Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Самоопрашване?

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Семена марихуана
M.likardy
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 8 times

Здравейте ,имам едно разтение,което е гледано на балкон,автоцъвтящо е и в момента е на етап прибиране на реколтата.когато подрязвах листата намерих една семка. Въпроса ми е,това прави ли реколтата негодна за консумация и семката генетично предразположена ли е (в случай,че бъде засята) да стане хермафродит
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

M.likardy написа: 01 Авг 2020, 02:39 Здравейте ,имам едно разтение,което е гледано на балкон,автоцъвтящо е и в момента е на етап прибиране на реколтата.когато подрязвах листата намерих една семка. Въпроса ми е,това прави ли реколтата негодна за консумация и семката генетично предразположена ли е (в случай,че бъде засята) да стане хермафродит
Добре дошъл M.likardy :)
Споко, изсуши я и я изпуши. :D Това, че растението е опрашено не го прави негодно за консумация! Пушил съм много силни треви, които са опрашени (направо не можеш да изпушиш слимарата до половината), но все пак неопрашените реколти са по-потентни, защото растението влага енергията за производство на смоли вмест в производство на семена.
Видя ли някъде банани? Най-вероятно растението не се е изхермило, а е опрашено от див мъжкар, който е бил в района ти. (дори в градовете има мъжкари) Един мъжкар може да опрашва в радиус 10-20 км :D ( ебаси пича :D ). Торбичките на мъжкарите са пълни с полен, което е много фин прашец... всъщност е още по-финно отколкото е... защото тоя прашец е направен от сбити микро топченца прашец и същност пръшинките са още по-дребни и леки. Когато вятъра го раздуха във въздуха се разделя на милярди частъци, а като е толкова финно и леко вятъра го разнася на десетки километри.

По-добре си купи семена от Seedsman или някъде другаде, защото така ще знаеш точно какво отглеждаш и консумираш. Направо си избираш семките по вкус, ефект или каквото търсиш. Да, семената не са никак евтини, но си заслужава.
Твойте семена най-вероятно са гените на женският автоматик х мъжки регулар дивак с 0% тхц, което не си заслужава, като усилия и енергия. Майката ще е преносител на полезни гени, но мъжкаря, като не е сигурен по-добре си купи семена, но да си сигурен в качеството което ще отглеждаш и консумираш.

От семката (гени) икономия не се прави! Това ти едно от най-важните неща. Семката е основата ти на отглежданети. Точно от гените не трябва да се пести.

Ако искаш качи някоя снимка на автоматика :)

viewtopic.php?f=9&t=66

https://www.seedsman.com/en/cannabis-se ... aid=Grysty

viewtopic.php?f=9&t=319&p=5854&hilit=%D ... 0%BB#p5854
M.likardy
Нов Градинар
Нов Градинар

Благодаря за изчерпателния отговор.
Нямах представа,че мъжките могат да се развихрят в такъв радиус 😄 не знам как трябва да изглеждат тези банани? Като цяло този опит беше много аматьорско изпълнение от моя страна,но съм решила да си направя малко боксче за да са по-контролирани условията за напред. Мисля,че проблема не е в самата семка и генетиката и.за това се чудя дали сега тази ,която намерих да не я сложа и нея...
п.п. ще пробвам да кача снимки😊
M.likardy
Нов Градинар
Нов Градинар

Това е семката
Това е семката
M.likardy
Нов Градинар
Нов Градинар

E699F7D7-5022-46C2-B394-DB4AAEAC045A.jpeg
Това е реколтата на автоматика,а се оказа,че снимки от развитието му нямам🤷🏻‍♀️
Прикачени файлове
12DBDB0B-06B8-4CE1-85CB-491987CBF652.jpeg
Аватар
Qck
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 4 times

Здр.

Когато е на 100% само от хермафродит (само опрашване) семките ще са хермита. Но когато с хермафродит се опраши друго 100% женско растение семената в следващото поколение ще са 100% женски (feminized). Така се правят и fem. семената... Женските растения се пръскат със сребърна вода (colloidal silver water) за да им поникнат банани и след това с тях се опрашват 100% женски растения.
С пари не можеш да си купиш щастие, но пък можеш да си купиш трева, което е същото...
Аватар
Qck
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 4 times

И друго.... Мъжкото растение е от голямо значение.... Ако мъжкото е дивак не очаквай нищо добро... Дори и майката да е супер потентна е без значение, когато бащата не става.

Но ако ти се занимава и ако имаш възможност може да отгледаш семката. Все пак преди време, когато е нямало фирми за семена всичко така е започнало - от подбор на случайни семки. Само ще ти кажа, че едно от най-потентните растения, които съм имал беше от случайна семка, т.е от коз, който съм пушил и ми е харесал.

Иначе що се отнася до прашеца не е вярно, че се пренася на десетки километри... До 3-4 км в радиус е максимума,което пак не е никак малко.

Успех!
С пари не можеш да си купиш щастие, но пък можеш да си купиш трева, което е същото...
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”