Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи гроу на две китки със неясен произход

Семена марихуана
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 11 times
Been thanked: 15 times

Здравейте, първи гроу ми е , новобранка съм така, че давайте съвети смело :roll:

В момента гледам две китки със неясен произход от добра пушена трева (Не си спомням сорт)
Първо всичко стана на майтап, не съм си и мислел, че бих започнал да отглеждам цветя понеже си мислех, че граам не ме бива в тия неща .. Китките са на 4 седмица цъвтеж и съм ги държал 6 седмици във вегативна фаза.

Започнах на майтап със 3 семки от неизвестен произход, тор от цветарски магазин и 2 прожектора по 25в и един малък дрешник ..
Двете китки бяха дръпнали около 10-15 см и реших, че ще се занимавам сериозно, третата не оцеля. Тогава реших, че е време за промени и лек по лек сбирах нужните неща, като палатка, лампа , филтри и т.н.
На тоя етап ги гледам в бокс 1x1x2 , лампата е комбинирана за вег и цъфтеж 600в хпс , имам овлажнител и два вентилатора вкарващ и изкарващ. Също имам и карбонов филтър който е инсталиран, но не е пуснат понеже все още китките не миришат силно :passg:
Поливам със следните препарати от 4 седмица вег. фаза понеже тогава си ги набавих(подариха)
2020-09-28 14.47.17.jpeg
Пускам няколко снимки да предобиете представа за какво иде реч, очаквам мнения и съвети , за следващия гроу съм приготвил семки със произход, кчакто и почва, но за него по-късно, да приключи този (не бързам)
Със сигурност пропускам още неща :roll:
foto_no_exif(1).jpg
foto_no_exif(4).jpg
foto_no_exif(2).jpg
foto_no_exif(3).jpg
“Prison is for rapists, thieves, and murderers. If you lock someone up for smoking a plant that makes them happy, then you’re the fucking criminal.”
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Здравей, добре изглеждат растенията, само е малко не сигурно с тези семки. Цветето може да изглежда перфектно, но да няма необходимите качества, по някога си стават и добри.
Ph метър ползваш ли?, двата препарата pH up и down как ги ползваш? С тях трябва да внимаваш много, аз ползвам този за сваляне и от него слагам буквално няколко капки на литър, да ми свали с една 1-ца.
След, като имаш всичко необходимо, е по добре да си пуснеш семки купени от някоя банка. Сметката за ток, за 1 месец ще ти е повече от 2 хубави семки.

Пожелавам ти успех.
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар

Здравей Vertushka, много благодаря за мнението.
Знам, че не е сигурно със тези семки, но като цяло гроу-а го започнах по много труден начин ( доста пречки, пък и бях в лошо състояние тогава, затова влагах много труд и любов, макар и да знаех, че семката е много важна) В момента разполагам със 4 семки Amnesia и 1 gorilla skittlez. Просто искам да довърша самия гроу, макар и да знам, че нищо може да се получи в крайна сметка, поне трупам опит. pH up и down не съм ползвал. Ползвал cal-mag ,bloom, grow и micro. Ph метър все още нямам, но ще закупя преди втория гроу. (Нямам възможност на тоя етап). В момента поливам по следния начин - на 4л вода слагам , cal mag 2мл , micro 2мл , bloom 2мл и gro 1мл.
“Prison is for rapists, thieves, and murderers. If you lock someone up for smoking a plant that makes them happy, then you’re the fucking criminal.”
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Добре дошъл в Гръсти

Растенията изглеждат свежи, но трябва да знаеш, че торовете, които си избрал са минерални и растенията са изключително чувствителни към PH и EC/PPM
Разликата дори с половин единица PH може да заключи елемент, а с него и още няколко и гроуа отива в кофата.
Комплект Китайски PH и EC струват 35-40лв в olx, аз такива си купих и съм доста доволен. Съветвам те да се сдобиеш с тях при първа възможност.
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар

Благодаря, WDScorpio, PH и EC/PPM намерих в olx, много благодаря за съвета. До края на седмицата се поръчват задължително!
Много се чудя ,понеже Vetrushka има право за времето и ресурсите които влагам в непознати семки, дали да не ги резна по-рано?
Понеже влизат в 5 седмица се,чудя дали да не ги поливам само със вода още 2 седмици и да почна втория гроу?
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Има начин да разбереш дали това, което гледаш има потенциал да стане нещо от него.

