Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

Здравейте,
Отдавна не съм писал.
Девойките са ок - вече 38дни от 12/12 имат главунки и кристали - лепкави са и ухаят прекрасно :)
Вече 2ри път поливам с едни Bloom таблетки на RQS, че Bio Floret свърши.
Днес ги пръснах с Bio Balance Foliar, Bio Hydrate и няколко капки К Амино - дано не съм ги предобрил.
Като цяло се чудя дали да не намаля листната маса - има доста глави, които се крият под листата.
Странното е, че главите зад вентилатора са доста добри - явно не им прави сянка.
Мисля си, че ако махна повечето листа и оставя глвно главите с по някой чифт листа ще им подейства добре - или греша?
Може би пък е тъпо да махна листат точно след като съм пръскал листно :)
Прикачени файлове
20191228_141253(1).jpg
20191228_141301(1).jpg
20191228_141308(1).jpg
20191228_141322(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

sproutie написа: ↑28 Дек 2019, 14:49 Здравейте,
Отдавна не съм писал.
Девойките са ок - вече 38дни от 12/12 имат главунки и кристали - лепкави са и ухаят прекрасно :)
Днес ги пръснах с Bio Balance Foliar, Bio Hydrate и няколко капки К Амино - дано не съм ги предобрил.
Като цяло се чудя дали да не намаля листната маса - има доста глави, които се крият под листата.
Странното е, че главите зад вентилатора са доста добри - явно не им прави сянка.
Мисля си, че ако махна повечето листа и оставя глвно главите с по някой чифт листа ще им подейства добре - или греша?
Здравей, радвам се, че обновяваш темата. Маците изглеждат прекрасно. Пу-пу-пу да ги насерът кокошки :D
K+AMINO го спирай вече.

Аз не веднъж, както и тази тема вече изложих тезата си за листата, но ако искаш късай. Ти си знаеш.
Да, движението на въздуха е полезно и огряването на главите е много важно, но листата освен, че са соларните панели с които става фотосинтезата са и склад на хранителни вещества. Да не говорим, че късането на листата си е стрес за растението.
Флорета ти свърши и ще късаш листа, което може да причини недостиг, които ще трябва да компенсираш с торове. Можеш просто да оставиш растението, когато дойде времето да изпие листата и да ги оставиш да окапят и да обереш добре узряло растение, което ще е и добре огрято.
Все пак ако искаш, късай, ти си знаеш и растенията са твой, така че можеш да правиш с тях каквото си искаш. :)

При теб цъфтежа е забавен така или иначе, защото ако бяха реални 38 дни 12/12 растенията щяха да са много по-напреде в цъфтежа и по друг начин щяха да изглеждат главите.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: ↑28 Дек 2019, 17:28
sproutie написа: ↑28 Дек 2019, 14:49 Здравейте,
Отдавна не съм писал.
Здравей, радвам се, че обновяваш темата. Маците изглеждат прекрасно. Пу-пу-пу да ги насерът кокошки :D
K+AMINO го спирай вече.

Аз не веднъж, както и тази тема вече изложих тезата си за листата, но ако искаш късай. Ти си знаеш.
Да, движението на въздуха е полезно и огряването на главите е много важно, но листата освен, че са соларните панели с които става фотосинтезата са и склад на хранителни вещества. Да не говорим, че късането на листата си е стрес за растението.
Флорета ти свърши и ще късаш листа, което може да причини недостиг, които ще трябва да компенсираш с торове. Можеш просто да оставиш растението, когато дойде времето да изпие листата и да ги оставиш да окапят и да обереш добре узряло растение, което ще е и добре огрято.
Все пак ако искаш, късай, ти си знаеш и растенията са твой, така че можеш да правиш с тях каквото си искаш. :)

При теб цъфтежа е забавен така или иначе, защото ако бяха реални 38 дни 12/12 растенията щяха да са много по-напреде в цъфтежа и по друг начин щяха да изглеждат главите.

#БГКоноп
Аз точно, защото имах опасения, че е грешно да махам здрави листа, затова се допитах...

ОК, няма да махам листа :)

Т.е. сега си ги оставям както са си и само поливам - скоро ще имам Флорет... дотогава ще им направя още една поливка с Bloom таблетка на RQS - засега май им харесва :)

Тоя вентилатор е огромен за тоя бокс - особено със 6 растения, но като че ли на тях им харесва. Имам един мини колонен, който мога да сложа хоризонтално да духа точно под лампата, но е сигурно 10 пъти по слаб и се чудя дали няма да стане по зле...
Не знам, вреди ли им струя въздух, която ги духа постоянно?
Главите точно пред него изглеждат най-добре и са най-големи, но и са точно под лампата де...
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

47 дни от 12/12
Джунглата става все по-красива

Последните дни са само на вода с меласа, че още нямам Флорет - явно почвата е богата и не виждам проблеми засега

Почват да се наливат... :)

Имам една мостра Dense Bud Compactor с NPK 0-0-62 и се чудя дали да не го пробвам. Пише, че не е органично, а минерално - това ще да рече химия или?
Прикачени файлове
20200107_002332(1).jpg
20200107_002337(1).jpg
20200107_002316_HDR(1).jpg
20200107_002322_HDR(1).jpg
20200107_002341(1)(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: ↑07 Яну 2020, 11:50 47 дни от 12/12

Последните дни са само на вода с меласа, че още нямам Флорет - явно почвата е богата и не виждам проблеми засега

Имам една мостра Dense Bud Compactor с NPK 0-0-62 и се чудя дали да не го пробвам. Пише, че не е органично, а минерално - това ще да рече химия или?
Джунгалта започна да придобива цветове и да стават все по-красиви нещата.

