Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
индор 2020 lemon skunk fem
-
Fake
- Градинар

- Has thanked: 407 times
- Been thanked: 176 times
здравейте, стартирам ново индорче 12 бр лемон скънк фем,покълнати директно в почвата 200 милилитра саксйки с 100% чкч,светлинен режим 24-0 с лед панел за момента. предстои да подготвя почвата за крайните саксии, почвата която ще ползвам е от предното отглеждане 50 на 50 чкч и кокос 90 литра,към тях ще добавя 5л зеолит и 5л перелит, също така ще обогатя с 0.500 гр рибно брашно на гуанокалонг нпк 4-5-1,имам и тор от водорасли също на гк с нпк 0.5-2-0 от който се чудя дали да добавя поради страх от преторяване,и остават едни 20 литра които ще са най вероятно чернозем имам вариант и за чкч и кокос двоумя се все още някой ако може да даде жокер. планирам пресаждане на 10 ти ден, след 6 дена, след което преминават на 18-6 под 600w hps за около 30 дни.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Здравей Fake, радвам се, че почваш нов проект. На гуанокалонг нещата им са хубави и ще си доволен от тях.Fake написа: ↑04 Окт 2020, 12:16 здравейте, стартирам ново индорче 12 бр лемон скънк фем,покълнати директно в почвата 200 милилитра саксйки с 100% чкч,светлинен режим 24-0 с лед панел за момента. предстои да подготвя почвата за крайните саксии, почвата която ще ползвам е от предното отглеждане 50 на 50 чкч и кокос 90 литра,към тях ще добавя 5л зеолит и 5л перелит, също така ще обогатя с 0.500 гр рибно брашно на гуанокалонг нпк 4-5-1,имам и тор от водорасли също на гк с нпк 0.5-2-0 от който се чудя дали да добавя поради страх от преторяване,и остават едни 20 литра които ще са най вероятно чернозем имам вариант и за чкч и кокос двоумя се все още някой ако може да даде жокер. планирам пресаждане на 10 ти ден, след 6 дена, след което преминават на 18-6 под 600w hps за около 30 дни.
Добави малко чернозем в почвеният си микс. Чернозема ще даде повече хранителни вещества и ще прирададе якост на почвата. Ако добавиш още чкч или кокос отглеждането ти ще стане безпочвено, почти, като чист кокос само, че премесен чкч и със зеолит и перлит. Това означава, че трябва да си готов постоянно да даваш допълнително храна. (от всичко)
Намали количеството чкч, което ще сложиш в микс. Чкч-то китките много бързо го изяждат и до цъфтежа няма да има нищо от него. Саксията няма да има стабилност ако е осново чкч и кокос и в цъфтежа ще трябва да допълваш и укрепваш или да са плътно растенията бокса.
Защо изобщо си се занимавал с тия чашки пи 200 мл? Трябваше направо в големите саксии да ги стартираш. Хем бавиш растението, хем си усложняваш живота. Попринцип може да има ползи ако се направи правилно от опитен човек, но в твоят случай щеше да е по-добре направо да беше стартирал семките в крайната саксия...
Ако питаш мен изобщо не чакай още 6 дни, а още сега ги пресаждай в по-големи саксии и да преминават на 18/6 .
Обмисли да си намериш МХ за вегетацията... МХ-то прави в пъти по-добра вегетация и по-безпроблемна в сравнение с HPS. HPS си е за цъфтеж. С HPS става да се вегетира, но някой сортове се мръщят на спектъра светлина и се развиват по-бавно и болнаво докато не ги обърнеш на 12/12. С МХ-то заради спектъра на светлината растенията ще се развиват много по-интензивно.
Така ще ти кажа, че да ме разбереш. На 400 в MH лампа ще направиш по-добра вегетация отколкото на 600 в HPS.
Но от дросела ти зависи дали може да стартира MH и HPS лампи или е само за едните лампи или само за другите.
Купи си или си направи кореннов стимулатор (алое, косова вода и т.н.) .
Ако ще си купуваш нещо, RootBetter е много ефективен и ти го препоръчвам.
https://betterorganix.com/bg/shop/root-better/
Темата за домашните торове:
viewtopic.php?f=6&t=5
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Аз пък мисля че е добре че си стартирал в малки. Така ще може да си поправяш почвата и тн, а и пресаждането е и полезно когато се внимава. В големи директно също може, но цялата почва ти е една и това е, а и поливането на много дребни в крайна саксия понякога е малко затрудняващо.
Бих си оставила някои торове да не са ми в почвата, а да си ги добавям течни за разнообразие, например гуано, водорасли..... Торта от червей е също хубав коренов стимулатор, но може да намалиш количеството в микса, както спомена Фърст, а и защото тя задържа влага.
Бих си оставила някои торове да не са ми в почвата, а да си ги добавям течни за разнообразие, например гуано, водорасли..... Торта от червей е също хубав коренов стимулатор, но може да намалиш количеството в микса, както спомена Фърст, а и защото тя задържа влага.
-
Fake
- Градинар

