В тази тема ще споделям своя опит относно микродозирането с псилоцибин. Първо искам да уточня, че до преди да започна да микродозирам (преди 10тина дни) не съм имал никакъв опит с халюциногени, но винаги съм имал интерес най-вече заради духовното развитие и разширяването на съзнанието което тези вещества предлагат (за сега само теоретично при мен). Иначе опита ми със забранените вещества включва - Амфетамини, пико, метамфет (навремето се бях закачил яко на тия боклуци за 3-4 години, което доведе до отключването на паник атаки, които ме накараха да спра завинги), MDMA (2-3 пъти) и марихуана - редовна употреба 15 години предимно вечер за разпускане лайт сатива сортове (към момента не пуша за да мога да следя на чисто усещанията и ефектите на микродозите псилоцибин както и не употребявам нищо друго забранено).
Целите на този експеримент са както стана ясно - Разширяване на съзнанието и духовно развитие, но също така и премахване на модели и страхове от детството, себепознание и като цяло търсене на по-добра версия на себе си. Принципно не съм депресивна личност, но една случка от преди 5 месеца ме вкара в доста сериозна депресия (разбито сърце накратко) и искам да изпробвам микродозирането като метод за лечение и на депресията също така.
За да започна, по препоръка на firstcitizen от една друга тема се насочих към щама златни учители и поръчах комплект за отглеждане от нета. Поради малкото ми знания в областта не успях да го стартирам като хората и той до ден днешен не е започнал да дава плодове, но пък за сметка на това някаква друга плесен добре си вирее там (все още не е в коша за да видя какво ще се случи в крайна сметка). През това време поръчах друг комплект златни учители (който 1 седмица след стартирането вече има доста пинове и работата този път май ще се получи) и отделно 15гр трюфели Tampanensis защото исках да започна час по-скоро.
До сега съм взел три микродози трюфели Tampanensis. Първата беше беше 0,4 гр поради страхът ми от всякакви непознати вещества който се появи след паник атаките в миналото. Усетих леко замайване за кратко и сякаш натрапчивите мисли леко понамаляха. Също така по свободно общувах с непознати в този ден. На следващият ден имах страхотен ден с много настроение, но не съм сигурен дали беше заради трюфелите или защото ми се случиха хубави неща предната вечер.
Втората доза беше 0.8гр. В този ден ясно усетих ефекта на микродозата. Той се изразяваше най-вече в това, че станах свръх емоционален и замайването беше доста силно изразено. Също така усещах и доста сериозна липса на концентрация. Но това, че бях свръх емоционален ме вкара в доста сериозна дупка и се върнах яко в депресията този ден. Доста микродозери от социалката редит - форум /r/microdosing/ докладват за подобен ефект при тях в деня на микродозата и това ме кара да си мисля, че може би е нормално при някои хора. На следващият ден отново имах прекрасен ден изпълнен с енергия и позитивизъм. Чувството ми за хумор беше на свръх ниво, усещах се все едно мозъкът ми е на горе изброените стимуланти, но без да съм напрегнат, а супер спокоен. Когато гледах дърветата, облаците и друга заобикаляща ме природа ги усещах като нещо божествено. Много повече бях в настоящият момент. Изпитвах радост (бях щастлив). На втория ден след микродозата вече не бях толкова дигнат, но бях супер спокоен и забелязох, че общувам напълно непринудено и спокойно с напълно непознати (един от дефектите ми останал от детството - изпитвам някакво притеснение като общувам с непознати)
Третата микродоза беше 1гр. Отново същите (де)ефекти този ден. Свръх емоционалност и доста силна липса на концентрация и замаеност и накрая на деня лек спор отново ме вкара в негативно настроение за дълго. Следващият ден е в момента и все още ми е леко замаяно, но поне не съм толкова емоционален и в средно настроение засега.
Започнах да си мисля да пробвам да взема дозата вечер преди да си легна за да се опитам да избегна тази гореизброени неприятни (де)ефекти. Или пак да опитам по-малка доза между 0.4 и 0.8 Също така си мисля, че може би златните учители ще имат друг ефект като са готови. Толкова от мен за сега. Stay tuned за повече
.png)