Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

First Indoor Grow with Mars Hydro TS1000 Kit

Семена марихуана
Smokedout89
Градинар
Градинар
Has thanked: 23 times
Been thanked: 50 times

Здравейте на всички! Закупих си въпросния кит, и ще правя първи опит за индоорче с което идват и нуубските въпросчета :D По-късно ще видя и какъв сорт са семките, понеже ги взех от един авер, но са феминизирани автоматици. Няма да прикачам снимки все още, понеже едва са се показали мъниците. С 2 саксийки съм започнал като за сега смятам да ги държа на 20/4, или евентуално да сменя на 18/6 в зависимост от съветите които получа. Общо взето днес е 2ри ден, който ще са на тази лапма, като гледам да я държа на малко повече от педя разстояние, но ме притеснява, че вечер става около 32-33 градуса вътре, понеже и стаята в коята е бокса е топличка. Отделно мисля, че нивото на влага е доста ниско, варира между 40-50%. Все още не съм свързал и пускал вентилатора и филтъра, понеже не смятам, че е нужно на този етап, но и вентилатора ми се струва доста силен, а няма как да бъдат регулирани оборотите му... Смятам да взема някакво малко вентилаторче за сега, което просто да движи въздуха. Сложил съм и няколко купички и шишета с вода вътре, но всякакви съвети за покачване на влажността са добре дошли.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1519 times
Been thanked: 1272 times

Сложил съм и няколко купички и шишета с вода вътре,

Ултразвуков парогенератор е спасението, всичко друго е пробвано-не става.
Мир :passj:
completely mad
Smokedout89
Градинар
Градинар

Някое от по-евтинките овлажнителчета няма ли да свърши работа, илии трябва да е нещо по-така ? А за вентилатора има ли някакви варианти да се контролира по някакъв начин ?
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Ами те са два вида. С гореща и студена пара. Гореща не става, щото става яка жега-направо сауна. С кърпи, чаршафи и пр. требе да си нон-стоп в бокса да ги мокриш, демек не става. Със студената пара обаче температурата пада с 2-3 градуса и е много добре за вегетацията.
completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Има вентилатори със степени, а има и схемички "направи си сам" за регурилане на оборотите в елимекса.
completely mad
kambera
Градинар
Градинар
Has thanked: 183 times
Been thanked: 116 times

На малко повече от педя, казваш я държиш, ама на каква мощност си я пуснал лампата?
Smokedout89
Градинар
Градинар

Да, но този вентилатор който е с комплекта няма степени, и за това търся някакъв друг вариант да го регулирам, понеже не ми се иска да работи на макс, иначе като поработи 5 мин и смъква доста температурата. Ами лампата съм я пуснал на макс, като пак не съм много сигурен дали е удачно за дребосъчета на няколко дена, също както и не съм сигурен дали 20/4 или 18/6 е по-добрия вариант.
kambera
Градинар
Градинар
Has thanked: 183 times
Been thanked: 116 times

Smokedout89 написа: 08 Дек 2020, 18:50 ... Ами лампата съм я пуснал на макс, като пак не съм много сигурен дали е удачно за дребосъчета на няколко дена, също както и не съм сигурен дали 20/4 или 18/6 е по-добрия вариант.
Не знам, според мен ще ги изпечеш, но все пак Inna има най голям опит с този модел и тя ще ти каже бебетата на колко да ги пуснеш...Според упътването е добре да са на 25% И аз съм с такава, но не съм я пробвал на макс как работи, в момента я разучавам :)
Последно промяна от kambera на 09 Дек 2020, 10:08, променено общо 1 път.
Smokedout89
Градинар
Градинар

Хммм... нямам търпение аз за разучаване, и директно бой :D Иначе я намалих на 50 вече, че се притесних :D
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Еми и аз я пробвам за пръв път. Бях я сложила близо, но намалена доста...... Те бебетата и то малко на брой, могат да минат с много намалена, примерно 30-40% и после гледаш по тях и с нарастването увеличаваш и ако трябва отдалечаваш... Не трябва да се издължават като спагетки от една страна, но и е хубаво да има мъничко здравословен стреч, в смисъл да не са прекалено сбити. Но по добре сбити, отколкото издължени ако трябва да избирам хахаНа око аз карам, но иначе има описано горе долу на какво разстояние.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”