отрежи една малка глава и я вкарай в печката на 100 С за 30 минути, изпуши я и виж какъв е ефекта.
Ако е нещо с което можеш да се задоволиш, продължавай в противен случай......
Лично аз не бих хабил 600В ток за тия две китки ако ще да чупят глави.

пп в никакъв случай не ги изхвърляй, независимо от това дали напушват или не можеш да си направиш алкохолен извлек от тях и да го използваш за лечение.
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар

Отново благодаря за адекватния съвет, просто няма как да ви опиша как се чуствам в момента..
Откъснах една глава, опекох я , завих, гръмнах, напуши си ме , а не очаквах да хване въобще :passg:
Много се кефя на факта, че съм се напушил от мойта китка , чувството е много яко :roll:
Ще се чака до края ми се струва и следващия път със снимков ъпдейт :)
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

thugger.boomin написа: 29 Сеп 2020, 17:52 Отново благодаря за адекватния съвет, просто няма как да ви опиша как се чуствам в момента..
Откъснах една глава, опекох я , завих, гръмнах, напуши си ме , а не очаквах да хване въобще :passg:
Много се кефя на факта, че съм се напушил от мойта китка , чувството е много яко :roll:
Ще се чака до края ми се струва и следващия път със снимков ъпдейт :)
Аз така започнах към 2012-та година със скорпи взехме candykush kush auto (помня и сорта) на балкона в една 30 литрова саксия и четяхме стария форум. Малко ми пусна, обаче такъв вкус не бях пробвал никога. И от тогава се започна всичко, първо бокс, после по голям, на вън и сега вече съм съм с палатка и се замислям за 2-ра :)
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар

Здравейте , лек ъпдейт , 5-та седмица цъфтеж, изглеждат сякаш имат нужда от желязо и магнезии , обаче не съм сигурен, съвети моля, не искам да прецакам нещата..
2020-10-05_13.05.48.jpg
2020-10-05_13.04.31.jpg
2020-10-05_13.03.28-min.jpg
2020-10-05_13.03.23-min.jpg
2020-10-05_13.03.18-min.jpg
2020-10-05_13.03.09-min.jpg
И малко новобрански питанки :passg:
Да продължа ли по същия начин да поливам?
След кюринг освен аромата и вкуса, напушва ли повече?
Според вас горе-долу колко още трябва да ги държа ?
Благодаря и Мир :roll:
Аватар
thugger.boomin
Нов Градинар
Нов Градинар

Здравейте, според стеклите се обстоятелства при мен се наложи да спра гроу-а и да резна цветята, сушат се 3 ден (ще изчакам поне 14).
Резнах ги бая по-рано , не ме съдете знам ..
Снимки нямам възможност да пусна сега, но ще ви покажа крайния продукт.
Искам да ви кажа, че в крайна сметка останах доволен макар и похабените ресурси научих доста неща и това, че бяха случайни семки донякъде ми помогна понеже имах смелостта да рискувам повече и така бях по мотивиран и им давах повече любов, също да споделя че опекох по 1малка глава и от двете и ми спряха тока, вече трети ден се напушвам по 3 пъти на ден и имам още :D .. сега искам да подчертая, че това грам не го очаквах след като разбрах какъв е шанса от случайни семки да се получи нещо :roll: Много съм доволен и радостен
Имам още много да прочета преди да започна втория гроу за който нямам търпение, но търпението е ключа.

Като новобранец ви казвам какво научих от първия си гроу ;

-Купете си хубави семки (Случайни семки не стават .. има изписано във форума,
-Отглеждайте органично (В Началото може да изглежда много трудно, но повярвайте ми, когато свикнете става мноого лесно)
-Давайте любов на цветята си, говорете им .. сякаш усещат

За следващия гроу съм приготвил 3 семки Amnesia Trance на greenman и 1 семка gorilla zkittlez на barneys farm, подробности при следващото включване, мир :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”