Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пожълтяване в края на листата
Здравейте. Преди седмица преместих растенията в по - големи саксии и въпреки че бях изключително внимателен от тогава листата започнаха да пожълтяват. Използвам една 400W MH лампа, влажността е 45-50%, температурата е в диапазона на 25-27 градуса. Опитвам се да съм внимателен с поливанията като изчаквам докато горните 3-4 см да са напълно сухи преди да ги полея отново. Следя pH да е между 6 и 6.5. Засях семената на 1 май. Като цяло проблемите започнаха след пренасянето в новите саксии и забелязвам, че и новите листа са с този проблем. Има ли шанс за възстановяване? Моля Ви за помощ. Благодаря на всички предварително.
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
Здравей. Пресади ги в нова почва, с повече перлит и ще се оправят. Вземи си готова, не е скъпа.
completely mad
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Не си казал каква почва си използвал, но това изглежда, като да е прясна оборска тор... и ако е така, то това ти е проблема.
Проблема основно произлиза от заключване на елементи заради грешно ПХ - с какво коригираш ПХ и защо???
Ходи до магазина и си купи ХУБАВА почва и ги пресади, като махнеш максимално много от старата почва. Да, това ще стресира адски много растението, но в противен случай, ще умре.
Главата не ми го побира, как давате пари за бокс, осветление, вентилация, а не ви се дават 30лв за хубава почва от която реално ви зависи всички....
Проблема основно произлиза от заключване на елементи заради грешно ПХ - с какво коригираш ПХ и защо???
Ходи до магазина и си купи ХУБАВА почва и ги пресади, като махнеш максимално много от старата почва. Да, това ще стресира адски много растението, но в противен случай, ще умре.
Главата не ми го побира, как давате пари за бокс, осветление, вентилация, а не ви се дават 30лв за хубава почва от която реално ви зависи всички....
Благодаря ви за мненията. Ще ви послушам и още днес ще сменя почвата. Препоръчаха ми да използвам CANNA Terra Professional Plus за която платих 40 лв , но явно съм сгрешил. pH на водата с която поливам е 8.5 и затова я смъквам с Biobizz регулатор.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Това Кана терата ли е, нямаше ли перлит? Наистина прилича на тор или само торф, може би е "про" за да си я доомесиш ти? Тя би трябвало да е много добра принципно и не е евтина?! Сещам се за две причини да са ти така, или не изсъхва долу, защото не е разредена с нищо(перлит, зеолит и тн) или нещо това регулиране на пх ти прави проблеми. По принцип в почва може и с по височко пх да се полива, ако виждаш, че цветята са добре и свежи само да си го следиш без да го пипаш излишно.
.png)