Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Дневникът на един микродозер

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Семена марихуана
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар
Has thanked: 26 times
Been thanked: 34 times

Здравейте.

В тази тема ще споделям своя опит относно микродозирането с псилоцибин. Първо искам да уточня, че до преди да започна да микродозирам (преди 10тина дни) не съм имал никакъв опит с халюциногени, но винаги съм имал интерес най-вече заради духовното развитие и разширяването на съзнанието което тези вещества предлагат (за сега само теоретично при мен). Иначе опита ми със забранените вещества включва - Амфетамини, пико, метамфет (навремето се бях закачил яко на тия боклуци за 3-4 години, което доведе до отключването на паник атаки, които ме накараха да спра завинги), MDMA (2-3 пъти) и марихуана - редовна употреба 15 години предимно вечер за разпускане лайт сатива сортове (към момента не пуша за да мога да следя на чисто усещанията и ефектите на микродозите псилоцибин както и не употребявам нищо друго забранено).
Целите на този експеримент са както стана ясно - Разширяване на съзнанието и духовно развитие, но също така и премахване на модели и страхове от детството, себепознание и като цяло търсене на по-добра версия на себе си. Принципно не съм депресивна личност, но една случка от преди 5 месеца ме вкара в доста сериозна депресия (разбито сърце накратко) и искам да изпробвам микродозирането като метод за лечение и на депресията също така.

За да започна, по препоръка на firstcitizen от една друга тема се насочих към щама златни учители и поръчах комплект за отглеждане от нета. Поради малкото ми знания в областта не успях да го стартирам като хората и той до ден днешен не е започнал да дава плодове, но пък за сметка на това някаква друга плесен добре си вирее там (все още не е в коша за да видя какво ще се случи в крайна сметка). През това време поръчах друг комплект златни учители (който 1 седмица след стартирането вече има доста пинове и работата този път май ще се получи) и отделно 15гр трюфели Tampanensis защото исках да започна час по-скоро.

До сега съм взел три микродози трюфели Tampanensis. Първата беше беше 0,4 гр поради страхът ми от всякакви непознати вещества който се появи след паник атаките в миналото. Усетих леко замайване за кратко и сякаш натрапчивите мисли леко понамаляха. Също така по свободно общувах с непознати в този ден. На следващият ден имах страхотен ден с много настроение, но не съм сигурен дали беше заради трюфелите или защото ми се случиха хубави неща предната вечер.

Втората доза беше 0.8гр. В този ден ясно усетих ефекта на микродозата. Той се изразяваше най-вече в това, че станах свръх емоционален и замайването беше доста силно изразено. Също така усещах и доста сериозна липса на концентрация. Но това, че бях свръх емоционален ме вкара в доста сериозна дупка и се върнах яко в депресията този ден. Доста микродозери от социалката редит - форум /r/microdosing/ докладват за подобен ефект при тях в деня на микродозата и това ме кара да си мисля, че може би е нормално при някои хора. На следващият ден отново имах прекрасен ден изпълнен с енергия и позитивизъм. Чувството ми за хумор беше на свръх ниво, усещах се все едно мозъкът ми е на горе изброените стимуланти, но без да съм напрегнат, а супер спокоен. Когато гледах дърветата, облаците и друга заобикаляща ме природа ги усещах като нещо божествено. Много повече бях в настоящият момент. Изпитвах радост (бях щастлив). На втория ден след микродозата вече не бях толкова дигнат, но бях супер спокоен и забелязох, че общувам напълно непринудено и спокойно с напълно непознати (един от дефектите ми останал от детството - изпитвам някакво притеснение като общувам с непознати)

Третата микродоза беше 1гр. Отново същите (де)ефекти този ден. Свръх емоционалност и доста силна липса на концентрация и замаеност и накрая на деня лек спор отново ме вкара в негативно настроение за дълго. Следващият ден е в момента и все още ми е леко замаяно, но поне не съм толкова емоционален и в средно настроение засега.

