Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Hydro или в почва моля дайте съвет?
-
Qvlis
- Градинар

- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 46 times
Привет на всички, преди всичко се извинявам може би за глупавите въпроси, но след доста форуми и видеа маи се спрях на хидро отглеждане. Та така това ще е вторият ми grow и искам да е възможно оптимален тъй като имах малки проблеми с първият. Палатката е 60х60х160, а панелката е 128w реални и от 380 до 740 nm, но все пак ми се иска да изкарам максимума от тях понеже нямам простростраство, а и живея в блок. Бих предпочел и почва както направих във първият grow, но не знам как да миксирам добре почвата понеже се намирам извън България и това е малко проблем купувам повечето неща от амазон. Четох доста и парите не са ми проблем да инвестирам в нещо което знам, че ще ме улесни. Качил съм снимки на oxypota само,че този на снимката е single аз съм го намерил комплект със помпа която си е оригинална към него. Повече ме притеснява за размерите дали ще успея да вмъкна два oxypota в тази палатка предвид размерите и височината, но пък семената са феминизирани така че височината ще мога да я контролирам не знам широчината .... размерите и са H38 B35 T35. Избрал съм Amnesia haze, Cookies Gelato от Royalqueen, не знам кой от двата сорта ще е по добър. Другият въпрос ми е хранителните добавки, бях се спрял на тези от снимката защото имам лесна схема за хранене към тях, но за съжаление нямат доставка до Германия цените за доставка са по скъпи от продукта. Евентуално някакъв заместител на тях или съвети от това което сте използвали вие и сте имали най-добър ефект. Аз разполагам с Hessy indoor pack, Calmag на biobizz както и bloom на същата марка, guano килограм и меласа. Не знам дали мога да ги използвам. Ще съм благодарен на всичко което ви дойде на ум! Успех и благодарности.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Най-лесният вариан за човек без опит ще е чисто КОКО (hydro среда), торове - advanced nutrients ph perfect има вариан в който използваш само 3 бутилки + cal-mag. Изключително лесно за използване и много ефективни.
Не са евтини но за толкова малко растения няма да е повече от $50 да си купиш всичките 3 бутилки (по 1 литър) които ще ти стигнат за няколко пъти.
Не са евтини но за толкова малко растения няма да е повече от $50 да си купиш всичките 3 бутилки (по 1 литър) които ще ти стигнат за няколко пъти.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Qvlis
- Градинар

Привет поръчах два броя waterfarm 12 l понеже другите който им бях качил снимка не се побират а тези ще дойдат във вторник, въпросът ми е дали мога да гледам в тях до финала и приблизително каква вегитация да му дам ? Отделно поръчах тези добавки 3х500мл и 3х250мл , но всички са поотделно и нямам схема за торене. Дали ще е възможно малко съвети и помощ. Благодаря.
- Sofia Cannabis
- Градинар

12 литра ще са достатъчни от началото до края. Вегетация е обикновено 2 седмици след като се покажят от кубчетата ако не се развиват с нормално темпо може да изкчакаш 3 седмици но след 3 седмица ако нещата не вървят значи правиш нещо грешно и най-добре да рестартираш всичко отначало. Всчико се мие с разтвор с белина за дезинфекция.Qvlis написа: ↑20 Фев 2021, 18:17 Привет поръчах два броя waterfarm 12 l понеже другите който им бях качил снимка не се побират а тези ще дойдат във вторник, въпросът ми е дали мога да гледам в тях до финала и приблизително каква вегитация да му дам ? Отделно поръчах тези добавки 3х500мл и 3х250мл , но всички са поотделно и нямам схема за торене. Дали ще е възможно малко съвети и помощ. Благодаря.
Място за грешка с такава система е малко, затова ти препоръчах чито КОКО което също е hydro. Все пак щом си решил да пробваш това, ще ти трябват няколко допълнителни уреда.
ЕС meter and pH meter дори и с pH perfect формулата на advanced nutrients.
Използването на чиста вода (без разтворени минерали в нея) е много важно, след като вземеп ЕС meter трябва провериш дали е приемлива. Ако не, имаш два варианта - RO system или да си купуваш дистилирана вода за всяка смяна на резервоара.
В тази система температурата на водата е много по-важна и трябва да се контролира ако в стаята е топло. - hydro system water chiller
Ситемата за торене мога да ти направя след като кажеш какъв уред за измерване на ЕС си взел.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Qvlis
- Градинар

