Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Нов Градинар

Семена марихуана
Branco
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 2 times

Здравейте , от известно време се каня да си направя градинка , и ето че момента дойде. Като пълен новак в тази сфера имам доста въпроси , като на част успях да намеря отговора. Но все още имам неща които са ми Х.
Разполагам с 2 шкафа с размери В 2м , Ш 80см и Д 55см. Идеята е да се съберат 4 автоматика , насочил съм се към Easy Bud и Dwarf Royal от RQS.
За Светлина мисля да използвам това - https://growshop-mania.com/product/2244 ... ftezh.html дали ще бъде достатъчна?
Също така искам да попитам какви торове използвате за вашите автоматици? Понеже на едно място пише , че не трябва да се прекалява с торенето на автоматите , но на разни клипове виждам че се използват доста препарати.
И коя би била най правилната почва за автомат от готовите миксове?
SteemTosh
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 22 times

Здравей
Моя опит е много скромен но грешките са ми доста и за светлината моето менение вземи си нещо с което да има смисъл не като мен а си взех Apollo 6 и след месец си е прибрах в кашона защото за мен е слаба в цъфтежа, почвата не трябва да е силна или ако е поливаш само с вода и накрая или про нужда храниш , вземи 11л саксии почва биобиз торове подобре тук да те насочат тези който гледат с органични аз имам още на advance nutrient и си ги ползвам докатосвършат и минавам на органични торове но тук Ina подобре да се намеси в темата
А за семките аз след този гроу повече автомат няма да взема
Branco
Нов Градинар
Нов Градинар

SteemTosh написа: 07 Авг 2022, 23:13 Здравей
Моя опит е много скромен но грешките са ми доста и за светлината моето менение вземи си нещо с което да има смисъл не като мен а си взех Apollo 6 и след месец си е прибрах в кашона защото за мен е слаба в цъфтежа, почвата не трябва да е силна или ако е поливаш само с вода и накрая или про нужда храниш , вземи 11л саксии почва биобиз торове подобре тук да те насочат тези който гледат с органични аз имам още на advance nutrient и си ги ползвам докатосвършат и минавам на органични торове но тук Ina подобре да се намеси в темата
Здрасти , мерси за отговора . Четейка още , особенно тук за светлина се ориентирах към mars hydro , даже мисля още утре да си я поръчам , тъй като разбирам че доставката отнема известно време.
Това за почвата също го разбрах , че не трябва да е много силна и гледах разни миксове които са по слабо обогатени , но съставките им варират , както и PH-то . Та за това се нуждая от съвет за избор на някакъв микс от колега останал доволен. Саксии имам 13л , надявам се не е проблем да са малко по големи.
А иначе какво те отказа от автомата? Изглеждат ми като добър вариант за начианещи? Или има някакъв скрит трап? :)
SteemTosh
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 22 times

Branco написа: 08 Авг 2022, 00:14
SteemTosh написа: 07 Авг 2022, 23:13 Здравей
Здрасти , мерси за отговора . Четейка още , особенно тук за светлина се ориентирах към mars hydro , даже мисля още утре да си я поръчам , тъй като разбирам че доставката отнема известно време.
Това за почвата също го разбрах , че не трябва да е много силна и гледах разни миксове които са по слабо обогатени , но съставките им варират , както и PH-то . Та за това се нуждая от съвет за избор на някакъв микс от колега останал доволен. Саксии имам 13л , надявам се не е проблем да са малко по големи.
А иначе какво те отказа от автомата? Изглеждат ми като добър вариант за начианещи? Или има някакъв скрит трап? :)
Здравей отново аз с минималния ми опит в индоор ще ти кажа моето мнение но тук има хора който са много напред с матеряла чети им дневниците като
Inna
WDScorpio
SofiaCanabis
Благодарение на тях спасих едно с рот рот преполято и на 70% си беше заминало за кофата но отцеля и зрее в момента
Относно почвата бих ти препоръчал гледам че масово е ползват на biobizz

https://growshop-bg.com/pochvi/pochva-b ... ht-mix-50l

Аз в момента гледам 4 автомата в тази
https://growshop-bg.com/pochvi/pochva-c ... sional-50l

Бокса ми е този но на 180см височина
https://growshop-bg.com/grouboks/groubo ... 0x80x160cm

Осветление според мен супер важно и на първо място след похарчени 360лв за тъпотоя която според мен може да ги изкара в вегетация но не повече от 2 растения в цъфтеж си взех тази
https://growshop-bg.com/osvetlenie/led- ... s-300w-pro

Мога да кажа само супер добри отзиви растат като луди и разликата е осезаема и видима но ако е малък гардероба може да сложиш една торбичка с CO2 защото си грее и ако са 4 в това пространство без мощен вентилатор ще им е жежко в момента про мен 29” градуса поддържам някак си с отворени прозорци икарващ вент и така но много трудно просто съм си карък и ги сложих вътре вместо аутдоор вече изгърмях 2 автомата забравих им вкуса и бяха на терасата но така е човек се учи от грешките си

Саксиите са супер 11-13л екстра аз топирам на 4 основни върха този път пробвах с 6 основни и мисля че ще даде по малко като добив но ще споделя по натам какво съм направил

А за автомати се отказвам защото всяка грешка ти вреди на качество количество малък цикъл на живот по слаби са от фотопериодноте и ги караш почти до края на 18/6 светло/тъмно и цъфтят когато те решат не ти а другите цъфтят когато ти им кажеш и ги пуснеш 12/12

Дано съм ти бил полезен и успех ще чакам снимки
Branco
Нов Градинар
Нов Градинар

Дойде време да възродя темата , или по скоро да се похваля с крайния резултат на първия ми гроу. :)
Всичко премина успешно , без кой знае какви проблеми.
Та.. за гроуа използвах стар гардероб , с вентилатор от баня за изходящ въздух и самоделен филтър :D
Лампа на Марс Хидро 1000тс 150вата , 15см циркулационен вентилатор и увлажнител за въздух от най - евтините.
Почва биобиз - лайт. Саксий 15л . Тор органична на биобиз , биогроу , биоблуум и топ макс. Като в началото използвах и някакъв евтин руут стимулатор.
Семената са на Роял куийн , Northern Light auto и Royal Kush auto
Роял къша го обрах преди 10-тина дни , на 72-ия ден , излезе около 85г след сушенето , като определено миризмата му е много интересна , сладникава и силна. Това което ме разочарова е ,че главите не са плътни. Но пък е пълен къртач :stone:
Норден лайта ме учуди доста , тъй като беше доста по малко от сестра си в началото , дори по едно време го бях отписал , но когато влезе в цъфтеж , направо изригна на височина и надмина рояла.В момента все още не съм го обрал на 82-ия ден , но мисля след 2-3 дена да го клъцна.Главите му са огромни и изглеждат доста плътни.Трикомите изглеждат много по големи и повече от на рояла , но миризмата му е по слаба , леко бие на бор.
Прикачени файлове
Royal Kush
Royal Kush
Royal Kush
Royal Kush
Northern Lights
Northern Lights
Northern Lights
Northern Lights
1669030438933.jpg
Royal Kush
Royal Kush