1.автоматиците индор си отнемат време колкото и фотопериодните
2.щом един сорт е ауто си означава автоматично ,че силата му няма да е като на фотопериодното.
3.при автомата едно преполиване може да ти съсипе вегетацията и останеш с едно джудже.
4.главите им не стават така гъсти като при фото.
5.Но всяко едно фотопериодно вегетирано 4 седмици и цътяло още 9 или 10 е по-добре от автоматик и ако ги сметнеш колко дни са ? това е минимум не казвам че е оптимално.
С по-горните твърдения малко ще объркаме колегата така. Не забравяйте, че това е природа и нищо не е черно и бяло.
1 .Със сигурност може да се намери пример, където това да е вярно, но всичките автомати, които съм гледал аз, са рязани на не повече от 70ти ден от семка. Тук обаче играят много фактори, главно свързани с качеството на отглеждане, така че както има бързи автомати, така има и бавни, но в никакъв случай не можем да слагаме под общ знаменател. Ето колегата съни ако иска да види финалът на мой гроу, който ще ползвам за пример.
grysti.com/community/viewtopic.php?t=54&hilit=tangie&start=10
2.Невярно за мен твърдение, може да не съм запомнил автомат с това как ме е отрязал, но по нищо не е отстъпвал на други сортове, които съм гледал. Някои от тях може би са били и малко по-слаби от автомата, като примерно Скънковете дето съм гледал.
3.Малко преувеличено, да автомата може да не е толкова щадящ грешки, но чак от едно преполиване няма да си прецакаш растението. Съни добре ще е бързо да развиеш усет кога растението ти иска вода, за да избегнеш такива грешки, съветвам те да преценяш по теглото на саксията

Аз лично съм фен на голямо поливане, когато е сухо, отколкото малко, но често. Намери какво работи най добре за теб.
4.Това просто не е вярно

Снимки на автомати
5.Ето снимки на точно такова растение бъбъл куш където даже 5 седмици вег му дадох. Самата трева си беше много добра, но растенията бяха 2 пъти по-малки от горния ми линк. от 80грамови растение на 38 грамови

На мен не ми беше проблем, защото гледам за себе си и пак ми стигна, но ако е човек на, който му трябва грамаж ето как може и фотопериодно да те спъне.
Както казах нищо не е черно и бяло, може и в очите на другите аз да не съм прав, в крайна сметка всеки говори от опита си, а ти съни не спирай да четеш и да опитваш. Успех