Започнах да си мисля да пробвам да взема дозата вечер преди да си легна за да се опитам да избегна тази гореизброени неприятни (де)ефекти. Или пак да опитам по-малка доза между 0.4 и 0.8 Също така си мисля, че може би златните учители ще имат друг ефект като са готови. Толкова от мен за сега. Stay tuned за повече :D
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Ето ги и учителите. Май ще се получи от 2рия опит. Имам големи надежди за тях :P :P
Прикачени файлове
IMG_20201003_154831.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Нормално е гъбите да те правят свръхемоционален, защото си свръх сетивен и мозъка ти обработва повече информацията, защото работи на друга предавка. По-емоционален си и усещаш по-голяма свързаност със всички хора, както и с Природата, защото всички сме свързани и всички сме Едно... Нормално е гъбите да те "замайват" и въртят, все пак е "отрова" и има токсологичен ефект. :D В един момент тялото ти ще привикне и да се справя с малките количества доброволна "отрова", която приемаш и няма да го има замайването. Тази "отрова" ще те направи по-силен. После работите които правиш в живота ще ти се струват, като детска игра. Това е все едно като фитнес, но е по-брутално, защото едновременно е физически, психически, енергиен и духовен фитнес.

Първата суха торта с плесента я изхъврли за да не изпусне спори и да ти зацапа другата. Спорите са много финно нещо и лесно може вятъра да ги разпръсне и да ги пренесеш с дрехи. Не си заслужава риска.
Втората партида ще я бъде. Пръскай я всеки ден с вода.

Когато си на микродози ако ти дойде някоя яка идея на ум си я запиши и си води бележки. После със сигурност ще ти е интересно да си препрочиташ бележките. Следя ти дневника с интерес. В деня на микродоза е готино да си направиш Медитация. Ако може дори микродозата и Медитацията да са ти от първите неща сутринта, които ще направиш за деня. Микродозата е най-ефективна на гладно сутрин. Да в началото първите няколко пъти можеш ако искаш да я пиеш вечер за да придобиеш толеранс послед за да не ти влияе така, когато я започнеш да я пиеш сутрин. Но пък ще ти влияе вечер докато спиш и сънуваш хаха :D Получават се интересни и забавни сънища.

Отговорих ти в темата за микродозирането
viewtopic.php?f=8&t=37&p=12151#p12151

🕉️🙏
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Хей firstcitizen благодаря, че се включи в дневникът ми (надявах се на това :D ). Забравих да добавя в първия пост, че всеки който има какво да каже е добре дошъл да пише в темата, но все пак е форум и би трябвало да се подразбира :D

firstcitizen написа: 04 Окт 2020, 03:33 По-емоционален си и усещаш по-голяма свързаност със всички хора, както и с Природата, защото всички сме свързани и всички сме Едно.
Определено съм свръх емоционален на микродоза, но все още не съм усетил по-голяма свързаност с всички хора и с природата (въпреки, че знам теоретично, че всички сме едно). По скоро свърх емоционалността ми от гъбите изважда на повърхността неотработени негативни емоции и задълбавам в тях и ме вкарват много по-яко в депресията през тези дни. Но пък за сметка на това забелязвам, че през следващите дни на почивка от доза сакаш много по-малко ми пука за същите тия мисли, по-приемащ нещата съм, по-позитивен като цяло и по-силен психически с една дума.

