Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Мнение за Led лампа

Семена марихуана
Аватар
Focktor
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 568 times
Been thanked: 321 times

Бях се наточил на Master Kush,точно заради депресии. Обаче нямах късмет.
Друтото дето си избрах е Bubble kush,имам и бонус bubba kush.
Търсех нещо за релакс и депресиики.
Ще видим там какво,ще излезе :)
Надъхахте ме с тия LEDки,ще пробвам и аз нещо 100х60 ;)
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Макар че не съм прибрал реколтата чертая схеми за индор. Търся си лед лампа, марс хидро ще е, която да замести 600 ватова хпс лампа, демек да ми покрива 120х120см+ в, с уговорката, че върши по-хубава работа от хпс лампа и харчи по-малко. Особеност при мене, е че ще гледам в стая, боядисана в бяло вместо в бокс. Може ли тия, които са гледали с марс хидро да ми кажат без задръжки за техните достатъци и недостатъци? Какви са особеностите и чалъмите при тяхното използване ? Гледам има различни серии sp, ts, fc, за фц пише сравнително малко, те ли са топа на топа? За сега съм се спрял на ts3000............
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Josep92 написа: 18 Сеп 2020, 22:36 Макар че не съм прибрал реколтата чертая схеми за индор. Търся си лед лампа, марс хидро ще е, която да замести 600 ватова хпс лампа, демек да ми покрива 120х120см+ в, с уговорката, че върши по-хубава работа от хпс лампа и харчи по-малко. Особеност при мене, е че ще гледам в стая, боядисана в бяло вместо в бокс. Може ли тия, които са гледали с марс хидро да ми кажат без задръжки за техните достатъци и недостатъци? Какви са особеностите и чалъмите при тяхното използване ? Гледам има различни серии sp, ts, fc, за фц пише сравнително малко, те ли са топа на топа? За сега съм се спрял на ts3000............
След като си решил да сменяш технологията, взимай каквото ти харесва и помни че след 6 месеца ще има нещо ново.

Затова прекаленото избиране и търсене на най-хубавото сега няма много голямо значение.

Ако ts3000 ти харесва взимай я използвай година. След това, като купиш нова ще я използваш за цъфтеж а старата (ts3000) ще е за растеж.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Sofia Cannabis написа: 18 Сеп 2020, 22:49
Josep92 написа: 18 Сеп 2020, 22:36 Макар че не съм прибрал реколтата чертая схеми за индор. Търся си лед лампа, марс хидро ще е, която да замести 600 ватова хпс лампа, демек да ми покрива 120х120см+ в, с уговорката, че върши по-хубава работа от хпс лампа и харчи по-малко. Особеност при мене, е че ще гледам в стая, боядисана в бяло вместо в бокс. Може ли тия, които са гледали с марс хидро да ми кажат без задръжки за техните достатъци и недостатъци? Какви са особеностите и чалъмите при тяхното използване ? Гледам има различни серии sp, ts, fc, за фц пише сравнително малко, те ли са топа на топа? За сега съм се спрял на ts3000............
След като си решил да сменяш технологията, взимай каквото ти харесва и помни че след 6 месеца ще има нещо ново.

Затова прекаленото избиране и търсене на най-хубавото сега няма много голямо значение.

Ако ts3000 ти харесва взимай я използвай година. След това, като купиш нова ще я използваш за цъфтеж а старата (ts3000) ще е за растеж.
Едно уточнение - ts3000 ми допада не ми харесва, т.е. решението ми зависи от вашите препоръки.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Аз лично не съм използвал ts сериата на Марс (използвал съм по-стари модели) но има дневници тук които са показали много добри резултати.

Ако търсиш най-новото и доброто това със сигурност не е, но на цената която е и качеството което получаваш е супер.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

Здравей Josep92!

Разгледах FC серията и по-точно модел 3000, който е с 90 долара по-евтин от TS 3000. Това, което ми прави впечатление е, че при FC модела има много по-висока ефективност на диодите (Samsung 301B + Osram 660nm) и съответно разпределението на светлината е много по-равномерно по осветената площ (по-равномерна PPFD карта). Обърни внимание на тези два факта. При TS 3000 последните 15см от квадрата (общо 30см от страната му) са много слабо осветени, докато при FC 3000 ситуацията е съвсем друга. И при двата модела е замервано при 120х120см. на 18 инча височина на лампата. При TS серията, центъра ти е много силно осветен за сметка на периферията, докато при FC тази разлика е значително по-малка. Основните разлики са ефективност (2.9 µmol/j при FS 3000 срещу 2.3/µmol/j при TS 3000 ) и картата на покритие, като FC 3000 е с 300 W мощност а TS 3000 с 450 W. При това сравнение ми прави впечатление, че е леко нелогично TS 3000 да работи добре за 120х120см а FC 3000 да покрие само 90x90см а минавайки на следващия модел по мощност FC 4800 стигаме до 150х150см.
Последно промяна от Harvester на 19 Окт 2020, 21:02, променено общо 1 път.
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

Здравейте индоор градинари!

От скоро ми се върти в главата технологията на Samsung вложена в модела диоди 301H ONE. Разработен е конкретно за целите на изкуствено осветление за растения, като основната разлика е допълнително разработения спектър. Без избор на различни температури и цветови индекси.

Интересно ми е някой дали е имал досег с тези диоди или поне дали е откривал някъде тестови анализи при отглеждане на канабис с този тип диоди.

Прилагам графики на относителното спектралнo разпределение при Samsung 301H ONE и масово използваните вече Samsung 301B.

Ясно е, че технологиите постоянно се сменят, но не е никак рентабилно през 6-12 месеца да си сменяме "Слънцето", Та ми се иска да разбера според вас дали си заслужава човек да обръща толкова внимание на спектъра, при положение, че говорим за лична употреба а не за комерсиални цели.

Темата ми е интересна, надявам се и на някой от вас също да му е интересно.
Прикачени файлове
301H ONE
301H ONE
301H.png (19.97 KiB) Преглеждано 1203 пъти
301B
301B
301B.png (41.99 KiB) Преглеждано 1203 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”