Махате ли листата по време на цъфтеж, за да има повече светлина по долните клони?
По принцип звучи логично, но листата са основния мотор на фотосинтезата. Тия малки листенца дето остават около главите, те не произвеждат фотосинтеза толкова колкото големите. Не е ли по-добре тогава да се оставят колкото се може повече по-здрави листа?
Аз досега винаги съм махал листа, но скоро гледах някакво видео с хипар, който каза че да се махат листа е безсмислено, защото са източник на фотосинтеза.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
За и против махането на листа в цъфтежа
- ManuGinobili
- Градинар

- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 86 times
- Notch
- Баш Градинар

- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 67 times
Мисля че е добре преди да започне цъфтежа. Аз на моите съм махнал всички листа дето са на главното стъбло и имат клон над тях. Разбира се не на 1 път, примерно през 4-5 дни и на 3 махания съм ги махнал всичките, само на топа оставих.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Indoor - Махам всички листа на ден 21 и ден 42 след смяната 12/12.
Имам дневници с листата оставени и снимки в Големите Глави листата махнати. И в двата случая е Pure Power Plant,
На снимките които са махнати няма 10 грама суха глава но няма и опастност от мухъл. Крайният резилтат е по-добър при мен като са махнати листата.
За хората които отглеждат от семена, ще кажят че няма смисъл да се махат, тук аргумента е че след като направят 4 основни върхове и сменят на 12/12 след седмица растенията се издължават толкова много че нямат много листа естествено (naturally), Да в такива случай няма много смисъл да се махат листата защото растенията са толкова малки че нямат листа които да се махат.
Outdoor - махат се само вътрешните листа за да има повече въздух.
Имам дневници с листата оставени и снимки в Големите Глави листата махнати. И в двата случая е Pure Power Plant,
На снимките които са махнати няма 10 грама суха глава но няма и опастност от мухъл. Крайният резилтат е по-добър при мен като са махнати листата.
За хората които отглеждат от семена, ще кажят че няма смисъл да се махат, тук аргумента е че след като направят 4 основни върхове и сменят на 12/12 след седмица растенията се издължават толкова много че нямат много листа естествено (naturally), Да в такива случай няма много смисъл да се махат листата защото растенията са толкова малки че нямат листа които да се махат.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Notch
- Баш Градинар

- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 67 times
Sofia Cannabis написа: ↑14 Авг 2019, 01:05 Indoor - Махам всички листа на ден 21 и ден 42 след смяната 12/12.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Да можеш да ги махнеш до някаква степен и на външните растения но аз не бих ги махнал по-същият агресивен начин по-които бих ги махнал на растения Indoor.
Ако това което правиш отваря растението за да може да създава повече разклонения, аз бих продължил да го правя.
Нашата практика с външните растения е много по-различна от тази на вътрешните. Имаме доста голяма градина (4 декара) и нямаме толкова време и сили да махаме листата на всяко растение.
Ако това което правиш отваря растението за да може да създава повече разклонения, аз бих продължил да го правя.
Нашата практика с външните растения е много по-различна от тази на вътрешните. Имаме доста голяма градина (4 декара) и нямаме толкова време и сили да махаме листата на всяко растение.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
.png)