sproutie написа: ↑28 Дек 2019, 14:49
Здравейте,
Отдавна не съм писал.
Девойките са ок - вече 38дни от 12/12 имат главунки и кристали - лепкави са и ухаят прекрасно

Вече 2ри път поливам с едни Bloom таблетки на RQS, че Bio Floret свърши.
Днес ги пръснах с Bio Balance Foliar, Bio Hydrate и няколко капки К Амино - дано не съм ги предобрил.
Като цяло се чудя дали да не намаля листната маса - има доста глави, които се крият под листата.
Странното е, че главите зад вентилатора са доста добри - явно не им прави сянка.
Мисля си, че ако махна повечето листа и оставя глвно главите с по някой чифт листа ще им подейства добре - или греша?
Може би пък е тъпо да махна листат точно след като съм пръскал листно
Здравей, радвам се, че обновяваш темата. Маците изглеждат прекрасно. Пу-пу-пу да ги насерът кокошки
K+AMINO го спирай вече.
Аз не веднъж, както и тази тема вече изложих тезата си за листата, но ако искаш късай. Ти си знаеш.
Да, движението на въздуха е полезно и огряването на главите е много важно, но листата освен, че са соларните панели с които става фотосинтезата са и склад на хранителни вещества. Да не говорим, че късането на листата си е стрес за растението.
Флорета ти свърши и ще късаш листа, което може да причини недостиг, които ще трябва да компенсираш с торове. Можеш просто да оставиш растението, когато дойде времето да изпие листата и да ги оставиш да окапят и да обереш добре узряло растение, което ще е и добре огрято.
Все пак ако искаш, късай, ти си знаеш и растенията са твой, така че можеш да правиш с тях каквото си искаш.
При теб цъфтежа е забавен така или иначе, защото ако бяха реални 38 дни 12/12 растенията щяха да са много по-напреде в цъфтежа и по друг начин щяха да изглеждат главите.
#БГКоноп