само и после правиш същото и все едно заместваш влакната с ЧКЧ. Я и никъде не можах да намеря ЧКЧ, а влакна има на много места.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

sugerman написа: 24 Яну 2021, 11:58 Ами попринцип готиното на влакната , е че са неутрално ph. И само се пастюризира тухличката с вряла вода. То влакната попринцип са си антибактериални и не позволяват. На нещата около тях да мухлясват. Така съм чувал поне. Ще дам отзиви скоро и със снимки. идеята е просто да се оцели пропорцията така че като го стиснеш да излезнат една или две капки вода само и после правиш същото и все едно заместваш влакната с ЧКЧ. Я и никъде не можах да намеря ЧКЧ, а влакна има на много места.
Гъбите обичат малко по-различно pH от това с което е кокоса, но гъбите сами ще си регулират pH на субстрата. Да не говорим, че от кокос до кокос има голяма разлика и в качеството и в pH и във всичко... Просто не трябва да фрапираща разликата на pH от оптималното за гъбите, защото до 1-2 единици pH гъбите си го коригират сами много бързо, не е нужно и замерване или корекция. Чкч има на много места в България, включително и в градовете и в селата има производители и търговци на ЧКЧ. Един зеблен чувал чувал чкч (50+ литра, че и много повече ) е 12-15 лева. По големите вериги също продават био хумус от червен калифорнийски червей, но във веригите е по-скъпо и в по-малки опаковки. Там има опаковки и по 1 литър, и 3 литра, и по 5 литра, и по 10 литра. Ако можеш си купи от български производител, защото хем е по-евтино, хем е по-качественно и хем парите отиват при един български фермер вместо да печелят разни прекувачи и магазини. Плащаш си и опаковането и доставката и всичко докато стигне до магазина. Чкч-то е черно злато, което се продава на безценица в България. Ако си купиш чкч
Има български производители, които продават и малки чували по 20 литра за по 4-5 лева, а от магазина за 4-5 лева ще си купиш 3 литра чкч. В цяла България е пълно с чкч ферми, защото е имало и много ферми по програми. Дори фермите вече да ги няма, те имат на склад чкч. Но не си се постарал с търсенето. В продавалника да беше потърсил или в Google и щеше да намериш около теб в района ти, Просто има много. Това важи и за бурканите без вътрешен ръб.
С пропорциите ще ти трябват експерименти и опити докато свикнеш и ги нацелиш. (включително и за влагата)

Според мен отгледай 5-6 буркана с гъби преди да скачаш на монотюб, защоно ти няколко от бурканите ти да имат мухал поне 1 ще стане и ще отгледаш нещо и ще получиш опит от процеса, но ти си знаеш най-добре, щом така си решил да гледаш монотюб така направи.

Съвета ми е яко да наблегнеш на стерилността, това е от ключово значение в отглеждането на гъби. Ако трябва в началото прави двойна стерилизация за по-сигурно. Ползвай ръкавици, маска и всички предпазни средства за да намалиш шанса от зараза.

Също така задължително добави нещо, към този кокос, дали ще е чкч, дали ще е компост, дали ще е някакво зърно, но му трябва енергия (протейн) от които гъбите да се хранят и развиват, защото кокоса е беден на хранителни вещества и било то да добавиш малко био хумус от чкч или компост в субстрата, това ще ти вдигне много добива от гъбите, но пак не трябва да прекаляваш и с тях.

Пазарувай локално, няма значение дали е чкч, дали е домати, пипер, зърно, въглища или нещо друго Хем е по-екологично и щадящо за околната среда, хем е по-добре и за българския народ, и за производителя и хем е по-добре за икономиката на българската държава. Също така българското производство е с много високо качество, колкото и странно да ви звучи това.
Пазарувай локално, няма значение дали е чкч, дали е домати, пипер, зърно, въглища или нещо друго Хем е по-екологично и щадящо за околната среда, хем е по-добре и за българския народ, и за производителя и хем е по-добре за икономиката на българската държава. Също така българското производство е с много високо качество, колкото и странно да ви звучи това.
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”