firstcitizen написа: 04 Окт 2020, 03:33 В един момент тялото ти ще привикне и да се справя с малките количества доброволна "отрова", която приемаш и няма да го има замайването.
Силно се надявам това да се случи, защото вместо по-продуктивен в деня на дозата съм така да се каже половин човек. Липсата на концентрация затруднява дори рутинни дейности като ходене до магазина. (влизам вътре и съм дезориентиран сякаш препушил с много силен коз) И това е поне 4-5 часа като след това наистина сякаш ме върти ... на моменти пак съм така после по-концентриран. (Смее ми се продавачката, че съм до това което търся, а не го взимам :lol: )

firstcitizen написа: 04 Окт 2020, 03:33 В деня на микродоза е готино да си направиш Медитация.
Правих медитация и двата пъти и на 0.8 и на 1гр. Получи ми се сякаш доста по-добре от друг път. Умът ми е по-притихнал и по-лесно остава концентриран върху дишането или водещия медитацията. Освен това 2-3 пъти се улавям, че в дните на почивка ми се случва да съм в настоящият момент без странични натрапчиви мисли , което преди това за мен бе немислимо. Но сякаш и замайването и липсата на концентрация пак са налице от време на време макар и много по-слабо изразени. Въпреки, че разсеяността е нещо нормално за толкова години пушене на :weed: и не можем да виним само гъбите за това :D

От темата за микродозирането, но да съберем разговора на едно място
firstcitizen написа: 04 Окт 2020, 03:10 Медитацията е като градинарството, ако искаш да прораби трябва да се погрижиш за храната която ядеш, за водата, която пиеш, движенията които извършваш и за определени духовни практики с които да подсилиш растежа си и т.н. .
Веге съм от над 10 години, от 5-6 месеца пак спортувам активно, също така имам план да възобновя заниманията си с йога (асани, дишане, групови медитации) и се надявам този път и с помощта на псилоцибина да имам по-големи успехи и осъзнаване.

ПоЗдрави!
🕉️🙏
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Ето ги прекрасните ми...
Явно до няколко дни ще имам материал за сушене.
Искам да попитам по запознатите в материята няколко въпроса относно отглеждането.
От страни на кутията явно от страната на повечето светлина излязоха доста голям брой гъби (втората снимка) стават ли за консумация като явно ще са недоразвити?
Преди да стартирам втори флъш трябва ли да изчистя абсолютно всички гъби от тортата?
Ако облепя кутията с черно тиксо това би ли предотвратило появата на гъби от страните на кутията?
Понеже в инструкциите на този комплект пише, че когато гъбите са на този етап торбата се оставя леко отворена защото нямали нужда от толкова влага ... мислите ли, че е правилно?
И понеже имам голям мерак да ги развъдя горе долу ми стана ясно как да взема принт от шапка, но въпроса ми е после спорите от отпечатакът с какво се разтварят (вода ли?) за да се напълни спринцофката? Колко време може да се съхранява готовата спринцофка за да остане годна?
И каква е идеалната темперарура за развитие на мицела в заразения със спори субстрат?
Благодаря предварително!
IMG_20201005_125535.jpg
Прикачени файлове
IMG_20201005_125410.jpg
Аватар
get_better
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 9 times
Been thanked: 15 times

Здравей!
Поздравления за начинанието! Аз правя същото и в края на поста ще ти кажа моето виждане за целия процес на приемане/микродозиране с псилоцибин. Но първо ще се опитам с моя кратък опит да ти отговоря на въпросите.
"От страни на кутията явно от страната на повечето светлина излязоха доста голям брой гъби (втората снимка) стават ли за консумация като явно ще са недоразвити?"
- В моите китове не е имало толкова много странични гъби - явно твоята торта е добре инокулирана и мицела е обхванал добре целия субстрат. Препоръчвам ти да обереш всички гъби на първия флъш и понеже ще вадиш тортата от кутията, за да обереш страничните - после я върни в значително по-голяма кутия, добре дезинфекцирана. Така страничните гъби ще растат големи и нищо няма да ограничава растежа им. Всички гъби стават за ядене и сушене.
"Преди да стартирам втори флъш трябва ли да изчистя абсолютно всички гъби от тортата?" - Да
"Ако облепя кутията с черно тиксо това би ли предотвратило появата на гъби от страните на кутията?" - По-нагоре ти дадох идея как и отстрани да береш големи гъби, но ако интернет казва друго - направи го.
"Понеже в инструкциите на този комплект пише, че когато гъбите са на този етап торбата се оставя леко отворена защото нямали нужда от толкова влага ... мислите ли, че е правилно?" - Следвай инструкциите, при мен пишеше всеки ден да ги вентилирам за по няколко минути да смени въздуха. Ако следваш твоите инструкции и оставиш торбата отворена, сложи един памук отгоре, защото рано или късно тортата ще отслабне и други мухъли ще започнат да я завземат.
"И понеже имам голям мерак да ги развъдя горе долу ми стана ясно как да взема принт от шапка, но въпроса ми е после спорите от отпечатакът с какво се разтварят (вода ли?) за да се напълни спринцофката? Колко време може да се съхранява готовата спринцофка за да остане годна?" - С вода, но стерилизирана прецизно от теб - вриш вода в тенджере бавно, капакът сложен наобратно, за да може кондензираната при варенето вода да се стича и капе в средата на тенджерето, където в тази среда си сложил купичка, която да я обира. Страничната вряща вода да не влиза вътре. Ей в таз вода в купичката топиш спринцовката.
"И каква е идеалната темперарура за развитие на мицела в заразения със спори субстрат?" - Тази, в която и ти вирееш комфортно.