Тая мостра по-добре я подари на някоя бабичка за цветята...
Dense Bud Compactor на GreenPlanet е минерална синтезирана химия от която нямаш нужда. Първо растенията ти са супер и не са гладни, второ тая химия само ще обърка нещата. Трето на тоя органичният грол тая химия на финала ще е като една лайно с което ще размажеш всичко, дето после ще трябва и да флъшваш (промиваш и т.н.), а сега си с чиста органика и дори без промивка ще е ок за бране. Макар, че аз обичам на финала винага да поливам известно време само с вода независимо че са торени органично.

Но решението си е твое, като искаш го ползвай.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: ↑07 Яну 2020, 12:08

Dense Bud Compactor на GreenPlanet е минерална синтезирана химия от която нямаш нужда. Първо растенията ти са супер и не са гладни, второ тая химия само ще обърка нещата. Трето на тоя органичният грол тая химия на финала ще е като една лайно с което ще размажеш всичко, дето после ще трябва и да флъшваш (промиваш и т.н.), а сега си с чиста органика и дори без промивка ще е ок за бране. Макар, че аз обичам на финала винага да поливам известно време само с вода независимо че са торени органично.

#БГКоноп
Хаха - това с бабичката ми хареса :)

Ок, няма да го давам това.

С нещо друго да ги храня ли докато се сдобия с Флорета?
Имам Nano Breath, Initiate, Balance Foliar, Hydrate...
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз пък виждам някои големи листа,които могат да се махнат и изобщо това с листата няма еднозначен отговор трябва ли не трябва ли . Понякога става по добре като се махнат някои листа,но просто новите градинари много почват да ги скубят,постоянно и без мисъл.Но като се прави както,колкото и когато е необходимо има полза. да ги оставиш да съхнат на индор на растението,че и на аутдор не винаги е добре . Така че се преценява и умерено само най-стари,най големи и най-пречещи или скапани.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1524 times
Been thanked: 1272 times

Стари, тръгнали да съхнат листа требе се махат да се не завъдят гадини. Вентилацията е важна, а като има много шума ще има и влага, дори и конденз в тъмния период, а това е предпоставака за мухъл. Права е Инчето, че си требе баланс при кастренето. Границата е тънка. :stone:
Мир
completely mad
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: ↑07 Яну 2020, 12:21
firstcitizen написа: ↑07 Яну 2020, 12:08

#БГКоноп
Хаха - това с бабичката ми хареса :)

Ок, няма да го давам това.

С нещо друго да ги храня ли докато се сдобия с Флорета?
Имам Nano Breath, Initiate, Balance Foliar, Hydrate...
Последните няколко пъти с какво си торил? Можеш да полееш с Bio Balance Foliar, като от него давам 1 гр Bio Balance Foliar, на 4 литра престояла вода. В цъфтежа можеш да вдигнеш леко дозировката, но внимавай. На този етап с Bio Balance Foliar вече само се полива с него.

Съобрази се, кога последно си пръскал, но можеш да дадеш листно:
Листно можеш да пръснеш с Nano Breathe 5 гр на 1 литър престояла вода.
Листно можеш да пръснеш с Bio Hydrat 4-5 капки на 1 литър престояла вода. Ако имаш от Био Хидрейта можеш да вдигнеш дозировката. В цъфтежа предпочитам да давам по-големи дози Хидрейта, ако имам. Ако имаш наличен и можеш да си позволиш да ги пръснеш повечко, по-добре е 1 мл Bio Hydrat на 1 литър престояла вода.

Initiate го пази за следващият проект за вегетацията, защото вече е късно за него.

#БКГоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Inna написа: ↑07 Яну 2020, 20:29 Аз пък виждам някои големи листа,които могат да се махнат и изобщо това с листата няма еднозначен отговор трябва ли не трябва ли . Понякога става по добре като се махнат някои листа,но просто новите градинари много почват да ги скубят,постоянно и без мисъл.Но като се прави както,колкото и когато е необходимо има полза. да ги оставиш да съхнат на индор на растението,че и на аутдор не винаги е добре . Така че се преценява и умерено само най-стари,най големи и най-пречещи или скапани.
Ехее, най-накрая и Инна да пише в моя тема :)
Кои листа визираш, предполагам някои и по-горните и по-големи?
То отдолу почти няма - при мен след supercropping-a се получи неволен ScrOG - отдолу само дълги стебла, а отгоре листа и глави...
Като цяло всички изглеждат свежи засега, зелени са, няма много изгнили нещо...
Аз малко се позаклещих - сега всички са счупени на 90градуса и стават много широки и е ебаси тетриса да ги вадя и прибирам. Едните по диагонал през целия бокс, другите по дължината на страните - голямо преплитане пада :)
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”