ogeee777 написа: ↑22 Юли 2020, 14:44
Здравейте,извинявам се,че ще спамя отново,но искам да помоля за съвет.Случая е,че имам на мястото определен брой растения,които по стечение на обстоятелствата до сега я карат в 5 литрови текстилни саксии.Понеже сега имам повечко време и съм се захванал да ги пресадя в по-големи саксии преди цъфтежа.И тук ми е молбата за съвет.Разполагам с добро количество качествен торф,перлит,хубаво ЧКЧ,бат гуано и палмова пепел.Ще ги пресадя в 25-35 литрови саксии,но искам да направя нещо като подобие на супер сойл с идеята да бъркам торове възможно най-малко,като да добавям само бат гуано и пепел допълнително.Може ли някой да ми даде съвет какво още да добавя към микса,който ще забъркам,за да могат растенията да се чувстват добре през цъфтежа?
Виждам, че все още никой не ти е отговорил. Изчакай преди да предприемеш някакви действия опитните да се изкажат, но прави разлика от опитни и такива които си мислят, че зняят.
Аз не бих добавил нищо друго. Ако можеш и имаш възможност зарази корените директно с почвени бактерии и ги храни след това почти или на всяка поливка за да са живи и да правят симбиоза.
Според мен ако има микро биология в почвата и корените, дори няма нужда от никаква храна!
Единствено вода. Не вода ами водааааа
Колкото и да ги поливаш все им е малко.
Не зная дали съм те разбрал правилно, но щом се включваш в аутдор темата да предположим, че ги гледаш навън. Защо ги ограничаваш в съд?
Има доста минуси по този начин, освен ако не са ти в двора
Успех.
Едит: само да вметна, че съм от неопитните и мнението ми да не се спазва.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!