Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пожълтяване
Здравейте! Имам нужда от помощ. Имам пожълтяване цялостно на автоматици амнезия хеиз. Почвата е микс от оборски тор от крави и кози смесен с перелит и чист торф Классман ТС3. Отглеждат се вътрешно под лампа hps 600w на разстояние 70 см от върха температура на от 29 до 32 градуса влага 30 до 40 % работя по въпроса с темп и влагата да ги оптимизирам. Приемам и съвети. Благодаря предварително. Прилагам снимки на 4 растения 2 от които са с въпросния микс от почви а другите две с само с чист торф классман тс3 с перелит
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Здравей! Част от отговора се съдържа в твоя пост:темп над 30 и супер ниска влажност.Това за тях е все едно пустиня, особено за цветенца подрастващи. Побързайте с тези мерки, овлажнител и жегата да се изкара от мястото.Лампата предчолагам че не е с кул тюб? Междувременно лампата с 15,20см може да се отдалечи, а преди тъмно да се пръскат с вода.
Друго, което ми се струва по снимките е, че ги поливате по някакъв особен начин? Как и с колко вода се поливат, през колко време?
Също ми е интересно тези, които изглеждат по свежо с коя почва са(две ми се струват по зеленки) , с тор или в чист Класман с перлит?
Друго, което ми се струва по снимките е, че ги поливате по някакъв особен начин? Как и с колко вода се поливат, през колко време?
Също ми е интересно тези, които изглеждат по свежо с коя почва са(две ми се струват по зеленки) , с тор или в чист Класман с перлит?
Здравеите благодаря за мнението. Днес е 13 ти ден от семка 3 пъти са поливани с по 200мл вода с ph 5.8 и 1 път преди снимката с 500мл с power roots на plagron. На 10 л вода 5мл. Няма кул тюб на лампите и мислех и аз да вдигна малко лампите. Поливат се около растението на 5 см горе дол. Влагата вече не пада под 40% и темп е околко 30 градуса. По зелените от снимката са с классман с перелит. Тези зелените са относително перфектно сравнение с другите с микса от торове. Вчера като ги поляхме мисля че има разлика и започнаха да се освестяват малко.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
По малки цветя в голям съд отначало малко е трудно с поливката да им се нагоди, докато станат по-големички. Един път може да ги полеете и по-стабилничко,добре да се напоят за да няма сухи зони някъде в почвата, най често от такива неща жълтеят.....Това е хубаво с Плагрона. После обаче се оставят да съхнат колкото трябва, да не седят пък вечно мокри долу. Влагата още малко, към 50 поне, сложете нещичко, купички с гъби в тях, аз си сушах дрехи там
. Не е като овлажнител, но с някое пръскане по листата ще помогне малко..... Лампата да, най добре да не ги препържва засега, а малко по нагоре.
За почвите едната ви е по слаба, но по аерирана и рохкава(чистия Класман с перлит) и сигурно за тази фаза тя им е по-добра, сигурно и съхне по равномерно и тн. А пък другата с тор може би ще е по-добра като са вече по развити и едри, затова за бебета продават лайт микс докато развиват корени много храна не им трябва, а пък за следващите фази по силнички, каквато ви е другата.
Иначе са си добре като цяло, ако понагласите ще се оправят според мен.
Нека да кажат и другите колеги ако има нещо друго, аз това се сещам.
За почвите едната ви е по слаба, но по аерирана и рохкава(чистия Класман с перлит) и сигурно за тази фаза тя им е по-добра, сигурно и съхне по равномерно и тн. А пък другата с тор може би ще е по-добра като са вече по развити и едри, затова за бебета продават лайт микс докато развиват корени много храна не им трябва, а пък за следващите фази по силнички, каквато ви е другата.
Иначе са си добре като цяло, ако понагласите ще се оправят според мен.
Нека да кажат и другите колеги ако има нещо друго, аз това се сещам.
Много благодаря за мнението ще се насоча към влагата и ще видим какво ще стане
Здравейте и аз имам проблем с пожълтяването на листата, растенията вече ги пресадих на открито поливам ги през ден сложил съм гранули против охлюви и не забелязвам да имат някакви насекоми но преди да пожълтеят на листата се появяват малки бели петънца нямам опит и незнам какво е моля за съвет с какво мога да ги третирам. Само да подчертая ,че растенията са на открито в гората почвата ми е смес от самото място със конска и овча тор.
Stoqnt.0 написа: Здравейте и аз имам проблем с пожълтяването на листата, растенията вече ги пресадих на открито поливам ги през ден сложил съм гранули против охлюви и не забелязвам да имат някакви насекоми но преди да пожълтеят на листата се появяват малки бели петънца нямам опит и незнам какво е моля за съвет с какво мога да ги третирам. Само да подчертая ,че растенията са на открито в гората почвата ми е смес от самото място със конска и овча тор.
Имам и още един въпрос,на повечето растения по върховете вече има власинки засях ги в началото на април и не са автоматици и са едва 20 см не е ли рано да цъфтят това добре ли е ?
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1007 times
Не е добре, но би трябвало да се върнат в растеж скоро, защото ще усетят, че деня се увеличава. Явно си ги насадил прекалено рано.
Stoqnt.0 написа:Stoqnt.0 написа: Здравейте и аз имам проблем с пожълтяването на листата, растенията вече ги пресадих на открито поливам ги през ден сложил съм гранули против охлюви и не забелязвам да имат някакви насекоми но преди да пожълтеят на листата се появяват малки бели петънца нямам опит и незнам какво е моля за съвет с какво мога да ги третирам. Само да подчертая ,че растенията са на открито в гората почвата ми е смес от самото място със конска и овча тор.
.png)