Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

индор 2020 lemon skunk fem

Семена марихуана
Fake
Градинар
Градинар
Has thanked: 407 times
Been thanked: 176 times

здравейте, стартирам ново индорче 12 бр лемон скънк фем,покълнати директно в почвата 200 милилитра саксйки с 100% чкч,светлинен режим 24-0 с лед панел за момента. предстои да подготвя почвата за крайните саксии, почвата която ще ползвам е от предното отглеждане 50 на 50 чкч и кокос 90 литра,към тях ще добавя 5л зеолит и 5л перелит, също така ще обогатя с 0.500 гр рибно брашно на гуанокалонг нпк 4-5-1,имам и тор от водорасли също на гк с нпк 0.5-2-0 от който се чудя дали да добавя поради страх от преторяване,и остават едни 20 литра които ще са най вероятно чернозем имам вариант и за чкч и кокос двоумя се все още някой ако може да даде жокер. планирам пресаждане на 10 ти ден, след 6 дена, след което преминават на 18-6 под 600w hps за около 30 дни.
Прикачени файлове
ден 1
ден 1
ден 2
ден 2
ден 4
ден 4
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Fake написа: 04 Окт 2020, 12:16 здравейте, стартирам ново индорче 12 бр лемон скънк фем,покълнати директно в почвата 200 милилитра саксйки с 100% чкч,светлинен режим 24-0 с лед панел за момента. предстои да подготвя почвата за крайните саксии, почвата която ще ползвам е от предното отглеждане 50 на 50 чкч и кокос 90 литра,към тях ще добавя 5л зеолит и 5л перелит, също така ще обогатя с 0.500 гр рибно брашно на гуанокалонг нпк 4-5-1,имам и тор от водорасли също на гк с нпк 0.5-2-0 от който се чудя дали да добавя поради страх от преторяване,и остават едни 20 литра които ще са най вероятно чернозем имам вариант и за чкч и кокос двоумя се все още някой ако може да даде жокер. планирам пресаждане на 10 ти ден, след 6 дена, след което преминават на 18-6 под 600w hps за около 30 дни.
Здравей Fake, радвам се, че почваш нов проект. На гуанокалонг нещата им са хубави и ще си доволен от тях.
Добави малко чернозем в почвеният си микс. Чернозема ще даде повече хранителни вещества и ще прирададе якост на почвата. Ако добавиш още чкч или кокос отглеждането ти ще стане безпочвено, почти, като чист кокос само, че премесен чкч и със зеолит и перлит. Това означава, че трябва да си готов постоянно да даваш допълнително храна. (от всичко)
Намали количеството чкч, което ще сложиш в микс. Чкч-то китките много бързо го изяждат и до цъфтежа няма да има нищо от него. Саксията няма да има стабилност ако е осново чкч и кокос и в цъфтежа ще трябва да допълваш и укрепваш или да са плътно растенията бокса.

Защо изобщо си се занимавал с тия чашки пи 200 мл? Трябваше направо в големите саксии да ги стартираш. Хем бавиш растението, хем си усложняваш живота. Попринцип може да има ползи ако се направи правилно от опитен човек, но в твоят случай щеше да е по-добре направо да беше стартирал семките в крайната саксия...
Ако питаш мен изобщо не чакай още 6 дни, а още сега ги пресаждай в по-големи саксии и да преминават на 18/6 .

Обмисли да си намериш МХ за вегетацията... МХ-то прави в пъти по-добра вегетация и по-безпроблемна в сравнение с HPS. HPS си е за цъфтеж. С HPS става да се вегетира, но някой сортове се мръщят на спектъра светлина и се развиват по-бавно и болнаво докато не ги обърнеш на 12/12. С МХ-то заради спектъра на светлината растенията ще се развиват много по-интензивно.
Така ще ти кажа, че да ме разбереш. На 400 в MH лампа ще направиш по-добра вегетация отколкото на 600 в HPS.

Но от дросела ти зависи дали може да стартира MH и HPS лампи или е само за едните лампи или само за другите.