Ами честно казано ми е малко каша с хидрото прочетох няколко вида видях че са 4,5 вида за хидро, но първият ми grow беше от едно растение което беше в почва и крайният резултат беше 90г. Като имаше 70дни вегитация и 70 цъфтеж, но определено ми се видя много чакане за това ми се иска да засиля малко грамажа и времето на готовите глави . Относно температурата на водата как би трябвало да варира? Решил съм да добавя още една aero помпа с два накрайника плюс оригиналните помпи. Но се спрях на тези кофи поради пространството в тази палатка 60x60 ми е доста ограничено и ще трябва да го променя. Обмислях го да сложа и водна помпа за да циркулирам водата, но пак има едно голямо, НО с тази палатка трябва контейнера с храните да бъде извън палатката не знам давайте идеи. Относно хранителните добавки пак не знам не съм избързал да ги купя чаках отговор от някой компетентен. Има го в старт кит за хидро можеш да видиш в снимките който е 80€ или да си купя от амазон single : Grow, Micro, Bloom 0,500ml + Big bud, Bud Candy + Calmag 0,250ml който ми струват също 80€ не знам кое би било по добре за мен. Направи ми впечатление, че на кутията има схема за торене не знам дали тази която ще получа ще има на нея. Измервателните уреди са ми PH, TDS & EC. С водата направих веднъж тази грешка да е от чешмата не бих го повторил въпреки това че е я ставах 3,4 дни да престой пак не е ок, тук водата е с ужасно много хлор ще купувам дестилирана. Ако виждате нещо което не ви хареса винаги мога да приема упреци, но опита му е майката. Благодаря и успех!
- Sofia Cannabis
- Градинар

От нещата които пишеш найстина не виждам смисъл да използваш тази система.
60х60см - 4 саксий високо 12л всяка пълни с КОКО повдигнати малко от земята за да имаш контеинер за изтичащата вода и ще имаш отлични резултати почти без усилия.
След като придобиеш опит как работи hydro може да преминеш към това което искаш сега.
Томпите за допълнително въздух всъщност са противопоказни и донасят повече проблеми в системата. Има много side by side videos on YouTube.
60х60см - 4 саксий високо 12л всяка пълни с КОКО повдигнати малко от земята за да имаш контеинер за изтичащата вода и ще имаш отлични резултати почти без усилия.
След като придобиеш опит как работи hydro може да преминеш към това което искаш сега.
Томпите за допълнително въздух всъщност са противопоказни и донасят повече проблеми в системата. Има много side by side videos on YouTube.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Qvlis
- Градинар

Sofia Cannabis написа: ↑21 Фев 2021, 19:06 От нещата които пишеш найстина не виждам смисъл да използваш тази система.
Здравей, в крайна сметка върнах всичко ще заложа отново на почва 4х7л- 20х20х27, на 1ви март стартирам. Семената са Critical feminised от Royalqueens, а когато взема по голяма палатка ще заложа и на хидро.
Поръчах си:
CANNA Terra Professional Plus 50 Liter
Canna Starter Set:
- 1 x Terra Vega 1 Liter
- 1 x Terra Flores 1 Liter
- 1 x Rhizotonic 500ml
- 1 x CANNAZYM 250ml
- 1 x Canna Boost 250ml
- 1 x PK 13/14 250ml
Ако е възможно да те помоля да ми направиш една схема за торене и да те попитам дали ми е нужно да купя още перлитът, калмаг или всичко е набавено в почвата допълнение с торовете? Имам и гуано дали да го включим и него?
Относно вегитацията мисля че 4 седмици ще им е добре или? Благодаря и успех!
.png)