Съветът ми като цяло за микродозиране
- не очаквай чудеса на втория ден;
- не прекалявай в самонаблюденията си, върши си нещата и се кефи на факта, че извършваш древен ритуал, който бавно, но твърдо те прави по-извисен и по-всичко човек;
- радвай се и благодари (да, благодари!) на гъбите за всичко, което ти дават;
- изпитвай удоволствие и удовлетворение, че приемаш от ТВОИТЕ гъби, които ти с внимание и позитивни чувства (защо не и любов) си отгледал.
- ако ще трипваш с твоите гъби, прочети предишните три тирета и с усмивка се отпусни/отдай на последващото.

Поздрави!
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Ако облепя кутията с черно тиксо това би ли предотвратило появата на гъби от страните на кутията? - Теоретично, Да

Понеже в инструкциите на този комплект пише, че когато гъбите са на този етап торбата се оставя леко отворена защото нямали нужда от толкова влага ... мислите ли, че е правилно? - Отваряне за по минута, две на ден, ще им е достатъчно.

И понеже имам голям мерак да ги развъдя горе долу ми стана ясно как да взема принт от шапка, но въпроса ми е после спорите от отпечатакът с какво се разтварят (вода ли?) за да се напълни спринцофката? - Пречистена вода от аптеката

Колко време може да се съхранява готовата спринцофка за да остане годна? - В идеални условия според мен вероятно, ще бъде годна дълго след, като нас ни няма на тази планета. Но в официални изследвания казват, че е минимум 25 години.

И каква е идеалната темперарура за развитие на мицела в заразения със спори субстрат? 21-27С
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Много съм ви благодарен, за съветите и за това, че се включихте в темата ми. С интерес чета опита на други хора за микро и макро дозирането на психеделици.
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Междувременно гъбите се развиха много по бързо от очакванията ми (буквално за 1 ден избухнаха) и вечерта видях че доста от шапките са разтворени, което наложи беритба по спешност :D Надявам се да не са изпопадали спори по тортата. Ето и малко снимки от първия флъш.
Прикачени файлове
IMG_20201006_023802.jpg
IMG_20201006_011900.jpg
IMG_20201006_002201.jpg
IMG_20201006_002158.jpg
IMG_20201006_002150.jpg
Аватар
ek3ekytop
Градинар
Градинар

Междувременно освен ползите от микродизите забелязах и един друг проблем при мен. Много по-слаба и по-трудна ерекция (освен сутрин). Пуснах специална тема в редит с въпрос нормално ли е това. Обясних и там и проблема със замайването който имам и получих отговор, че дозите ми са прекалено високи както и, че микродозата не би трябвало да се усеща като цяло. Интересно ми е какви са вашите наблюдения и има ли връзка между ерекцията и психеделиците?
ПоЗдрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”