Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Blue Dream

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Време е за ъпдейт.

На 22 септември вечерта сложих за разпукване две семки Blue Dream в дехлорирана чешмяна вода. Стояха така около 18 часа без никакви следи от разпукване. След това бяха поставени в салфетки и ги проверих около 6 часа по-късно и все още нямаше никакви следи от разпукване. Реших, че не е хубаво да ги проверявам толкова често и ги оставих непокътнати за още около 40 часа и от предобряне се получи това на снимката - огромни корени, покрити с мухъл. Успях да ги пресадя с пинсета, без да се наруши корена, но ме притеснява мухълът по тях, както и самата им дължина. :roll:
foto_no_exif (2).jpg
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

MasterBlaster написа: 25 Сеп 2021, 20:25 Време е за ъпдейт.

На 22 септември вечерта сложих за разпукване две семки Blue Dream в дехлорирана чешмяна вода. Стояха така около 18 часа без никакви следи от разпукване. След това бяха поставени в салфетки и ги проверих около 6 часа по-късно и все още нямаше никакви следи от разпукване. Реших, че не е хубаво да ги проверявам толкова често и ги оставих непокътнати за още около 40 часа и от предобряне се получи това на снимката - огромни корени, покрити с мухъл. Успях да ги пресадя с пинсета, без да се наруши корена, но ме притеснява мухълът по тях, както и самата им дължина. :roll:
foto_no_exif (2).jpg
Добре са си...само гледай почвата да не е пистоянно кална...оставяй ги да испръхнат.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Днес още преди обяд се показа първият герой, а към обяд проби и вторият. На второто бебе в началото люспата беше залепнала на листата, но вече едва виси и предполагам до няколко часа ще си падне сама, без да се налага да се докосва. Изненадан съм колко бързо се показаха и как се развиват. 24 часа след първото поливане повърхността на почвата вече беше пресъхнала. Преди малко и двете са поляти с общо ~100ml вода, към която добавих части от милилитър Root Juice на BioBizz. Температурата през светлия период е около 26 градуса, а през тъмния 25. 18/6 режим, лампата е на ~25 и на около 50см разстояние.
Отвреме-навреме им свалям торбичките през светлия период, за да дишат.
Отвреме-навреме им свалям торбичките през светлия период, за да дишат.
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (5).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Добро утро на всички! :passg:

Тази сутрин като гладем бебетата ми се струва, че започват доста да се издължават. Предполагам торбичките малко или много са ограничили светлината и днес ги махнах, като освен това свалих лампата на около 50-55см. от върховете и я пуснах на около 45% мощност. За жалост овлажнителят все още не е пристигнал, силно се надявам утре вече да бъде при мен. Днес спрях изкарващия вентилатор, поне до довечера, за да не сваля допълнително и така ниската влага. Предполагам за няколко часа с лампа няма да прегреят или да завъдят патогени. Все пак настроих контролерът да пусне вентилатора ако температурата достигне 28 градуса. Ако продължат да се издължават, вероятно ще ги заровя мъничко в почвата. Люспата на едното все още виси и ако не падне до утре, вероятно ще трябва внимателно да я махна.
foto_no_exif (7).jpg
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Много як сорт.. :roll:
Прикачени файлове
16328503419153811209479970325780.jpg
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Огромни глави ...(сори че ти влязох с снимка в темата) просто сорта е брутален!!!!
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 3 от поникване

Днес овлажнителят пристигна и влагата вече е под контрол. Тази вечер мисля малко да ги засуша и утре преди спинкане да полея с Root Juice и Acti Vera на BioBizz. Иначе мисля, че са добре добре. На по-мъничкото с черупката му помогнах и сега расте на свобода, но мъничко изостава. Другото сякаш гърми! :stone:
foto_no_exif (9).jpg
foto_no_exif (8).jpg

П.П. Моля някой модератор да промени заглавието на дневника само на "Blue Dream", за да не е подвеждащо. Благодаря!
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 5 от поникване

Вчера около час преди загасяне на лампата направих 500ml разтвор с 2ml Root Juice и няколко капки от Acti-Vera и разделих около 250ml на двете деца. Поливах ги бавно като ги редувах. 3-4 минути след поливката част от разтвора потече в чинийките, след което го отстраних и си останаха сухи. Днес вече около 30 часа след поливката почвата е влажна и вероятно следващото поливане ще бъде поне след два дни.

Колкото до овлажнителя: Дори на най-ниската степен, влажността в палатката се върти около 80%, като на моменти дори се покачва нагоре. Снощи през нощта оставих палатката с отворено прозорче, но за жалост затворих прозореца в стаята и сутринта в цялата стая беше мъгла. В палатката метео станцията показваше 99% влажност. :ugeek: Веднага отворих прозореца и влагата се нормализира. Освен това сложих таймер и на овлажнителя и го направих на всеки 45 минути да има по 15 минути пауза. Въпреки инцидента снощи, бебетата яко се кефеха и не показваха никакви признаци на дискомфорт. :toke: Овлажнителят изпарява около 3 литра вода на денонощие и докато работи, температурата в палатката пада значително - около 23 градуса на лампа и 21 градуса на тъмно.
foto_no_exif (10).jpg
foto_no_exif (11).jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

Този овлажнител няма ли опция да се настройва на колко % да спира ? Ако можеш поливай, след като светне лампата.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 01 Окт 2021, 09:08 Този овлажнител няма ли опция да се настройва на колко % да спира ? Ако можеш поливай, след като светне лампата.
За жалост овлажнителят няма такава опция и има само един потенциометър за силата и за включване/изключване. Така като гледам обаче таймерът помага и мисля така да го оставя до края на вегетацията. За поливането имам някакъв спомен, че съм чел че е хубаво да се полива преди да изгасне лампата, но може и аз да нещо да се бъркам или да е било в някаква конкретна ситуация, иначе дори ми е по-лесно да полея със святкането. В такъв случай предполагам утре-вечер ще полея отново с Root Juice и Acti Vera.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”