firstcitizen, започнах в малки понеже трябваше да доизчакам да изцъфтят другите в бокса, както и да е можеби беше по добрия вариант понеже размислих за почвата, ще ползвам на биобиз лайт микс, ще си поръчам и кореновият стимулатор който ми препоръча. И сега за баласта виждам че пише мх и хпс от едната страна а от другата има графи с различни ватове това означавали че мога да ползвам крушки с различни ватове. Относно торовете разполагам с чкч, рибно брашно, водорасли, кал маг, имам и за цъфтежа бад гуано, и монстер блоом, нещо за допълване съобразено с новата почва?
-
Fake
- Градинар

И така към торовете добавям root juice, bio grow, alg a mic, на биобиз, цъфтежните ги пропускам че имам доста запас, ще поливам по таблицата която е дадена към почвата, някой само да каже за баласта мх ще тръгне ли.
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 305 times
"Electronic Ballasts Microprocessor SLP based from 150 to 600W. Specially designed for Hydroponics field.
For HPS and MH lamps."
Ще стане и с МХ... ако си с 600W, да внимаваш с дистанцията за тези сийдлинги. Не трябва да усещаш топлина на дланта си, когато я държиш до връхчетата. Успех! Аз ще дръпна един стол, да гледам как вървят лимоните
-
Fake
- Градинар

И така шоуто започна, към края на ден 6 пресяти в новата почва, пресяването мина добре имаше доста коренчета които държаха пръста да несе разпадне, несъм полял нямам престояла вода, малките саксйки имаха влага а и новата пръст имаше влага надявам се да не умрът до утре.
Имам и импровизиран култюб който отбива доста голяма част от топлината, настроил съм лампата на 90 см от върховете, 18 6
Имам и импровизиран култюб който отбива доста голяма част от топлината, настроил съм лампата на 90 см от върховете, 18 6
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Когато преминаваш от по-слабо осветление на по-силно, ако сложиш лампата 40-50% по-високо от препоръчаното от производител, намаля стреса на растенията много и отнема само няколко дни докато свикнат с почти минимален стрес.Fake написа: ↑06 Окт 2020, 22:47 И така шоуто започна, към края на ден 6 пресяти в новата почва, пресяването мина добре имаше доста коренчета които държаха пръста да несе разпадне, несъм полял нямам престояла вода, малките саксйки имаха влага а и новата пръст имаше влага надявам се да не умрът до утре.
Подобно на външните условия - когато трансплантираш е хубаво да го извадиш отвън когато е облачно а не когато е слънчево цял ден.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
Fake
- Градинар

Ден 11, сладураните са поливани само веднъж преди 4 дена, поляти са бавно и равномерно с по литър и половина престояла вода поливката ми отне около 2 часа, все още имат влага и ще изчакам ден два за следващо поливане с коренов стимулатор root juice.
Имам и една жертва на култюба
не опитвайте това у дома си счуписе от топлината.
Имам и една жертва на култюба
- Прикачени файлове
.png)