Купи си или си направи кореннов стимулатор (алое, косова вода и т.н.) .
Ако ще си купуваш нещо, RootBetter е много ефективен и ти го препоръчвам.

https://betterorganix.com/bg/shop/root-better/

Темата за домашните торове:
viewtopic.php?f=6&t=5
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз пък мисля че е добре че си стартирал в малки. Така ще може да си поправяш почвата и тн, а и пресаждането е и полезно когато се внимава. В големи директно също може, но цялата почва ти е една и това е, а и поливането на много дребни в крайна саксия понякога е малко затрудняващо.
Бих си оставила някои торове да не са ми в почвата, а да си ги добавям течни за разнообразие, например гуано, водорасли..... Торта от червей е също хубав коренов стимулатор, но може да намалиш количеството в микса, както спомена Фърст, а и защото тя задържа влага.
Fake
Градинар
Градинар

firstcitizen, започнах в малки понеже трябваше да доизчакам да изцъфтят другите в бокса, както и да е можеби беше по добрия вариант понеже размислих за почвата, ще ползвам на биобиз лайт микс, ще си поръчам и кореновият стимулатор който ми препоръча. И сега за баласта виждам че пише мх и хпс от едната страна а от другата има графи с различни ватове това означавали че мога да ползвам крушки с различни ватове. Относно торовете разполагам с чкч, рибно брашно, водорасли, кал маг, имам и за цъфтежа бад гуано, и монстер блоом, нещо за допълване съобразено с новата почва?
Прикачени файлове
IMG_20201005_202054.jpg
IMG_20201005_202030.jpg
Fake
Градинар
Градинар

И така към торовете добавям root juice, bio grow, alg a mic, на биобиз, цъфтежните ги пропускам че имам доста запас, ще поливам по таблицата която е дадена към почвата, някой само да каже за баласта мх ще тръгне ли.
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 397 times
Been thanked: 305 times

Fake написа: 06 Окт 2020, 13:53 И така към торовете добавям root juice, bio grow, alg a mic, на биобиз, цъфтежните ги пропускам че имам доста запас, ще поливам по таблицата която е дадена към почвата, някой само да каже за баласта мх ще тръгне ли.

"Electronic Ballasts Microprocessor SLP based from 150 to 600W. Specially designed for Hydroponics field.
For HPS and MH lamps."

Ще стане и с МХ... ако си с 600W, да внимаваш с дистанцията за тези сийдлинги. Не трябва да усещаш топлина на дланта си, когато я държиш до връхчетата. Успех! Аз ще дръпна един стол, да гледам как вървят лимоните :toke:
Fake
Градинар
Градинар

И така шоуто започна, към края на ден 6 пресяти в новата почва, пресяването мина добре имаше доста коренчета които държаха пръста да несе разпадне, несъм полял нямам престояла вода, малките саксйки имаха влага а и новата пръст имаше влага надявам се да не умрът до утре.
Имам и импровизиран култюб който отбива доста голяма част от топлината, настроил съм лампата на 90 см от върховете, 18 6
Прикачени файлове
IMG_20201006_224213.jpg
IMG_20201006_215348.jpg
IMG_20201006_215449.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Fake написа: 06 Окт 2020, 22:47 И така шоуто започна, към края на ден 6 пресяти в новата почва, пресяването мина добре имаше доста коренчета които държаха пръста да несе разпадне, несъм полял нямам престояла вода, малките саксйки имаха влага а и новата пръст имаше влага надявам се да не умрът до утре.
Имам и импровизиран култюб който отбива доста голяма част от топлината, настроил съм лампата на 90 см от върховете, 18 6
Когато преминаваш от по-слабо осветление на по-силно, ако сложиш лампата 40-50% по-високо от препоръчаното от производител, намаля стреса на растенията много и отнема само няколко дни докато свикнат с почти минимален стрес.

Подобно на външните условия - когато трансплантираш е хубаво да го извадиш отвън когато е облачно а не когато е слънчево цял ден.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Fake
Градинар
Градинар

Ден 11, сладураните са поливани само веднъж преди 4 дена, поляти са бавно и равномерно с по литър и половина престояла вода поливката ми отне около 2 часа, все още имат влага и ще изчакам ден два за следващо поливане с коренов стимулатор root juice.

Имам и една жертва на култюба😀 не опитвайте това у дома си счуписе от топлината.
Прикачени файлове
Ден 11 има раздвижване
Ден 11 има раздвижване
Ден 10
Ден 10
Поливам с тази пръскачка поливасе супер с нея може да се настройва струята на ситна мъгла за по бавно и равномерно поливане на мен ми допадна
Поливам с тази пръскачка поливасе супер с нея може да се настройва струята на ситна мъгла за по бавно и равномерно поливане на мен ми допадна
Fake
Градинар
Градинар

В края на ден 13 поляти с по 2 литра вода и по 3 милилитра на литър root juice.
Прикачени файлове
Ден 12
Ден 12
Ден 13
Ден 13
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”